Regeringen höjer antalet kvotflyktingar

INVANDRING. Nu har myndigheten beslutat att utöka antalet kvotflyktingar kraftigt till nästa år, från 3.400 till 5.000 platser.

– För att klara den utmaningen är vi i gång med förberedelserna inför 2018. Vi har förberett uttagningen av 1.500 personer som kan resa hit strax efter årsskiftet, säger Migrationsverkets Oskar Ekblad.

Redan förra årets flyktingkvot med 3.400 platser var den största sedan Balkankrigen på 90-talet, uppger myndigheten. Innan 2017 har kvoten legat på ungefär 1.800–1.900 platser per år.

Men samtidigt som riksdagen behandlade budgetpropositionen tidigare i år beslutade den att 2018 års flyktingkvot ska omfatta hela 5.000 personer.

– För att vi ska kunna fylla 5.000 platser är det viktigt att vara ute i god tid. Det krävs att det kommer 400-500 personer till Sverige varje månad för att överföringar och mottagande ska fungera bra, säger Ekblad.

De 1.500 extra kvotflyktingarna handlar främst om invandrare från Syrien, som får 900 platser, trots att kriget där nu är så gott som över. Dessutom har 616 platser avsatts för kongoleser, etiopier, eritreaner och personer av andra nationaliteter. Syrierna tas ut på plats av utsända delegationer i Libanon och i Turkiet, skriver Migrationsverket.

Enligt Oskar Ekblad är UNHCR mycket positiva till att Sverige valt att ta emot ännu fler kvotflyktingar.

 

Enligt Migrationsverket är en kvotflykting en person som “har flytt från sitt land och som har blivit utvald av FN:s flyktingorgan UNHCR för att få flytta till ett annat land”. Detta kallas vidarebosättning.

Migrationsverkets senaste prognos visar att mellan 19.000 till 33.000 asylsökare väntas kommer till Sverige nästa år. Antalet inkommande anknytningsärenden, alltså anhöriginvandrare, väntas bli 47.000.

-Pettersson noterar att regeringen fortsätter att ljuga om att Sverige ska ligga på EU:s miniminivå. Vi ligger fortfarande i topp och vad det innebär på sikt vet vi. Frågan är om politikerna och journalisterna har fattat…

Jag misstänker dessutom att kostnaden för att ta emot 5.000 kvotflyktingar i ett av världens dyraste länder skulle täcka en stor det av UNHCR:s budget, att ta emot “flyktingar” i Sverige är inte humant. Det är idioti…

Titta lite i UNHCR:s gåvoshop…

21 thoughts on “Regeringen höjer antalet kvotflyktingar

 1. Vi har aldrig fått en riktig trovärdig förklaring till varför Sverige ser till att ha världens högsta invandring per capita, och nu får vi bara veta att man skall ta in ännu fler och att det blir en “utmaning” (och “utmaning” brukar betyda problem man inte vet hur man skall lösa)

 2. Har ni hört den om svenskan och norrmannen som träffade en gjeng afghaner? Svenskan drog ner byxorna med en gong och skrek “kom och få”. Normannen ventade tills afghanerna var ferdiga med svenskan och sen spöjade han skiten ur dom.

  Ni har mycket att lära svenskar.

 3. Hej, norrman här. Bor nära underbara Sverige. Och vi har ett problem, Något av den skit ni importerar dukkar opp här i Norge. Det kryper över gränsen, stjäl våra saker och åker tilbaka till Sverige. Ni är ansvarig för det här svenskar. Jag skickar en faktura i posten till er, rätt ska vara rätt och jag betalar inte för deras mistag.

 4. Imbecillerna i den “svenska” Regimen, Riksdagen och Censurmedierna tror naturligtvis att EU kommer att skicka de bästa och mest utbildade “flyktingarna” hit !?

 5. Och moderaterna röstade för att öka kvotflyktingar.
  Men de pratar och skriver i DN om att minska invandringen.
  Har ni redan glömt hur Nya Moderaterna agerade förra gången de fick fria händer.
  Erfarenheten från förra valperioden är att Nya Moderaterna fullständigt skiter i sitt valfläsk, och agerar tvärt emot vad de lovat.

  Reinfeldt skriver i sin Halvvägs ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”.

  • Reinfeldts vallöften 2010.

   • I Sverige gäller svensk lag.
   • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
   • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
   • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
   • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
   • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
   • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

  • Vi får aldrig glömma att Alliansen med Reinfeldt i spetsen skickade Svenska stridsplan till Libyen för att störta Gaddafi , med kaos och enorma flyktingströmmar över Medelhavet som resultat.
   Dessutom lånade han ut 100 miljarder av våra skattepengar till Grekland för 0,1% ränta.

 6. Jag kan knappt tro det är sant. Jag trodde vi behövde utvisa minst så många varje månad för att vända Sveriges psykosociala och ekonomiska förfall. Varifrån har regeringen fått pengar till det? Är det genom FK:s tempo ökning i att utförsäkra sjuka svenskar,där många pressas till självmordstankar? Jag gissar att regeringen saknar allmänt stöd för dessa motbjudande och inhumana prioriteringar. Skamligt, som vanligt tycker jag.

 7. Så här skall vi ha det tycker men en majoritet av svenskarna tills de behöver vård eller blir gamla.

 8. Byråkratin föder återigen sig själv. Sedan man genom direkta olagligheter lyckats tredubbla antalet anställda på Migrationsverket vill man naturligtvis behålla så många som möjligt och också det nära tjugodubblade anslaget. Migrationsverket har gått från 4,5 miljarder i anslag i tidigt 2010-tal till 73 miljarder. Det är nära DUBBELT så mycket som vi lägger på försvaret som fått se sitt anslag vittra i relativa tal.

  Lägg ner Migrationsverket, avskeda de anställda och straffa de ansvariga. Skapa sedan ett Utvandrarverk utan anknytning till Invandrarverket/Migrationsverket vars främsta uppgift blir att repatriera dem som Migrationsverket inte hade förmåga eller vilja att neka inträde.

 9. Klart att vi ska importera ännu fler problem och kostnader för att inte tala om brottslighet. Vi kan aldrig få nog av denna mångfald.

  • Är man rik ska man vara snäll mot allt och alla och Sverige är ju enligt vissa ett stormrikt land med outömmliga resurser, så vad är då problemer ?
   Tydligen så har en trygg majoriteten av svenska folket gillat 7 klöverns politik, i alla fall fram till 2014 och ärligt talat så blir det ingen förändring efter valet 2018.

Kommentera