Mörkret sänker sig

Mörkret sänker sig över Sverige och inte ens den oerhört vackra ”Gläns över sjö och strand” klarar av att lysa upp den smala stigen till mörkrets boning i Mordor.

En efter en tvingas nu politiker, journalister och etablissemangets förkämpar, erkänna att Sverigedemokraterna, de alternativa medierna och alla andra på den mörka och hatiska sidan haft rätt.

Vem trodde egentligen på allvar att konflikter stannar innanför länders gränser, hindrade av en osynlig mur som hejdar dess framfart? Med ett mångkulturellt experiment som landet Sverige tvingats genomgå och fortfarande gör, medföljer också alla de baksidor som en gång fått människor att fly och flytta. Nu törs makten för första gången nämna orden invandrare, rasism och skuld i samma mening. Varför har man inte insett att en stor invandring från arabiska länder skulle medföra en risk för den judiska befolkning som fortfarande bor kvar i Sverige? Eller har man sett det, men vägrat ta i saken för att sanningen skulle gynna mörkrets krafter?

Falska identiteter och lögner om ålder, har varit ett hett debattämne. Nu vet Sverige att människor som kommer till landet bär med sig lögner om namn, ursprungsland och ålder. Klart det finns skäl för människor att ljuga när man vet att ett fortsatt kravlöst liv med generösa bidrag och andra förmåner väntar längst däruppe i norra Europa. Att lögner ska belönas skickar naturligtvis fel signaler, både till de som just nu väntar på att få bege sig till Sverige och till alla de som finansierar världens kanske mest påkostade migrationspolitik. Ingen vet idag hur många som ljugit till sig förmånen att få leva i Sverige och ingen vet vad som ligger bakom lögnerna. Att det i dagens Sverige lever kriminella, terrorister, extremister och bidragstagare med rötter i andra länder, torde inte längre vara någon väl bevarad hemlighet. De enda frågor som återstår är hur många de är, vad är de kapabla till och vilka som ljugit sig till ett uppehållstillstånd?

Nu hör vi hur berättelser kunnat köpas för dyra pengar, men är det någon egentlig nyhet? Det har i flera år redogjorts i alternativa medier hur migranter kunnat köpa både falska identiteter och påhittade historier. Jag tror inte en sekund på att etablerad media, politiker och myndighetsutövare missat att se detta. Merit Wager tog upp problemet på sin blogg redan 2016 och hänvisar till en text i SvD och anställda på Migrationsverkets egna berättelser.

Svensk asylpolitik bygger i mångt och mycket på lögner, både från de som kommer och de som tar emot. När lögner genomskådas blir det sällan vackert. För att citera Friedrich Nietzchses text om Sanning och lögn i utommoralisk mening:

”Hon begär de angenäma, livsbevarande följderna av sanningen; mot den rena, konsekvenslösa kunskapen är hon likgiltig, mot de kanske skadliga och ödeläggande sanningarna till och med fientligt stämd”

2 thoughts on “Mörkret sänker sig

Kommentera