USA tänker erkänna Jerusalem som huvudstad i Israel

UTRIKES. USA:s President Donald Trump kommer officiellt att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och tillkännage en flytt av USA:s ambassad till Jerusalem i dag enlig mängder med medier.

– Trump ser detta som ett erkännande av faktiska förhållanden, både historiska och nuvarande förhållanden, säger en medarbetare enligt BBC. 

En order om att flytta ambassaden är känslig och planerna har lett till skarpa uttalanden från ledare i arabvärlden. Enligt uppgiftslämnare kommer en flytt att ta flera år.

-Pettersson noterar att Sveriges utrikes Margot Wallström säger: Det är ju katastrofalt. Det kommer att leda till jättestora effekter och oro förstås, enligt TT. Givetvis kommer en del muslimer att bli förbannade, uppeldade av sina regeringar, men de blev de av några streckgubbar på Muhammed också.

Israels gjorde Jerusalem till huvudstad 1950, och att staden används som säte för regeringen, som hem för presidenten, säte för regeringsbyggnader, högsta domstolen och Israels parlament Knesset där det sitter en del muslimska araber. Som huvudstad har Jerusalem fungerat i praktiken sedan 1967.

Att beslutet skulle försvåra fredsprocessen känns löjlig, det gör varken till eller från för den  tvåstatslösning som redan finns, genomförd i det som var Palestinamandatet, eller egentligen Brittiska Palestinamandatet, som var det område av det forna Osmanska riket som Storbritannien förvaltade på uppdrag av Nationernas förbund mellan 1920 och 1948 i enlighet med ett s.k. NF-mandat. Araberna fick som vanligt största biten av kakan men är inte nöjda, de vill ha allt. För övrigt kallades alla invånare i Palestina, judar, araber, kristna, druser osv. för palestinier. Araberna är och förblir araber. Wikipedia.  

2014-10-07_1855

2014-10-07_1857

2014-10-07_1913

12 thoughts on “USA tänker erkänna Jerusalem som huvudstad i Israel

  1. Fanfar i TRUMPeten. Helt rätt.
    Kan våran utrikeskomunist Wallström.
    Erkänna Palestina kan man nog
    Erkänna alla terrorländer med.
    Kör hårt Trump.

  2. Judar, mamluker, tatarer, korsriddare, ayyubider, mongoler, romare, filistéer för att inte förglömma jevuseerna har alla härskat över Jerusalem. Det bryr sig inte svenska sossar om för dem är det givet att muslimer ska vara rättmätiga innehavare. Varför? För att sossar alltid vet bäst.

  3. Skall bli spännande att se vad som händer nu. Misstänker USA inte bryr sig om vad den svenska pro-palestina regeringen tycker.

    • USA bryr sig naturligvis inte ett dyft om vad det lilla patetiska misslyckande mångkulturella Sverige tycker !

      • USA går Israels ärende som Trump framför, när USA flyttar sin ambassad till Jerusalem innebär det att USA är för en stat Israel.
        Det kommer inte bli någon palestinsk stat på Västbanken, den saken är utraderat.
        Redan 1948 bestämde Israel eller judarna att det kan inte bli någon palestinsk stat, utan Israel behöver allt utrymme som finns mellan Jordanfloden och havet.
        1967 när Israel ockuperade Västbanken satte byggnationer i gång omedelbart för judiska bosättningar som sedan har fortsatt, det är investerat miljarder dollar som inte Israel kommer att ge upp.
        Att erkänna Palestina som Sverige gjort är endast för att ställa in sig hos araberna.
        Sedan pyntar Sverige in stora belopp till den palestinska auktoriteten, som är kända för att vara mycket korrumperade.

  4. och nu hörs tydligt…. nej nej, ”araberna blir upprörda”…. ”det blir krig…:” som vanligt hela tiden hittills är det en äggskalsvandrande för att inte säga något eller göra något som kan ”uppröra” palestinenserna.

    Äntligen gör man något som är rätt. För Israel. Och för den fria världen. och om—- big om—- palestinenserna menar allvar med ”fredssamtal” nå nog skulle man kunna dela Jerusalem som huvudstad? Eller…

    • Även den svenska världsprofeten Margot Wallström är upprörd och kallar detta för en katastrof !

      • Blondinen borde förstå att om det hade varit möjligt med en Israelisk och Palestinsk stat, skulle den palestinska staten ha funnits, men det är omöjligt med två stater på området.

  5. Jerusalem var huvudstad i Judeén fram tills 100-talet e.kr då rommarna förbjöd judar att bo i staden. Jerusalem har aldrig varit huvudstad i ett arabiskt land, faktum är att det aldrig funnits ett arabiskt/muslimskt land i området. Så Trump gör helt rätt.

  6. Enklast är väl att fråga Israel vad som är deras huvudstad.
    Arabernas metod är alltid våld, för att få det de vill.

    • Presis- Det var jo så araberna lärte sig av Muhammad: Lösa och fixa alla konflikter med att döda; Helst och mycket gärna med extrema och perversa inslag av tortur innan dödandet.

Kommentera