Staffanstorp – Framtidens kommun lägger 6,5 miljoner på ordningsvakter

BROTTSLIGHET. Staffanstorps kommun har tröttnat på stök och skadegörelse. I måndags kväll beslöt kommunstyrelsen att lägga hela reserven på 6,5 miljoner på ökad trygghet genom att själv anställa ordningsvakter.

– Ingen fråga är viktigare än tryggheten just nu, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

I tio år har kommunen finansierat väktarrondering, vilket fungerat bra, men nu krävs större insatser, menar Sonesson.

– De senaste två åren har stök och skadegörelse i centrum ökat och polisens insatser räcker inte till den närvaro som krävs. Många boende hör av sig till mig och vi har också haft bekymmer på bibliotek och i idrottshallar. Även näringsidkare i centrum drabbas av skadegörelse.

– Därför tog jag initiativet till och vi i alliansen lade förslaget om att anställa egna ordningsvakter. Jag räknar med att vi ska ha råd med en sju-åtta personer, säger Christian Sonesson.

– Boende i kommunen ska inte begränsas på grund av rädsla för att röra sig ute. Då måste vi göra något och det gör vi nu.

Läs mer på Skånska Dagbladet…

-Pettersson säger 6,5 miljoner för något som Staffanstorps invånare redan betalat. Märkligt.

Var är alla poliser? Fördelade vi landets poliser jämt över landet så skulle 30 stycken arbeta i Staffanstorp plus över tio civilanställda, men det finns inte poliser någonstans utom i polishuset på Kungsholmen och det är inte polisernas fel…

Om Staffanstorp på bloggen…

6 thoughts on “Staffanstorp – Framtidens kommun lägger 6,5 miljoner på ordningsvakter

  1. Invånarna i Staffanstorp betalar lydigt in till fogden. Denna skatt ska då, enl. avtalet med staten, bekosta bl.a. polisbeskydd. Om då detta icke erhålles, trots avgift, måste det således betraktas som ett avtalsbrott eller varför inte t.o.m. bedrägligt betéende. Eller försäkrings-bedrägeri. Eller kanske Bondfångeri. Ställ krav på Danne och spara 6,5 milj.

    • Vad spelar det för roll om polisen är statlig eller privat när den ändå inte får eller vågar göra något åt dagens svenska brottsträsk som inte minst 7 klövern och dess anhängare vet hur och varför det uppkommit ?

Kommentera