Domstol säger nej till utvisning


Polisen i Uppsala grep nyligen en man som var i färd med att begå ett brott.

27-åringen försökte göra ett inbrott, men greps av polisen som snabbt var på plats.

27-åringen som är från Rumänien har tidigare dömts i Sverige för både rattfylleri och narkotikabrott. Enligt egen utsago befinner sig rumänen i Sverige för att tigga. Uppenbart är det numera så olönsamt att man måste skaffa pengar på annat.

Trots tidigare domar, trots att han nu togs på bar gärning och dömdes till ett kortare fängelsestraff, motsäger sig domstolen åklagarens begäran om utvisning. Nu ska ni läsa noga, för nu följer domstolens motivering.

”Domstolen anser visserligen att det kan antas att 27-åringen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet i Sverige, vilket i sig kan utgöra grund för utvisning. Men när det gäller EES-medborgare ska regeln ges en restriktiv tolkning”

EES-medborgare för er som inte vet, är medborgarna i samtliga EU-länder, samt Island, Liechtenstein och Norge som inte är medlemmar i EU.

Domstolen erkänner att rumänen kan antas begå nya brott och som alla vet finns det både förövare och offer bakom varje brott. Hur många nya offer måste till för att en EES-medborgare ska utvisas till sitt hemland?

Hur kan någon överhuvudtaget tro att vi svenskar ska kunna känna trygghet i vårt eget land och förtroende för myndigheter när man inte ens vill utvisa personer som begår brott och som lever på att göra andra illa?

UNT


15 responses to “Domstol säger nej till utvisning

 • Kurt Kodstedt

  ”Fri rörlighet” skriker Stefan Löven; ”Öppna era hjärtan”, manar Fredrik Reinfeldt och tyvärr röstade mer än 50% för EU medlemskap…..Det är den berikning vi bland annat ser utanför vartenda matvarubutik, ”tiggare” med en mugg framför sig….-”MAN KAN INTE FÖRBJUDA FATTIGDOM!” skrek Stefan Löven till Jimmy Åkesson….
  Så länge 87:an röstar på ”goda” idioter till politiker som fullständigt skiter i det egna folket kommer det bara att bli värre!
  Jag tror EU medlemskapet kom till genom valfusk…!! 51% kan aldrig medvetet ha valt det vi ser idag!!!

  Gilla

 • Kent

  Eftersom domstolarna i Uppsala län verkar vara helt emot att utdöma några fall till utvisning och alltid hittar anledningar att utvisning är inte lämpligt så kan man anta att domstolarna befolkas av asylaktivister från yttersta extremvänstern. Läs FI, MP, V och vänstersossar.

  Gilla

 • ingemar

  PK-imbecillerna som vanstyr landet fortsätter att sända ut signalen; -välkommen till sverige, all världens kriminella! Här kan ni göra som ni vill, och ändå få stanna!

  Liked by 1 person

 • ossie

  Om vi får en svenskvänlig regering så bör man gå i genom alla domare och juristers tjänstefel och rensa ut och döma dem för sina svenskfientliga gärningar.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Inte konstigt att stödet för EU minskar!

  Gilla

 • Greta

  Myndigheterna i form av politiker och tjänstemän är våra verkliga fiender. Skulle de inte vara det, då skulle de se till innevånarnas bästa och inte till de kriminella utlänningarnas bästa. Enkel logik som en treåring kan fatta!

  Gilla

 • steve

  Vid våra gränser snurrar vändkorsen ut lika bra åt andra hållet.

  Gilla

 • Hanna

  Inte konstigt att svenska poliser tröttnar och blir svårare att rekrytera. Svenska politiker /lagstiftare och svenska domstolar borde lära om!

  Gilla

 • Avmaskad

  Utvisning är bara en ytterligare kostnad.
  Han skulle snart vara tillbaka igen.
  Han bör få ett samtal med en batiktant, korv av polisen och ett snällhetsarmband.
  Vi får inte glömma att han är offer för nationalimperialism eller något liknande.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Tiggare har ingenting här att göra.Ut med dom bara.Dom finns överallt det är dags att man gör att dom försvinner härifrån.Mvh Adolf

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Läste om en irakisk asylant som klänge sig fast under en buss i 40 mil från Belgrad i Serbien. När han kom fram till Zagreb i Kroatien, så greps han och skickades TILLBAKA TILL SERBIEN…. ”eftersom han illegalt tagit sig till Kroatien”.

  SÅ sköter man migrationspolitik.

  https://www.sydsvenskan.se/2017-12-28/irakisk-migrant-reste-fastklamrad-under-buss

  Gilla

 • Gus

  Rösta rätt 2018 ! Sveriges enda räddning .

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: