Ghettona ska avvecklas och invånarna spridas ut


INVANDRING. Det danska parallellsamhället ska bekämpas hårt, vissa så kallade ghettoområden ska rivas och invånarna omplaceras. Det lovade den danska statsministern Lars Løkke Rasmussen när han i kväll höll sitt traditionella nyårstal.

– Ghettona ska avvecklas helt, betongen ska brytas upp och invånarna spridas ut över olika områden, det lovade Lars Løkke Rasmussen i sitt tv-sända nyårstal.

22 områden i Danmark är kategoriserad som ”ghetton”, det vill säga särskilt utsatta bostadsområden där det råder hög arbetslöshet, problem med kriminalitet och där en stor andel av befolkningen har utländsk bakgrund.

Debatten om ghetton och parallellsamhällen är ofta återkommande i dansk politik. I sitt tal i kväll var Lars Løkke Rasmussen inte specifik kring hur regeringen konkret ska gå tillväga men nämnde bland annat att man ska ha särskild fokus på de barn och unga som växer upp i de här områdena.

Ett mer specifikt förslag förväntas presenteras av regeringen inom de närmaste månaderna.

Sveriges Radio

-Pettersson vet inte om förslaget är praktiskt möjligt, men det visar att danskarna inser allvaret med den muslimska invandringen.

I Sverige är motsvarande förslag en utredning, samtal, någon ungdomsgård till och samverkan…alltså samma som har gjort att det ser ut som det gör i vårt samhälle.

Lars Løkke Rasmussen är partiledare i Venstre, som är ett borgerligt, liberalt part.


17 responses to “Ghettona ska avvecklas och invånarna spridas ut

 • Roland ram

  Ta efter sverige
  Sprid ut invånarna i ghetton över hela världen.

  Gilla

 • SD vill avveckla nogo zonerna | Petterssons gör skillnad!

  […] I Sveriges Radio Ekot serie ”Mitt Sverige” har partiledarna fått välja en plats för att beskriva Sverige, Jimmie Åkesson den danska kommunen Hvidovre för en intervju. I Danmark vill politikerna att Ghettona ska avvecklas och invånarna spridas ut. […]

  Gilla

 • RäddSomFan

  Detta kommer verkligen att sätta fart på så kallade ”Gated Communities” för vem vill bli tvingad att få skiten som grannar.
  Nä bättre att vara förutseende å smart och flytta medans tid finnes.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  Danmark har politiker med mycket mer sunt förnuft, de har inte samma problem som Sverige! Danmark borde i första hand utvisa allt de kan bli av med!
  Jag har tilltro till danskarna, de tillsätter inte utredningar och håller sig med fina floskler utan de kommer att vidta konkreta åtgärder.
  Framförallt måste de trygga det egna folket mot kriminella muslimer och utvisa direkt när de begår brott. Man inser snabbt att de inte är lika fega och ryggradslösa som svenska politiker som är rena skiten!

  Gilla

 • Lagro

  Ghetto är ett laddat ord som har en negativ betydelse, att en minoritet lever åtskilda under fattiga förhållanden, som exempelvis judarna i Warsaw ghetto under andra världskriget och andra ställen.
  Men i de stora emigrantländerna som Australien, USA och Canada har emigranter bosatt sig i områden där de kunnat ha kontakt med sina landsmän och därmed fått ett socialt liv med umgänge m.m. som skapat trivsel för de människorna.
  De här områdena har inte kallats för ghetton, utan områden med vissa nationaliteter.
  Den här helt okontrollerade asylinvandringen där alla från regeringens utsedda asylländer kan komma utan pass eller ID och söka asyl och uppehållstillstånd i Sverige är rena galenskapen.
  Naturligtvis skapar det stora problem som har visat sig och problemen ökar, därför finns det endast en att göra och det är att stoppa helt, en sådan invandring.
  Danmark har också problem med de nyanlända, men lösningen är inte att sprida ut problemen, det borde vara bättre att problemen är koncentrerade till vissa ställen.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Håller med getton skall aveklas och invånarna skall ut,fast då menar jag ut ur Sverige och Europa., så att vi får lite lugn och ro för att ta igen oss.Fast det är bara fantasier tyvärr.Mvh Adolf

  Gilla

  • Joy

   Precis! Det hjälper inte att sprida ut dem, de lugnar sig inte ändå. Det var problem redan då de var få och utplacerade i kommunernas olika områden. De skapar problem i små grupper också, så detta är vanvett. Tvinga på folk överallt eländet. Låt de leva i sina getto, bygg murar och låt dem härja därinne. Eller skicka hem dem, de har 52 muslimska länder att leva i. Men det verkar inte räcka åt dem!

   Gilla

 • age

  Danskarn använde inte begreppet; ”No-go zoon”.
  Inte heller det nya begreppet; ”Särskilt utsatta områden”.

  I Sverige ser vår regering dessa områden som starka fästen för islam.
  De kommer att ha stor betydelse vid den slutliga ”övergången” till att Sverige blir en helt islamisk stat.

  Vår regering kan naturligtvis inte bryta kontraktet.

  De enda som kan bryta kontraktet är vi, ”Grannsamverkan”!
  – om vi reser oss från baren i det sjunkande skeppet Sverige (”Titanic”)!

  Nu har SÄPO och regeringen ”kommit på” att det kommer in 100 tusental
  stridsbenägna (muslimer?) till vårt land!

  Vilken ÖVERRASKNING!
  De ska ”börja titta på detta” (problem?)!!!

  Det är så dags när skeppet snart sjunker!
  De skulle kanske ha styrt skeppet rätt från början
  = undvikit isberget, islam?

  Känner du dig trygg i vårt fosterland?

  Gilla

 • Hanna

  Tyvärr är det nog inte husen det är fel på utan de som bor inuti, men jag förstår vad danskarna menar! Många av områdena funkade ok innan de ”berikades”. Kommer själv från ett ställe som idag är ett utanförskapsområde men inte alls var det på -80/-90-talet.

  Gilla

 • Billy Boy

  I Sverige tycker jag att man skall göra exakt detsamma som i Danmark. Börja med det mest akuta ghettot i Sverige … nämligen detta:

  Gamla byggnaden från 1884:

  Husets nuvarande utseende byggd på samma mark:

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Välkomna till Sverige!

  Gilla

 • Stenbock

  Aha,då får jag börja packa. Undrar var man placerar mig ? Tror jag trots allt då väljer att emigrera….Om jag överlever umsiedlungen !

  Gilla

  • Stenbock

   Egentligen har jag länge anat att något var på gång.När kåken såldes till ett halvstatligt bostadsbolag i fjol,misstänkte jag det började osa ugglor i mossen.Vad som nu blir av oss enda två kvarvarande svenskar,som överlevt i mångkulturen får vi svaret på 2018.
   Ok,jag kan ju ännu förflytta mig själv till fots.Svårare blir för gamla fru Andersson på 2:a våningen !!! 😦

   Gilla

 • ingemar

  Jag ser framför mig en Sovjetkommunistisk politik där inte heller Ursvenskar får bosätta sig var de vill eftersom det kommer att anses segregerande!?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: