Finland vill tvinga arbetslösa till arbete


Finland inför 1.1.2018 en ”aktiveringsmodell” som tvingar alla arbetslösa till antingen 18 timmars arbete eller andra åtgärder per varje tre månader, annars minskas stödet med 5 – 6 % (vilket är ganska lite). Detta kommer att slå hårt mot personer från vissa främmande kulturer !

Läs mera på Svenska YLE här.Protesterna är enorma och på en vecka har ett medborgarinitiativ samlat över 70.000 anhängare, vilket innebär att medborgarinitiativet kommer att behandlas i riksdagen. Men riksdagen har borgerlig majoritet så initiativet kommer inte att leda någonstans.

Själv ser jag mera fördelar än nackdelar trots att jag medger att detta slår hårt mot personer på landsbygden där det finns få jobb och att systemet verkar alltför krångligt.

De nya reglerna tvingar dock arbetslösa som av olika skäl undviker arbete att ta skeden i vacker hand och arbeta. 18 timmar per 3 månader ger 6 timmar per månad, så det är inga orimliga mängder vi talar om.

Detta kommer att slå särskilt hårt mot männen från andra kulturer som njuter av sin semesterlika tillvaro i Finland på skattebetalarnas bekostnad. Dessa män som fått olika utbildningar i Finland, men som ändå aldrig hålls i sitt arbete. Kanske för att de vill be fem gånger om dagen eller vägrar samarbeta med kvinnor ? Vem vet.

När systemet väl är infört, kommer det att vara enkelt för kommande regeringar att höja antalet timmar som måste jobbas per månad och höja procenten av förlorat bidrag om man inte jobbar.

I något skede kommer aktiveringsmodellen att ge effekt och då kanske vi ser personer som frivilligt åker hem till sina hemländer ?

En modell som Sverige kanske kopierar i framtiden ? Ni kopierade ju också rut- och rotavdragen ganska rakt av oss och det bjuder vi ju gärna på !


17 responses to “Finland vill tvinga arbetslösa till arbete

 • eva

  Mitt inlägg nedan skall naturligtvis vara som flera påpekat att ”Våra inbetalade skattepengar skall INTE finanisera terror i någon del av världen.”. Jag tänkte ordet INTE men glömde skriva det. Hjärnan var lite trött. Så rätt, så rätt, så rätt med era kommentarer. Tack!

  Gilla

  • Jocke

   Men varför svarar majoriteten av svenskar vid varje undersökning att det vill att ”flyktingar” skall tas om hand? Att de skall ha det bra osv. osv.
   Är det bara en liten minoritet som inte accepterar detta eller hur är det egentligen?
   Vill man intye försörja en massa slödder så skall man säga de. Man skall inte börja ta fram enstaka fall, dvs. gå igenom hela packet från fall till fall. Läste någonstans att det har använts bara i år över 500 milj. kronor till advokatkostnader för överklaganden om negativa asylbeslut. Till detta kommer naturligtvis kanske lika mycket myndighetskostnader.
   Är man rädd för ordet ”racist” eller vad är det? Är det så illa att bli kallad racist om man har försvarat sig och sina närmaste mot invasion? Är det inte en ära i stället?

   Gilla

 • Kattsand

  Det är inte mer än rimligt att de som betalar ut lön till någon skall kunna kräva något tillbaka.
  I Sverige höjer man pensionsåldern istället.

  Gilla

 • ossie

  Risken är väl bara att dom söker asyl hos den generöse grannen i väster där ordet krav är okänt.

  Gilla

  • ossie

   Glömde att det kanske är det finnarna räknar med. Problemen lösta billigt.

   Gilla

  • Jocke

   Förmodligen skickas dom tillbaka till Finland. Såsom man har gjort hittils. Däremot transporterade Sverige 30 000 med tåg och bussar till Haparanda för att de skulle ta sig över till Finland. Finland borde ha skickats varenda en tillbaka till Sverige, allt i enlighet med gällande Dublin-avtalet. Sverige borde i sin tur skickat varenda en till Danmark osv. ändå fram till Grekland och Italien.

   Gilla

 • Billy Boy

  Utmärkt!

  Arbetsplikt och indragna bidrag borde avskräcka många arbetskygga penningsugna ”flykting”-individer så att de t.o.m. återvänder frivilligt till sina ursprungsländer!

  Sverige måste samtidigt införa samma hårda villkor som våra nordiska grannländer annars kommer individerna från Finland, Norge, Danmark m fl att ta sig över gränserna och parasitera på vår redan mycket magra välfärdsbudget.

  När asylanter i Finland tidigare fick avslag där på sina ansökningar och skulle utvisas så ”flydde” de till Haparanda där svenska bussar stod och väntade och personal från det svenska Migrationsverket samt svenska Polisen välkomnade ”flyktingarna”, skyddade dom och bjöd dom sedan på bekväm bussresa till diverse flyktingförläggningar i Sverige.

  Ett sådant erbarmligt spektakel igen borde vi få slippa.

  Gilla

  • Jocke

   Riktigt så är det kanske inte. Enligt statistik så har Finland fått och förmodlighen också tagit emot ca. 2000 ”flyktingar” som har fått avslag i Finland och sedan åkt till andra länder och sökt asyl där. Men har blivit tillbaka sända till Finland. I motsatt rikting var det endast ca. 500 st. Detta under 2017 fram till movenber.

   Gilla

 • Jocke

  Denna reform kan ha sina fördelar också. T.ex. de som arbetar svart och lyfter alla möjliga bidrag kan bli tvugna att anmäla att de har arbetat dessa 18 timmar. Därifrån kan myndigheterna komma åt deras arbetsgivare med följer att personen i fråga kommer att bli officiellt anställd.
  Det kommer ju då och då i dagsljuset att man har sökt bidrag fast man inte har rätt till. Och det har inte varit frågan om att man inte visste utan man har gjort det med flit.

  Gilla

 • SasjaL

  Detta är i linje med det man pratat om till och från inom moderaterna sedan 1970-talet – ‘medborgarlön’. Dvs den ersätter A-kassa och socialbidrag och gäller alla. Samtidigt finns det ett motkrav i form av samhällstjänst.

  Detta har socialdemokraterna hela tiden motarbetat, då de inte anser att deras valboskap skall behöva jobba, utan precis som dom själva parasitera på skattemedel. De välfärdsturister som dykt upp här senaste åren utökar berörd boskap och i förlängningen så säkrar det sossarnas maktfullkomlighet/-missbruk.

  Gilla

 • assad

  Vi får inte glömma bort genetikens möjligheter, dvs. bubbeförädling.
  Bubbarna kanske kan omkonstrueras på genetisk nivå så de också klarar att arbeta, läsa och skriva osv.

  Det här kan dock ta tid. Jag vill minnas att det fanns en maskin i filmen flugornas herre som gav snabba resultat.

  Alla förändringar bör vara till det bättre och det monster som uppstod i filmen är att anse som en förbättring av bubbar.

  Hellre ett monster än en bubbe.

  Gilla

 • ingemar

  Det här låter ju absurt att klaga på! I vilken värld lever de som klagar! Sverige har nu under snart 10 års tid haft tvångsarbete för arbetslösa som omfattat upp till 40 timmar/vecka ! Det blir 40×4,3×3= 516, alltså 516, femhundrasexton! timmar per tremånaderperiod! Det är inget att klaga på förutom att ”lönen” har varit usel eller obefintlig för många, samt att många har haft en dålig eller olämplig arbetsmiljö! Förutom att jobba ska de även samtidigt söka andra jobb, dock finns tid till det inom de 516 timmarna/ tremånadersperiod.
  Detta system kallades för ”Fas3”. Avskaffas nu i Feb 2018 och ersätts med arbeten med ”riktig” lön.

  Gilla

  • eva

   Arbetslösa, ja! Men detta gäller knappast t.ex. de somaliska kvinnor som föder barn efter barn och lyfter bidrag på bidrag. För dem + andra i liknande kategori borde arbetsplikt gälla för att få ut bidragen samt sänkning av barnbidraget för varje nytt barn. Deras karlar skall inte kunna använda fruntimren utan kondom, det skall kosta! likaså borde man strypa kontantbidragen, hyrorna betalas direkt av socialen och sedan får man hämta ut maten i form av kuponger i valfri mataffär. Lite fickpengar måhända men inte tillräckligt för att slussa pengarna till islamiska organisationer som IS, Al-Shabab och Boko Haram + diverse andra. Våra inbetalade skattepengar skall finanisera terror i någon del av världen.

   Gilla

   • Lena

    eva :
    Din kommentar instämmer jag fullständigt med !

    Gilla

   • Billy Boy

    @ eva

    Mycket bra kommentar!
    Jag klickade tumme upp … och den gäller förutsatt att din avslutande mening ändras till ….

    ”Våra inbetalade skattepengar skall INTE finanisera terror i någon del av världen.”

    OK!

    Gilla

   • Lena

    Billy Boy :
    Bra att du uppmärksammade det jag såg inte det, dock en förutsättning från min sida också.

    Gilla

   • Jag

    Eva! Det är kanske vi ”korkade” Svenskar som inte har ”tänkt”! Vi arbetar, betalar skatt, konsumerar varor och betalar skatt! Vi tankar bil (skatt) för att ta oss till/från jobbet! Vi jobbar ~10 tim/dag. Orkar inte med partner/barn m fl = Ekorrhjulet! Vi skiljer oss pga ekonomi och liten lust (för att vi arbetar och betalar skatt = orkar inget mer, passionen dör). Försöker starta om på nytt (ny partner, mer skatt osv osv = ekorrhjulet). Vi tror att våra åldrade föräldrar har det bra (vi orkar inte besöka dem, vi tror och hoppas att servicehuset tar hand om dem – dock får de inte skinka till jul, korset ”stör” muslimsk personal mm mm). Om vi ”bejakar” lusten, ”tränar” på att tillverka barn, stannar hemma (ger tusan i att arbeta = ingen skatt in till staten), låter Soc betala (Utopi, jag vet för vi är Svenskar). Men om???? Dessa ”pensionsräddare” får ju ALL INCLUSIVE i flera generationer framåt, vi betalar!! Tacksamt, eller hur?!?! Gott Nytt År, Valår!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: