Öppna gränser, medborgarskap till skänks

Sverige är verkligen extremt.

Det största problemet är de nära nog helt öppna gränserna, nu redan sedan årtionden. Men det finns även många andra vansinnigheter, bl.a. hur lättvindigt och kravlöst medborgarskap utdelas.

Lite läsning om detta bl.a. här:

https://samnytt.se/avslojar-over-11-tusen-somalier-med-oklar-identitet-fick-svenskt-medborgarskap/

Via den sidan länkas det till Migrationsverket och vad som gäller i den normala processen vs. ”snabbspåret”:

https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Bli-svensk-medborgare/Medborgarskap-for-vuxna.html

https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Bli-svensk-medborgare/Medborgarskap-for-barn/Anmalan-for-barn-med-foralder-som-inte-ar-svensk-medborgare.html

Det ~ enda krav (förutom att man har bott i landet en viss tid) som ställs i den normala processen (men inte för ”snabbspåret”) är att man levt ett ”skötsamt” liv:

https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Bli-svensk-medborgare/Medborgarskap-for-vuxna/Skotsamhet.html

Vad som dock inte krävs är följande som borde vara självklart:

  • Att man kan försörja sig själv och sin familj och det sedan en viss tid tillbaka.
  • Att man behärskar svenska till en viss grad.
  • Att man har kunskaper om Sverige’s politiska system och  myndigheters funktioner (det svenska samhällets uppbyggnad).
  • Att man inte suttit i fängelse kan inte vara ”bevis nog” på att man har integrerat sig i det svenska samället.
  • Vissa brott borde leda till automatisk utvisning om en sådan går att genomföra. I annat fall borde det omöjliggöra att medborgarskap kan förvärvas under all framtid.

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Öppna gränser, medborgarskap till skänks

  1. Dessa regler borde införas i dagens läge.

    1.Medborgarskap i Sverige ska ALDRIG ges vid oklar identitet. Om den inte säkert kan fastställas kan den sökande aldrig bli Svensk medborgare.
    2. EJ heller om personen begått brott som kan ge fängelse i Sverige eller suttit i fängelse i annat land.
    3. Om den sökande begått brott som kan ge fängelse i Sverige ska utvisning på livstid alltid ske. Om personen redan har förvärvat medborgarskap ska det dras in omedelbart, på livstid.
    4. Krav på att riktigt osubventionerat arbete eller eget företagande ska ha skötts och gett försörjning i minst 8 år.
    5. Medborgarskap på prov i 18 år. Om brott som kan ge fängelse eller upprepade andra brott begås dras det in för all framtid. Ursprungslandet ska ha skrivit på handlingar att personen garanterat kommer därifrån och att de tar emot om personen utvisas/deporteras, annars ges inte medborgarskap ens på prov.

    Med dessa regler som ska kombineras med indragningar och sänkningar av många bidrag, kommer den sk flyktingströmmen automatiskt att minskas med 99% eller försvinna. Rätt till bostad ska också dras in, UrSvenska medborgare ska alltid gå före.
    Det enda som ska erbjudas gratis är uppvärmda tält ev baracker med tillgång på vatten och el. De kommer att uppskattas av alla som är riktiga krigsflyktingar! Andra göre sig ej besvär att ta sig hit!

  2. Our new immigrants, Ask not what your new country can do for you, ask and show what you can do for your new country.
    Det borde vara någont sånt på migränverkets välkomst sida. Och förstår dom inte innebörden av det, skicka hem dom direkt.

  3. Merit Wager skriver idag på sin blogg;

    Att i mer än ett decennium blunda för verkligheten och låta sitt asylsystem utnyttjas och saboteras så till den grad som man gjort i Sverige, är en bedrift.nget annat land har klarat att förstöra så mycket för sitt land och folk som Sverige. Och galenskaperna och släpphäntheten har också drabbat den lilla minoritet med faktiska skäl att få asyl eller skydd under kortare eller längre tid.

    http://meritwager.nu/allmant/att-i-mer-an-ett-decennium-blunda-for-verkligheten-och-lata-sitt-asylsystem-utnyttjas-och-saboteras-sa-till-den-grad-som-man-gjort-i-sverige-ar-en-bedrift/

  4. Fråga:
    Varför ska vi som inte vill ha mer invandring och försörjning till invandrarna, betala skatt för detta som pågår !?
    Ska detta inte betalas av de som röstar för mer invandring betala för detta !?
    Som jag anser, vill man ha nått så får man betala för det…..vill jag ha mjölk, så går jag betala för det, vill jag ha en resa, så får jag betala för det.
    De som röstar för mer invandring ska betala för det.
    Lägg valröstningen ihop med deklarationen, så den som röstar på t.ex. Socialdemokraterna ska då få en högre skatteklass. 👍👍👍

    Först då kan vi få verkliga ansvarsfulla val, och inte då jönsar som skriker att alla(h) ska hit….för då får de själva betala…och få blir det oftast ett annat ljud.

    Allt är mycket lättare att betala, när du använder andras pengar 😡😡😡

    • Solidaritet, det handlar om vanlig berömd svensk hederlig solidaritet med hela världen och inget annat !
      Tänk vad stolta svenska politiker är över sina öppenhjärtliga medborgare som med öppen och varm famn de senaste dryga 35 åren har välkomnat massor med stackars utsatta människor av olika slag från hela världen, en solidaritetsmedalj till alla kramgoa svenskar vore väl verkligen på sin plats ?
      Man blir nästan men bara nästan tårögd när man tänker på vilket snällt folk vi svenskar är.
      För vi är väl inte dumsnälla och naiva, eller ?

    • Korrekt analys av japanen om Husby och Rosengård men det förstår nog inte de som vill släppa in 500.000 anhöriginvandrare till muslimerna. Allt för att inte bli kallad ”rasist”, svenska politiker kommer att totalt förstöra Sverige därför att de ALDRIG kommer att erkänna att massinvandring och mångkultur har varit extremt negativt för Sverige!

      • Vad då kommer att . . . ? Sverige är redan förstört. Nästa val handlar om hur Sverige skall börja återuppbygga.

  5. Det kommer att ta lång tid att reda ut detta. Jag är inte ens säker på att det går att uppnå med fredliga medel. Var och en börjar kanske förstå vilka problem som till och med världens mäktigaste man, den amerikanske presidenten Donald Trump, har med the Deep State, eller the Swamp som han kallar den. Då har han ändå extraordinära maktbefogenheter och en högsta domstol som är mer konservativ än radikal.

    Vi bör snarast återställa grundlagen så att felaktigt utdelade medborgarskap kan återkallas som det var innan folkpartiregeringen ändrade den. Vi bör heller inte tillåta dubbla medborgarskap men det är enklare då det regleras i vanlig lag.

    Det absolut svåraste är att få idio…, f’låt väljarmajoriteten att inse sitt bästa och sluta tro gott om partier som bara lovar och lovar.

Kommentera