Rwanda har passerat Sverige i jämlikhet


JÄMLIKHET. Sedan världens första och förhoppningsvis sista feministiska regering tillträdde har afrikanska Rwanda passerat Sverige i jämlikhetstoppen. Dessutom ser framtiden inte så ljus ut. De länder som ligger i botten flyttar fram sina positioner steg för steg i Sverige med den feministiska regeringens godkännande. 

Global Gender Gap Rapport 2017

Toppen Botten

 


16 responses to “Rwanda har passerat Sverige i jämlikhet

 • Kenth Andersson

  SD kommer troligen aldrig att få visa sin färdighet i verkligheten men det vore väldigt intressant att se vad J.Å och hans parti som många verkar ha sin tilltro till skulle leverera och kunna göra för dagens Sverige i fritt fall om de fick fria händer, att som politiker oavsett vem det är sitta i sandlådan kritisera och lägga ut en massa förslag i teorin är inte svårt men att genomdriva samma förslag i verkligheten om och när man får chansen det verkar inte vara lika enkelt !
  Tror faktiskt att SD av olika anledningar väljer en ny partiledare efter valet 2022 om inte partiet får något som helst inflytande i politiken efter valet 2018.

  Gilla

 • Mimi N.

  Gott folk, låt oss ta lite hänsyn till arma ”Mia” – vi har gjort henne/honom till ett objekt för det som på latin heter ‘argumentum ad hominem’ genom att rikta våra argument mot den person vi debatterar med och inte mot hennes/hans åsikter.
  Det är inte rättvist, jag börjar nästan tycka synd om vår flitiga, enträgna och (inte riktigt) originella sossemedarbetare som är just ”Mia” !

  Gilla

 • compulsoryunion

  Hoppas att Sabuni åker dit!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Det bästa som nu kan ske är att Miljöpartiet åker ur riksdagen och att alla de partitoppar som legat bakom övergivandet av en rationell miljöpolitik förlorar sina uppdrag, skriver Jonas Paulsson, fd miljöpartist.”

  Jag håller med honom. Vilket då tar med den misslyckade ”feminist-regeringen” på köpet.

   https://www.dagenssamhalle.se/debatt/att-mp-aker-ur-riksdagen-det-basta-som-kan-handa-19835

  Gilla

 • Mimi N.

  Livet passerar revy strax innan Sverige dör, väntan lär inte bli lång – snart får landet se på sitt liv retroaktivt, oavsett dess plats i statistiken.

  Gilla

 • SueCia

  Det tog flera hundra år att komma dit vi är nu vad gäller rättigheter, friheter och en förhållandevis rättvis syn på människans roll i samhället.
  Alla delar inte denna uppfattning och man vill att de ska göra det så får man agera därefter, inte bygga ghetton och trycka in människor.

  Gilla

 • putte

  Lugn bara lugn man ser ju att det är långt till botten än , men tack vare våran #underbara” regering så dröjer det nog inte länge innan vi är i paritet med Pakistan och Yemen .Men det är ju dit som feministerna vill komma så Löfven måste ju må som en prins i en bagarbod .

  Gilla

 • Mia

  Skälet till detta är Rwandas brist på män.
  Det dödades så många män i folkmordet 1994 att kvinnorna fick ta över politiken och det finns flest kvinnor i parlamentet.

  Det är alltså inte Sveriges feministiska regering som har gjort att Rwanda gått om Sverige.

  Gilla

  • Cinna

   Nä, Sveriges feministiska regering främjar bara att folk från världens mest kvinnofientliga kulturer får flytta fram sina positioner – i Sverige!

   Gilla

  • Rolf

   Du verkar ha svar på det mesta. Blir det så när man är hjärntvättad?

   Gilla

   • Mia

    Tvärtom.
    Den som är hjärntvättad brukar till skillnad mot mig inte bry sig så mycket om fakta bara de får följa en viss sekt/ideologi eller vilket område de låtit sig hjärntvättas inom.

    Tyvärr verkar SD-sympatisörer hålla sig helt inom den tillåtna mallen när de gör en kommentar här och visa att de tillhör den rätta tron.

    Om inte – så haglar nedåttummarna.

    Gilla

   • Norbert H

    Mia, sekt skriver du?
    Snackar om mångkulturfanatikerna då, eller hur?

    Gilla

  • Leif

   Då borde vi inom några år se att afghanistan börjar klättra på listan,för de skickar ju sina ‘män’ utomlands. Är det förresten någon mer än undertecknad som anar ett samband mellan namnen på den undre listan?

   Gilla

   • Mia

    Det vore perfekt med afghanska kvinnor i ledningen, men tyvärr inte så troligt.
    Muslimska länder är inte för jämlikhet, tyvärr. Så många har hamnat på den nedre listan.

    Gilla

   • Lena

    Mia :
    Sverige har ett strålande exempel på en afghan som vill bli statsminister i Sverige, undrar varför inte i Afghanistan !?

    Det accepteras inte i muslimiska länder, eller ?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: