Därför höjer vi frimärkspriset till 9 kronor

INRIKES. Efter årsskiftet kommer ett frimärke börja kosta 9 kronor. Det är en nödvändig åtgärd när allt färre skickar brev, skriver Postnords vd Anders Holm på SvD Debatt.

Holm skriver att antalet förstaklassbrev som skickas med företaget har halverats sedan år 2000 och att det bara fortsätter minska. Det höjda portot gör att företaget kan göra viktiga kvalitetshöjningar och satsa på fler brevbärare och lastbilar.

”Samhället fortsätter att förändras. Vi måste anpassa vår verksamhet efter det.”

-Pettersson förstår att portot måste höjas men jag tycker inte om när en vd för ett statligt bolag anser att jag är så dum i huvudet att han kan påstå vad som helst utan att jag fattar att det är en lögn.

Anders Holm säger att brevvolymerna minskar med sju procent per år och att breven kommer att minska ännu mer i framtiden men säger också att posten ska anställa fler brevbärare. Är det någon som tror på det eller är herr Holm helt pantat?

Däremot kanske fler lastbilsförare med mera anställas eftersom det skickas fler paket.

Två svenskar – en byggde upp och en rev ned

23 thoughts on “Därför höjer vi frimärkspriset till 9 kronor

  1. ….troligen så slår man medvetet sönder sin verksamhet till U-landsnivå som i ett led att göra Sverige till ett U-land inom postverksamhet…ett normalt företag vill ju sälja en bra produkt till ett attraktivt pris annars blir det ”köpmotstånd” dvs produkten är inte attraktiv………..det är där vi har posten idag ” långsam och dyr-dålig”

  2. Och numera kostar det tre frimärken att skicka brev utomlands. Alltså 27 kronor för ett litet brev till Danmark t.ex!!

  3. Jag köpte lite småprylar och de skickades med MTD.
    Vad är detta? Tänkte jag.
    MorgonTidigDistribution betyder det.

    De kör småpartier och brev tidigt. Kl 06. 30 hade jag prylarna i min brevlåda!

    Postnord kommer runt 13.00…

    Är det någon som blir förvånad över att folk är missnöjda med Postnord…?

  4. Var det inte så att en av Postnords lastbilsförare trängde in en bilist till kanten på motorvägen och steg ut och slog vederbörande på käften.
    Behöver herr Holm fler raket forskare av samma sort?
    Hur många av paketen kommer fram?

  5. Jag har en dagsfärsk negativ erfarenhet av Post Nord.

    En mycket god vän och medborgare i och boende i ett genomkorrumperat u-land i Asien berättade vänligt för mig på Skype att ett paket med julklappar (högkvalitets-produkter) skickats till min adress i Sverige.

    Efter c:a 1,5 vecka (tisdagen 2017-11-28) kom det en avi från Post Nord i min brevlåda med bl a följande information:

    AVI FÖRSÄNDELSE FRÅN UTLANDET
    Försändelsen kan hämtas på Företagscenter, (adress min hemort) idag. Öppet 8.30-10.00 och 15,00-17.00.
    Nästkommande vardag (fr. kl. 9.30) finns den hos ICA Nära.

    Jag hade inte tid den 28 nov. 2017 att ta mig till Post Nords Företagscenter på andra sidan stan för att hämta ut paketet utan inväntade att det skulle finnas på ICA Nära där jag bor. Gångavstånd c:a 200 m gångtid under 5 min.

    Igår 2017-11-30 gick jag till ICA Nära för att hämta ut paketet. ICA-personalen kunde inte hitta paketet och tog kontakt med Post Nord Företagstjänst på telefon. Svaret blev att Post Nord hade levererat paketet till en ICA Nära-butik med postservice i en annan grannkommun som ligger drygt 15 kilometer bilresa bort från där jag bor.

    Jag hade inte möjlighet att göra den långa bilresan (30 km tur och retur) så då åtog sig Post Nord att hämta paketet från den felaktiga ICA Nära-butiken och leverera det till den rätta ICA Nära-butiken där jag bor. Post Nords nya löfte blev då att mitt paket skulle finnas i den rätta butiken att hämta ut inte förrän efter kommande veckoslut d v s måndagen den 4 december 2017.

    Personen jag talade med på min ICA Nära-butik förklarade för mig att så har det varit länge och är fortfarande hela tiden. Post Nord levererar brev och paket som egentligen skall till dem … felaktigt levereras till andra ICA Nära-butiker.

    Så sker också åt andra hållet d v s brev och paket som skall till andra ICA Nära-butiker i andra grannkommuner hamnar hos ICA Nära-butiken här på orten. Hon berättade att personalen på de olika ICA Nära butikerna var dagligen fullt sysselsatta med att byta felskickade brev och paket med varandra.

    Kaos i kubik alltså tack vare Post Nord.

    Paketet till mig hade gjort en lång och riskfylld resa runt halva jorden och kommit fram i tid till rätt ort i Sverige … men Post Nord lyckades klanta till det genom att leverera paketet åt helvete fel ICA Nära-butik de få sista kilometrarna.

    • ca 80% PK vill INTE att ngt skall fungera i det nya Sverige, grattis! Det gamla tråkiga fria Sverige kommer inte tillbaka lovar Feministregeringen o 7-klövern

      • Jag tror att de har anställda som inte kan läsa så bra och bara chansar istället för att läsa ordentligt och kolla upp adresser och liknande. Möter sällan en svensk i all hantering nu, det är stammande och bluddrande invandrare som gäller.

      • Dessutom har de inte en susning om svenska geografin. Urless på denna utveckling, vårt land bara mals ner och fördummas!

  6. Håller med alla som säger att det var bättre förr.

    Tidigt 60- tal var jag bosatt i Västerås.

    Posten delades på den tiden ut tre gånger om dagen.

    Ja förutom på lördagar, då kom brevbäraren bara två gånger.

    Ett brev som postades inom Västerås på morgonen, kom vanligtvis fram samma dag på eftermiddagen.

  7. Har inte köpt ett frimärke på minst 15 år och inte fanken lär jag göra efter detta heller och absolut inte om Postnord ska ha pengarna.

  8. Det är slut marscherat på paraden. Bland de sista var ambulans SMURD-kåren, brandkåren, polisen (trafik- och militärpolis) och gendarmkavaleriet som består till stor del av tjejer med vita moppar på hjälmarna (hjälmbuskar ??) som svenskarnas !
    Sist var 30:e regementet, vackra flickor och grabbar med sablar och puffror.
    Nästa parad blir det 2018 då vi firar 100 år av officiellt erkännande av rumänskt territorium. 2018 är ett viktigt år i svenskarnas liv: VALÅR !!!
    Hur viktigt ? Det återstår att se …..

    • Devisen lyder såhär:
      ”România: libertate, unitate, demnitate !” – ingen översättning behövs.
      Demokratibegreppet är underförstått, vi behöver inte skrika ut det som Löfvén gör (’det allra vackraste vi har är svensk demokrati …..’)
      Har han rätt ?

  9. Jag jobbade i ett företag som tillverkade och sålde produkten samma dag. När en vara gick dåligt höjde företagaren priset, varpå produkten gick ännu sämre.
    Mitt förslag till företagaren var: – Vi tillverkar en snarliknande produkt och säljer den till lägre pris. Företagaren antog mitt förslag, vilket gjorde att den nya produkten ökade så vi knappt han med i tillverkningen. Men när nu företagaren såg att den nya produkten sålde så bra, då höjde han priset även på denna produkt vilket resulterade i att tillverkning minskade katastrofalt. Efter två år var firman i KK.

    Snålheten bedrar visheten, och så kommer det att gå med ”trumpetverket” också.

    • Vem /Vilka vill ge Post Nord fler paketuppdrag?

      Se kommentarer ovan med mycket dåliga erfarenheter upplevda av mig (Billy Boy), Gunnar, Fredde, Tanten med flera här på Petterssons … samt också ofta beskrivna i media nästan dagligen sedan lång tid tillbaka utan att Post Nord förmår skärpa sig.

      I hårt konkurrensutsatta verksamheter måsta man ha prisvärda produkter att erbjuda kunderna så att de blir nöjda … annars blir det konkurs som väntar runt hörnet för Post Nord och andra företag som prisar ut sig själva från marknaden.

  10. Nu regnar det på paraden, men höjda priset på svenska frimärken är inte orsaken, tänk inte det.

  11. Ytterligare ett statligt verk som gick åt helvete tack vare försäljning till främmande makt….(Danmark)

  12. Jag inte är det samma postverk som jag började arbeta i 1963. Mer brevbärare för pengarna? Vilken lögn dom sparkar ju nästan alla dom har idag. Men sen har Pettersson helt rätt dom behöver nog köpa mer lastbilar o anställa mer folk på poståkeriet. Jag skickade massor av handskrivna brev förr. Idag använder jag mail o sms. Utvecklingen kan vi inte ändra på. Att vara brevbärare idag är nog ett rent helsicke. 6-7 timmar ute på turen. Vem orkar det? Ska vi sen jobba tills 70 eller vad politikerna svamlar om så blir jobbet omöjligt. DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Kommentera