Ny kolumnist på Expressen


Expressen har en ny kolumnist på sin ledarsida. 

Sofie Löwenmark heter hon.  Löwenmark har en bakgrund på bl.a. tankesmedjan Timbro och tänker ägna mycket tid åt den islamistiska miljön i Sverige. En miljö hon bemöter med följande ord: ”Det var en tankeställare när jag besökte Casablanca och staden framstod som mer sekulär än Angered”.

På frågan om det inte är förenat med fara att gräva sig ned i den miljön, svarar hon:

”Visst finns det risker, i de miljöerna finns ju personer som inte ens värdesätter sitt eget liv. Men det finns säkerhetsfunktioner i samhället och man får inte låta sig skrämmas till tystnad”

Får Löwenmark fria tyglar och stöd från både arbetsgivaren och samhället, kan det bli lika intressanta läsningar som de från kollegan Magda Gad. Hon belyser ett problem som sedan många år förts fram i alternativa medier. Kultursverige, intresseorganisationer och s.k. antirasister har en förvånansvärd förmåga att ställa sig på den radikala islamismens sida, mest beroende på deras villkorslösa vurm för invandrare.

Kan bli intressant att följa henne på Expressen och ni som läser tidningen mer frekvent får väl komma med rapporter.

Expressen

Lite av det Sofie Löwenmark åstadkommit hittills.

Dramaten ska inte vara plattform åt extremister. Artikeln handlar om den föreställning som sattes upp på Dramaten och där en av aktörerna är en välkänd muslimsk extremist.

Islamistiska extremister smiter under radarn. Artikeln handlar om de muslimska extremistorganisationer som kan härja fritt och expandera, utan att samhället ägnar något större intresse åt deras verksamhet.

Rådet av enade kreoler chillar organiserat. Artikeln handlar om MUFC (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor) och hur de delar ut stora bidrag till tvivelaktiga och rasistiska organisationer i förorterna och på vänsterkanten.

Bidrag till extremister och blufforganisationer. SVT visar ett program på samma tema som ovan och där Löwenmark berättar om sin granskning. Se den…


8 responses to “Ny kolumnist på Expressen

 • Fredrik toolanen

  Timbro en liberal tankesmedja,jo vars det var inte så länge sen dessa stollar kom med häpnadsväckande historier och påhittad statistik om invandrares förträfflighet bla så var invandrares företag mer lönsamma än svenska, invandrares företag hade mindre anställda och var mycket lönsammare än svenska.Det är klart betalar man inte skatt för pizzerian och har svart arbetskraft ser siffrorna bättre ut,och håller man statistiken upp och ner ser det ju jätte bra ut.vet att dom fick mycket kritik för sina hitte på artiklar i snusk media.

  Gilla

 • MartinA

  Timbro? Den där nyliberala massinvandringsförespråkande svenskhatande lobbyorganisationen. DET Timbro?

  Gilla

 • KurtFolke

  Hon blir säkert inte långvarig

  Gilla

 • ossie

  Vet inget om denna kolumnist men förutsätter att hon är väl scoutad så hon är av samma låga kvalite som Schulman, Lindström, Özz m fl.

  Gilla

 • EW

  Låter hoppfullt. Tack Pettersson för denna info, nu ska jag börja läsa Löwenmark. Läser aldrig Expressen annars.

  Gilla

 • Joy

  Märkligt val av kolumnist. Det är bara Expressen som får tolka samtiden, men om vi tror på larmen och talar om farorna, är vi rasister. Jag begriper inte ett dugg av deras policy, vad säger Mattsson om det här? Ska han jaga fram fler rasister ur buskarna med lockrop?

  Gilla

 • Gus

  Casablanca blir nog en lugn stad i framtiden, då alla dess mördare och rånare berikar Sverige .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: