Stäng

Granska brottsligheten hos de ensamkommande

INVANDRING. Vad regeringen inte alls tycks ta med i beräkningen om de ensamkommande, är tänkbara konsekvenser för brottsligheten. Det finns starka indikationer på att kriminaliteten varit särskilt oroväckande i denna grupp, skriver Paulina Neuding i Expressen.

Asylsökande utan skyddsbehov som uppgav att de var barn när de kom till Sverige får stanna, även om de fyllt arton, och även om det finns skäl att ifrågasätta den ålder de uppgett. Förutsättningen är att de studerar minst på gymnasienivå. Det är innebörden av den överenskommelse som regeringen tar till riksdagen.

Ett beslut med så omfattande följdverkningar – i praktiken en amnesti för tusentals – måste föregås av ingående konsekvensanalys. Det gäller den humanitära aspekten: Vi vet att ensamkommande ofta farit illa av systemets osäkerhet och otydliga signaler. Regeringen gör också en ansats att påtala frågans ekonomiska aspekter med kravet på studier.

Vad man dock inte alls syns ta med i beräkningen är tänkbara konsekvenser för brottsligheten. Inte heller journalister tycks betrakta frågan som värd att granska. Att överhuvudtaget ta emot en så stor grupp män i ett samhälle, och därmed snedvrida könsbalansen, medför en risk för ökad våldsbrottslighet, oavsett männens härkomst. (Se den amerikanska statsvetarprofessorn Valerie Hudson, som särskilt framhållit riskerna för Sverige.)

Brottsförebyggande rådet har inte publicerat någon studie av invandrares förekomst och överrepresentation i brott sedan 2005. Att män i redan överrepresenterade grupper ökar i andel av befolkningen talar för ökad brottslighet. Och vid det här laget finns så starka indikationer på att kriminaliteten varit särskilt oroväckande just bland ensamkommande, att frågan måste granskas.

Läs hela inlägget på Expressen…

-Pettersson menar att den här regeringen liksom den förra varken har taget konsekvenserna av ökande brottslighet eller något annat på allvar när de importerat hundratusentals, mest unga män från dysfunktionella länder och kulturer.

Tyvärr har inte Expressen granskat dessa beslut utan eldat på invandringen och jag dem som protesterat.

Paulina Neuding ska dock inte lastas för detta, hon tillhör en av de få vettiga som rapporterat om sakernas tillstånd…Läs om Paulina Neuding på bloggen. 

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

En neutral och opartisk löpsedel eller…

14 reaktioner på “Granska brottsligheten hos de ensamkommande

 1. Vadå, ”oavsett männens härkomst”?

  Jag är så trött på den här smutskastningen av svenskar! Det gick alldeles utmärkt att skicka iväg tusentals svenska ungdomar och det gör det säkert fortfarande, till en bonnhåla för att göra lumpen, utan att brottsligheten ökade det minsta!

  Under beredskapstiden kunde hela arméer förläggas i gränsbyar utan att kvinnofriden upphörde!

 2. Varför fanns det ingen aktiv seriös journalist i Sverige som granskade varför Sverige tog emot ett så extremt stort antal s.k ensamkommande barn i jämförelse med övriga Europa? Den ofantliga summan som skattebetalarna måste avvara när det egentligen handlade om bedrägeri
  .

  En seriös journalists arbete kan vara värt väldigt mycket för allmänheten och landet,men ingen fanns att tillgå.

 3. Ferm (MP) säger att många afghaner som kommit till Sverige och sökt asyl aldrig ens vuxit upp i Afghanistan och har inget pass där ifrån.Många lever i Iran.

  Hon är för att dessa personer som utnyttjat asylsystemet ska få stanna.

  Moderaterna och Miljöpartiet.

 4. Jag har funderat en del på Afghanistan och droger, landet tycks ha droghandel som bärande ekonomi verkar det som. Alla från dessa trakter är självklart inte drogberoende men det ligger nära till hands att samvetslösa skurkar utnyttjar de unga männens beroendeställning och behov av inkomster. Här gäller det för svenska myndigheter och polis att inte vara naiva och urskuldande utan att se riskerna.

  1. Frågan är också hur många som har kommit hit som har fått resan betald av drogsmugglarna, som nu kräver att dom skall arbeta av skulden!

 5. Ja den Mähä attityd som Svenska myndigheter visar upp
  är otrolig när det handlar om dom ljugande ungdomarna,
  om en Svensk har kontakt med en myndighet får inte ens ett kommatecken vara fel då kommer skrivelsen tillbaks, men som
  utomstående går det att slå vilka blå dunster som helst i
  byråkraterna, inte konstigt alls att figurerna flyr genom
  10 länder för att ta sig till dumhetens stamort på jorden ,
  här vet dom att det väntar en arbetsfri och betald levnad
  utfylld med brottslighet som knappt ger ens straff!

   1. Detta är inget ”hat” det är fakta !!!
    Dessutom kan jag inte tro att de som tagit sig hit ända från Afghanistan är svaga – de klarade ju resan galant – !!!!!

   2. Svag grupp? 😂
    Det var dagens självömkan á la absurdum!
    Ni lurar många men långt ifrån alla.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: