Udda människor i Oxelösund


HISTORIA. Ian Wachtmeister, 1970-1978, VD för Oxelösunds Järnverk då med cirka 3,500 anställda och det var Ian som tillsammans med några duktiga ingenjören satsade på specialstål som gjorde att företaget lever än idag.

Under den tiden bodde Ian i Oxelösund som är Petterssons hemstad. Ian hade en trevlig dotter som heter Jeanette och som en tid hängde med oss arbetargrabbar.

Det gillade inte fader Ian så han ville sätta dottern på internatskola. Jeanette protesterade vilt men Ian var listig. Han kom överens med dottern att prova några veckor på internatet, funkar det inte så får du komma hem och fortsätta umgås med Oxelösundsgrabbarna sa Ian.

Jeanette for iväg och det var det sista Pettersson såg av damen. Numera är hon gift Palmstierna…

Ian var en tid politiker och tillsammans med Bert Karlsson grundare till partiet Ny Demokrati. Säga vad man vill men jämfört med dagens politiker så…

Hade ny demokrati fått inflytande 1991 så hade gränserna kanske fortfarande varit stängda. Nu valde svenska folket, Bengt Westerberg…


6 responses to “Udda människor i Oxelösund

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: