Nästan alla syriska territorier befriade, inklusive historiska kristna regioner


SYRIEN. Nästan hela Syrien, inklusive historiska kristna regioner, har befriats från terrorister, säger Rysslands president Vladimir Putin och betonar vikten av att återställa fred för att möjliggöra flyktingar från ALLA trossamfund att återvända hem.

Moskva kommer att hjälpa till att återställa heliga platser, inte bara för Syriens kristna, utan även för muslimer och judar, sade den ryska ledaren.

”Vi kommer också att hjälpa andra troende, inklusive muslimer, som, som vi är väl medvetna om, också drabbats av banditer, terrorister och radikala,” sade Putin. ”Vi kommer också att hjälpa judar, ett antal organisationer har redan nått oss med en uppmaning att hjälpa till att vid återställandet av judiska heliga platser.”

Rysslands president upprepade vikten av en arbetsgrupp som skapades av de rysk-ortodoxa och romersk-katolska kyrkorna. Arbetsgruppens mål är att lista de förstörda templen i Syrien för att förbereda sig för deras rekonstruktion.

Den kristna befolkningens återkomst, liksom andra troende flyktingar, kan spela den avgörande rollen för återställandet av det fredliga livet i det krigshärda landet, betonade Putin.

Läs mer på RT…

-Pettersson säger nu är det dags för all kompetens att återvända hem, vi får försöka klara oss utan pensionsräddarna, far i frid…

Det skadar heller inte att påminna muslimerna att hela Mellanöstern inkl Turkiet och Nordafrika var kristet långt innan Muhammed gjorde i blöjorna…


22 responses to “Nästan alla syriska territorier befriade, inklusive historiska kristna regioner

 • br

  Men om alla återvänder,vem ska då elda upp våra bilar då!?!?

  Gilla

  • Tony

   Där kommer nya hela tiden, men när dom Svenska
   skattebetalarna tar slut kan man fråga sig,
   Vem ska försörja dem som fortsätter komma hit ????

   Gilla

 • angelicaplacet

  Den 2 september 2013 fick Sverige beskedet att en icke vald tjänsteman på Migrationsverket beslutat att alla syrier som söker asyl ska få bifall och dessutom att uppehållstillstånden ska vara permanenta.

  Så kan det gå till i Sverige.

  Gillad av 1 person

 • perarvidsson

  Media, speciellt DN vrider sig nu i plågor över att deras ärkefiender Putin och Trump nu har skapat fred där Obama, EU (inklusive Margot Wallström) och Hillary Clinton ville ha så mycket krig som möjligt.

  Gillad av 1 person

 • Tanten

  I första hand skulle alla syriska män som lämnade sina fruar och barn i Syrien, tvingas att återvända. Utan pardon, i anständighetens namn.

  Gilla

 • Fjodor

  Problemet med de ”Syriska flyktingarna” i Sverige är ju att de inte kom ifrån Syrien utan andra länder. De kommer inte åka iväg frivilligt

  Gilla

  • Lagro

   De flesta som kommit till Sverige och påstått de är Syrier kan ha kommit från Egypten och samma sak med de som säger de kommer från Afghanistan kan ha kommit från Iran.
   Kontrollen på Migrationsverket tycks ha många stora hål, eftersom en person kan säga att han är 16 år men i själva verket är 33 år och det accepteras.
   Det finns foton på asylinvandrare, som skall vara 18 år och yngre, som Migrationsverket accepterar, men vem som helst kan se att de är i 30 års ålder och även äldre.
   När det finns en sådan bristande kontroll kan det inte vara mycket som stämmer med asylinvandrarna, utan alla lögner de kommer med accepteras.
   Eftersom asylsökarna kommer in utan pass till landet, finns det ingen möjlighet att veta deras korrekta bakgrund.
   Att det skulle finnas 50 – 100.000 illegala i landet kan ses som osannolikt, utan de får sina uppehållstillstånd de som söker dem, det kan ta tid, men i slutändan får de uppehållstillståndet de som söker asyl från de utsedda asylländerna.

   Gilla

 • putte

  Kan bli så att den Svenska regeringen får stå med mössan i hand och be Putins mannar komma hit för att hjälpa till med att kasta ut alla gäster ,för tydligen klarar vi inte det själva .

  Gilla

  • obervatör

   Svenska och ryska militärer samövade i övre Norrland 2006 i ”Operation Snöflinga” i genomförandet av anti-terroraktioner.
   Kanske detta förfarande kan aktiveras – efter behov?

   Gilla

  • Stefan SH

   ”.. och så skall ni få se, ni i Västvärlden, när ni har släppt in så många muslimer i era länder, om 20-30 år har ni tappa kontrollen över alla dessa, och så kommer ni att stå på knä framför Mother Russia och be oss rädda er från islam…”

   /Vladimir Zjirinovskij, Rysska nationalist-politiker,
   1992 TV3 Sverige, intervjuad av Robert Aschberg.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Här kan Putin göra stor nytta genom att rekrytera ur den stora mängd arbetslösa invandrade ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer. De behöver fostras i hårt arbete och göra nytta. Här finns mycket uppröjningsarbete/enkla arbeten att utföra. Och de ”ensamkommande” kan få bygga landet som de ju uttryckligen sagt sig ha en vilja att göra. Sedan när det är klart kan de åka hem och fortsätta bygga sitt eget land.

  Utmärkt om de kan göra nytta. Vilket vi hittills inte sett mycket av under deras kostsamma besök i vårt land.

  Det är också utmärkt avseende miljöpåverkan eftersom antalet personer som behöver den dyrbara uppvärmda formen av boende som är en förutsättning för att leva här kraftigt kan minskas när de flyttar till det varmare Syrien.

  Finns bara fördelar. Putin har också bättre resurser att ”hålla efter” dem om de skulle visa tendenser på att vilja vara ostyriga.

  Här gör de ingen nytta och gör ingen människa glad.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Putin ❤

  Gilla

 • gamgubben

  Hur många tror ni åker hem? 10, 20, 25, 50%, eller fler? De flesta kommer naturligtvis att begära fri hemresa.
  Då ska vi ha i åtanke att syrierna är väl de med bäst utbildning så vi kommer ändock sitta med massor av svarta petter.

  Gilla

 • Lagro

  Om inte regeringen bedriver en röstimport hade de som kommit från Syrien fått (tillfälligt uppehållstillstånd) för att sedan kunna åka tillbaka när striderna upphört.
  Nu har det fått permanent uppehållstillstånd och det kan ses som röstimport, att socialisterna skall befästa sin ställning som regeringsparti för valen framöver.
  Det finns länder i närområdet till Syrien som tagit emot stort antal flyktingar från Syrien, men de får inte permanent uppehållstillstånd, utan måste resa tillbaka till Syrien när striderna upphört.
  Det finns de som varit flyktingar i grannländerna till Syrien som börjat åka tillbaka.

  Gilla

  • Lagro

   Alla som känner till kriget i Syrien är helt övertygade att det är Rysslands och Irans insats som gjorde att IS och andra terroriströrelser kunde krossas.
   När Syrien begärde hjälp från Ryssland och Iran hade IS kontrollen på 90% av Syriens territorium, men allting vände till Syriska militärens fördel när Ryssland och Iran gick in i kriget mot terroristerna.
   Planen som IS och andra terroriströrelser hade var att Syrien skulle få ett regimskifte med strikta Sharia lagar liknande som i Saudi, som också skulle ha kontrollerat landet.
   IS och andra terroriströrelser uttalade att när de har full kontroll på landet skall stora utrensningar göras, som skulle ha medfört en enorm flyktingvåg till Europa.
   Europa borde vara tacksam mot Ryssland och Iran som räddade Syrien och det syriska folket från massavrättningar.
   Det som hänt är att USA och EU länderna har skärpt sanktionerna mot Syrien, Iran och Ryssland, därför de vann kriget.
   Syrien har visat en enorm tacksamhet mot Ryssland och Iran som var med och räddade landet.

   Gilla

   • Lagro

    De som varit i allians med IS och andra terroriströrelser är USA och EU som måste följa USA, Saudi, och Israel.
    Turkiet och Qatar fanns också med där men Turkiet gick på Rysslands sida och Qatar tog parti för Iran, som väckte ilska för Saudi.
    USA och Israel har vid flertal tillfällen bombat och med missiler beskjutit Syriska trupper och material, även Hezbollahn har bombats som stått på Syriens sida.
    Israel har kränkt vid flertal tillfällen Syriens luftrum och vid ett tillfälle var de på väg att bomba syriska trupper, men ett israeliskt plan blev träffad av syriskt S200 och sannolikt kraschade på ockuperat område, man tror att det var ett F35 plan.
    Vid ett annat tillfälle blev ett israeliskt plan träffad som kunde landa i Israel med skador och sannolikt var det ett F35 plan, som samtidigt togs ut för reparation, och det påstods att det blivit träffad av en fågel.
    De som stridit mot IS och andra terroriströrelser är den Syriska militären, Ryssland, Iran och Hezbollahn.
    Den ryska insatsen har varit helt avgörande att IS och andra terroriströrelser kunde krossas.
    Några IS terrorister från Sverige kommer inte att återvända.
    Från ryska republiker fanns ca 7000 muslimer som värvat sig för IS som inte Ryssland ville att de skulle återvända.
    Fruar och barnen till terroristerna tog ryssarna hem, sedan i slutskedet blev IS terroristerna koncentrerade på ett ställe och ryssarna satte in en massiv bombning som raderade ut IS terroristerna.
    Därför de som väntar på återvändande IS terrorister till Sverige, lär vänta förgäves.

    Gilla

   • Lagro

    USA hade planen att med Al-Qaida terrorister skulle regimen i Syrien falla för att upprätta en sharia regering liknande i Saudi som de också skulle ha kontroll på.
    Det här skulle göra att USA, Saudi och Israel fick kontroll på Syrien som är ett mycket viktigt land för att ha den politiska makten i området.
    Sedan fanns det tidigare plan på att bygga en gasledning från Qatar via Saudi, Jordanien, Syrien och Turkiet till Europa, som skulle ekonomiskt ha försvagat Ryssland, som säljer den mesta gasen till Europa.
    Syrien stoppade planen på en gasledning över deras territorium, därför det skulle ha skadat Ryssland.
    USA alliansen var EU, Israel, Saudi, Qatar och Turkiet, som stödde Al- Qaida och IS och även andra terrorist organisationer.
    De som kämpade emot terroristerna var den syriska militären med Hezbollahn, sannolikt fick de vapen från Iran och Ryssland.
    IS och andra terrorister var på väg att vinna kriget över regimen i Syrien, när de blev tvungna begära hjälp från Ryssland och Iran 2015, som gjorde att kriget vände till Syriens fördel.
    Idag kan påstås att kriget har vunnits över IS och andra terrorister av Syrien, Ryssland, Hezbollahn och Iran.
    Den stora förloraren är USA, Saudi och Israel, eftersom EU har stött USA tillhör de också förlorarna.
    IS och andra terrorister har använt mycket moderna vapen, och vid beslag av den syriska armen i olika depåer av terroristernas vapen, har de kommit från USA, Nato och Israel.
    Det är någon som levererat vapen till terroristerna och även försedd dem med annan logistik , som kommer från Väst.
    Om IS och andra terrorister vunnit kriget de skulle aldrig ha släppt Syrien utan det skulle blivit massiva avrättningar som de också planerade, och Israel hade blivit utsatt, därför de uttalade att lägga beslag på Golan höjden som ett första steg.
    IS skulle ha spridits sig i första hand till Nordafrika och enorma problem för Europa med flyktingar och bombattentat .
    Västvärlden borde vara mycket tacksamma mot Ryssland och Iran som gjorde att IS och andra terrorister kunde krossas, men som de inte är, istället har de ökat på sanktionerna mot Syrien, Ryssland och Iran.
    USA och EU vägrar också bistå med humanitär hjälp till Syrien där behovet är mycket stort i de befriade områden och där folket som varit flyktingar börjat flytta tillbaka.
    USA och EU är mycket dåliga förlorare, som försöker hämnas mot vinnarna.
    USA har nu också stängt ute Ryssland från vinter OS, som kan ses som en hämnd mot landet.
    Ett vinter OS utan Ryssland som är en stor vintersport nation, blir inget OS utan något halvdant, som många kommer att förlora intresset av när inte Ryssarna finns med.

    Gilla

 • per22

  Det är helt och hållet Putins förtjänst att Syrien rensats från IS-ohyra.
  Men det förstår inte Peter Hultkvist.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Åk hem bygg upp ert land,vi har fått nog av er.MVH Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: