Den friande Fittja-domen


BROTTSLIGHET. Det har varit flera uppmärksammade manifestationer i Fittja efter det uppmärksammade våldtäktsmålet där fem män friades. Flera av de frikända männen har dykt upp under protesterna, skrattat och hånat offret och de som demonstrerat.

 

– De gör det för att jävlas. De är väl glada för att deras vän är friad och tycker att det här är skitroligt, sa Martina Blomkvist en av dem som protesterade mot domen.

Nåväl, bloggen har skrivit en hel del om fallet,där de fem åtalade friades.

Åklagaren hade begärt att Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said skulle dömas för grov våldtäkt enligt 6 kap 1 § 1 st., 2 st. och 4 st. brottsbalken och Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic för medhjälp till grov våldtäkt enligt 6 kap. 1 § 1 st. och 4 st. samt 23 kap. 4 § brottsbalken.

Åklagaren har påstått att följande har hänt. Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said samt ytterligare okända gärningsmän har, tillsammans och i samförstånd, i ett trapphus tvingat målsäganden till samlag och/eller till att genomföra och/eller tåla en med samlag jämförlig sexuell handling.

Tvånget bestod i att målsäganden hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som hon blev tillsagd att vara tyst. Våldet har orsakat smärta, blodvite, ömhet, svullnad, hudmissfärgning och hudavskrapning.

Abdimalik Ali har därvid slagit eller sparkat målsäganden i ryggen samt genomfört oralt och analt samlag med henne.

Hakan Demirkiran har därvid hållit fast och slagit målsäganden samt genomfört oralt och analt samlag med henne.

Amir Said har därvid hållit fast och slagit målsäganden och dunkat hennes huvud mot en trappa samt genomfört oralt, analt och vaginalt samlag med henne.

Envar av Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran och Amir Said har i vart fall genomfört ovanstående samlag och/eller därmed jämförliga sexuella handlingar med målsäganden genom att otillbörligt utnyttja att hon på grund av ovanstående tvång, allvarlig rädsla och det numerära underläget befann sig i en särskilt utsatt situation.

Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic har främjat gärningarna med råd eller dåd genom att bidra till det numerära överläget, skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon.

Det hände den 14 augusti 2016 på Värdshusvägen 8 i Fittja, Botkyrka kommun.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom våldet var särskilt allvarligt, då flera personer förgrep sig på målsäganden och deltog i övergreppet samt då gärningsmännen med hänsyn till tillvägagångssättet visade särskild hänsynslöshet och råhet.

Sohail Akhtar, Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said och Nenad Veselinovic begick gärningen med uppsåt.

Åklagaren har vidare begärt att beslagen av två mobiltelefoner som tillhör Abdimalik Ali och av en mobiltelefon som tillhör Sohail Akhtar ska bestå till dess att domen har vunnit laga kraft (s.k. bevisbeslag).

Målsäganden har biträtt åtalet. Hon har begärt att Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said, Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic ska förpliktas att solidariskt betala skadestånd till henne med 330 000 kr, varav 300 000 kr för kränkning och 30 000 kr för sveda och värk. På skadeståndsbeloppet har hon begärt ränta enligt 6 § räntelagen från den 14 augusti 2016 till dess betalning sker.

De tilltalades inställningar: Abdimalik Ali, Hakan Demirkiran, Amir Said, Sohail Akhtar och Nenad Veselinovic har samtliga motsatt sig att dömas för påstådda brott.

De har därför också motsatt sig att betala skadestånd till målsäganden. Ingen av dem har godtagit något skadeståndsbelopp som rimligt i och för sig.

Tingsrättens dom: Samtliga fem män frias från åtalen om grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt i Fittja eftersom bevisningen inte räcker för att någon ska kunna dömas.

Södertörns tingsrätt har enligt ett pressmeddelande friat de fem män som åtalats för grov våldtäkt respektive medhjälp till grov våldtäkt i Fittja sommaren 2016.

Södertörns Tingsrätt Dom B 8127-17

-Pettersson säger att vi ska komma ihåg att männen är frikända…

 


11 responses to “Den friande Fittja-domen

 • Argus

  Jag har själv inte läst igenom domen men däremot kommentarer om den från vanligtvis välinformerat håll. Det verkar ha varit en hel del fumlande ifrån polishåll och dessutom verkar inte alla bevis ha hunnits processas innan rättegång. Vi får se om hovrätten har en annan bedömning, jag har svårt att tänka mig att domen inte blir överklagad.

  Med det sagt så har varje stat full frihet att ställa krav på medborgare och migranter även om regeringarna hittills verkar ha missat det. I min värld så är handel och vandel viktiga för dem som söker sig hit och jag skulle utan tvekan utvisa alla som medverkat oavsett om det rör sig om en regelrätt gruppvåldtäkt eller ett osmakligt gruppsex vilket inget tyder på. Med medverkan menas både aktiva handlingar såväl som passiva. Det kan verka hårt att bli sliten från köttgrytorna och hemskickad för att agerat fluktis men ska vi någonsin få folk av dem så gäller strikt signalpolitik.

  Gilla

 • ossie

  Finns väl ett litet hopp om att hovrätten syr in dessa svin.

  Liked by 1 person

  • Stenbock

   Ser man på !!! Nu vill ”Ali” event. ”Mia”,inskränka yttrandefriheten !
   Annat kan jag inte tyda ”tummen ner”….

   Gilla

   • Mia

    Jag ägnar mig över huvud taget inte åt att göra nedåttummar, tycker det är ett idiotiskt system.
    Vad det gäller yttrandefrihet så har jag lärt mig att här finns en mycket begränsad korridor som ens åsikter ska hållas inom.
    Vilket de flestas åsikter rättar sig stenhårt efter, så där kan man tala om hjärntvätt.

    Med något undantag, men då haglar genast nedåttummarna.

    Gilla

 • age

  Om man rycker av sopsäcken av en muslimkvinna får man fängelse för kränkning!

  I ”det nya islamiserade Sverige” har svenska kvinnor/flickor inget värde.
  Detta heli i enlighet med koranen!
  Regeringens kontrakt att islamisera Sverige följer ett mönster!

  Ser du mönstret?
  Vi är längre mot total islamisering än vad de flesta uppfattar!

  Var finns ”MeToo?

  Känner du dig trygg?

  Gilla

 • Blodsven

  Hade dom blivit fällda så hade väl feminizterna protesterat…

  Liked by 1 person

 • Gus

  Bara hoppas att Södertörns tingsrätt åtalas efter september.

  Liked by 1 person

  • Kurt

   Det ända du kan vänta dig är att samma skit kommer att fortsätter som nu, fast värre. Vill du ha ändring få du flytta till Polen eller Ungern tills Sverige är normalt igen .

   Gilla

   • Gus

    Du blandar ihop grönsakerna Kurt, jag flyr inte som många andra. Tänker kämpa emot så länge jag orkar !

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: