To be or not to be, eller utvisas eller inte


Både Socialdemokraterna och Moderaterna hävdar utåt sett att de vill se en rättssäker asylprocess och att det ska vara ordning & reda i svensk migrationspolitik.

Det borde givetvis vara en självklarhet och att människor som inte har asylskäl utvisas till det land de närmast kommer från, borde inte stöta på något motstånd i ett land där lagar och regler tillhör demokratins grundpelare. Fast…

Jag vet inte hur rättssäker vår asylpolitik och om våra beslutsfattare verkligen tar rätt beslut?

Rubriken inleder en artikel om tre 19-åringar som i somras gruppvåldtog en ung flicka i Stockholm. Ynglen dömdes till fängelse, men Tingsrätten avslog kravet på utvisning eftersom ett av ynglen har både sin mor och sina syskon i Sverige och ett annat av ynglen får stanna p.g.a. humanitära skäl.

Expressen

Metin Sahindal mördade en släkting av hedersrelaterat skäl. Bara nio månader innan mordet fick han ett permanent uppehållstillstånd i bidragsparadiset Sverige. Sahindal som ingår i en släkt där man tidigare mördat familjemedlemmar och släktingar, dömdes till 12 års fängelse, men tillåts stanna i landet efter avtjänat straff. Mördaren har nämligen minderåriga barn i Sverige och anses därför har kopplingar till vårt vackra land.

Expressen

Samtidigt läser vi om högutbildade invandrare som utvisas ur landet p.g.a. mindre fadäser av arbetsgivarna. Personer som arbetat, betalat skatt och skött sig utvisas för att arbetsgivarna inte haft full koll på papper, eller som i det här fallet. Att Migrationsverket bedömer att det saknas asylskäl.

Expressen

Det senaste fallet är småbarnsfamiljen som skött sig, accepterat sitt nya land, studerat och arbetat. Nu ska de utvisas för att det saknas asylskäl.

Expressen

Jag har i grunden inget emot att personer som saknar asylskäl utvisas, men undrar hur rättssäker vår migrationspolitik är när mördare, våldtäktsmän och annat löst folk får stanna av humanitära skäl och för att man räds deras hälsa i hemlandet.

 


4 responses to “To be or not to be, eller utvisas eller inte

 • Rolf

  Socialdemokrater och moderater. vem kan nånsin lita på dom när det gäller migrationspolitik. behövs nog Sd 51% i varje val dom kommande 50 åren för att ställa allt tillrätta minst.

  Gilla

 • Magnus

  Alla människor som kommer till detta land används för politiska syften. Politikerna är som en dålig domare som viftar med korten utan att någon förstår hur de tänker. Svenskarna ska vara oförstående vid varje beslut regeringen tar så vi inte blir ett enat folk. Vi måste starta en Svensk förening som enar oss i våra värderingar och kultur. Då kan vi ta tillbaka makten ifrån globalisterna för de är trots våra pengar som dom leker Gud med.

  Gilla

 • ruben

  De måste vara humanitära skäl, som skall ligga bakom utvisningar, inte tvärtom. Det finns ingen humanitet i att låta gruppvåldtäktare behålla asylskyddet, tvärtom. Dessutom är föräldrarna ( målsman ) delvis straffpliktiga för barnens eventuella brott innan deras kriminella barn är myndiga. De skall förstås inte vara omöjligt att föräldrar tvingas utvisas tillsammans med barnen om deras barn begår grova brott. Varför verkar rättsväsendets inte vilja anstränga sig för att skydda laglydiga människor i Sverige?

  Gilla

 • centurion

  Såssarna vill endast behålla dräggen, för dom är lättast att manipulera inför valet, så dom blir lydig valboskap. Men snacket om icke utvisning pga. att mamma sitter hemma och väntar…Utvisa hela familjen. Ingen splittring. Självklart !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: