Durim Lumi från Albanien får 18 år och utvisning för att ha avrättat sin styvdotter


BROTTSLIGHET. attackerade styvdottern med flera yxhugg – när mamman och lillasystern befann sig i rummet bredvid. Trots att kvinnan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter gick hennes liv inte att rädda.

Nu döms den 36-årige mannen till 18 års fängelse samt utvisning för mordet i Sunne i maj.
– Jag tycker att det fanns utrymme att döma till livstid, särskilt med tanke på att det handlar om en ren avrättning, säger åklagare Per Svensson.

Värmlands Tingsrätt B 2230-17

Aftonbladets bild på mördaren

TIDIGARE 2017-10-28. Polisoperatören när ambulansen ber om assistans: ”Då får hon ju dö då”

INVANDRARVÅLD. När ambulans skulle åka till den svårt skadade kvinnan som hade blivit attackerad med en yxa i sitt hem i Gräsmark i maj i år fanns ingen polispatrull i närheten. SOS-operatören diskuterade med polisens operatör varpå denne svarade: ”Då får hon ju dö då, i så fall”

Durim Lumi, bilden från grekisk polis där han dömts för att ha dödat en man. Hur kan herr Lumi befinna sig i Sverige?

Det var i slutet av maj i år som den unga kvinnan attackerades av en man i sin bostad i Gräsmark utanför Sunne. Mannen slog ner kvinnan bakifrån med en yxa, och hon skadades så svårt att hon bara några dagar senare avled.

Häromveckan åtalades mannen för mord och i samband med det uppdagades det hur svårt det varit för ambulanspersonal att ta sig till platsen. En av anledningarna var att det saknades en polispatrull i området.

Ambulansen vill inte åka fram då gärningsmannen är kvar på platsen – och när SOS-operatören försöker resonera med polisens operatör om hur man ska göra är denne cynisk i sitt svar:

”Nej, men då får hon ju dö, i så fall. Han är lugn och sansad säger hon som pratar med honom. Men jag menar vi kan ju inte ha en polispatrull i varenda hörn för att ambulansen ska ha hjälp heller. Tyvärr”.

-Pettersson läser om händelsen i flera medier och att polisen underförstått får kritik men som vanligt gäller att svensk polis är dimensionerad för att ta hand om svenska kriminella och inte för dagens massimport av dårar…

Media glömmer naturligtvis skriva att enligt åtalet B 2230-17 vid Värmlands Tingsrätt är den misstänkte Lumi Durim, född 1981, som är medborgare i Albanien och behöver albansk tolk.

Gärning: Lumi Durim har uppsåtligen berövat Noor Naji livet genom att tilldela henne
ett flertal hugg i huvudet med en yxa. Noor Naji har genom våldet tillfogats omfattande skador på hjärnan, till följd varav hon avlidit. Det hände den 21 maj 2017, Forsnäs 48, Gräsmark, Sunne kommun.”

Kvinnan som mördades av herr Durim var hans 21-åriga styvdotter. Den som slog larm var den mördades äldre syster. Kvinnans mor bor också där.

Durim har en enligt åtalet huggit kvinnan ett antal gånger i huvudet med en stor yxa. Den unga kvinnan avled till följd av skadorna. ”– Hur ska man veta hur många slag man slår när man är arg”, har den åtalade sagt i förhör.

Durim har tidigare suttit i fängelse för att ha dödat en man, som kopplas till en blodsfejd i Albanien. Durims släkting dödade en man vilket ledde till att Durim lämnade Albanien för Grekland. Väl i Grekland dödade även Durim en man. I Sverige hade albanen sökt asyl men fått avslag.

I sådana här fall borde det i stället för att dölja gärningsmännens etnicitet diskuteras vem och varför de släpps in i landet.


21 responses to “Durim Lumi från Albanien får 18 år och utvisning för att ha avrättat sin styvdotter

 • Sök ansvarig som släppt in denna mördare.

  Är mördaren alban så bör han avtjäna straffet i sitt eget land Albanien.
  Våra fängelser kommer inte räcka till. Hur många fängelser ska vi bygga och vem ska bekosta dessa. Sen har vi advokater, fängelsevakter, mat och sjukvård och terapi osv. Kostar skjortan även om BNP ökar så är det ingen högvinst utan en stor förlust för vårt land.
  Är Albanien med i EU numera? Vem sjutton släppte in denna brutala mördare?
  Stäng våra gränser. Alla resterande militärer ska beväpnas och vakta våra gränser. Har vi militärer utomlands ta hem dem omedelbart. Sverige är en krigszon och vi har inte råd att leka good guys längre.

  Gilla

 • Stenbock

  Ytterligare en av deras berikare som nu får sitta bak galler….
  De 18 åren lär bli c.a 12 år i verkligheten.Årets 365 dagar x dryga 5.000:-/per dag (1.825.000 /år x 12 = C:a 220 Miljoner minst….
  Miniräknaren har inte sååå många siffror,som detta kostar oss skatteslavar ! 😦

  Gilla

  • Stenbock

   Förlåt tog fel på alla siffrorna..Det blir ju ”bara” c:a 22 miljoner !!!
   Då finns ju utrymme för ännu några guldklimpar, i min felräknade summa !

   Gilla

  • Bosse

   Flytta han till Bulgarien.Där kostar en fånge 30 kr om dygnet såg jag.

   Gilla

   • Sara från Skåne

    Kan man outsourca Skånes färdtjänst till Somalia, så kan man väl outsorca fängelser. Lag (2016:1145) om offentlig upphandling

    Gilla

 • Bosse

  Ett tag sen man hörde om något mord av familjen Sahindal! Börjar dom tackla av eller börjar dom bli trött?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  18 år ?
  Inte fullt så länge när lång häktningstid räknats bort och frigivning efter 2/3 belöningen för gott uppförande som det så fint heter träder i kraft men det blir ändå många år att lägga ut skattepengar på en brottsling som ska ut ur landet, synd att utvisning inte träder i kraft direkt efter dom till de länder vi har utlämningsavtal med så att straffet avtjänas i deras egna hemland men deras land är naturligtvis inte intresserade av att betala för en kriminell det får rika Sverige göra.

  Gilla

 • Nisse

  Ännu en blatte som mördar och kostar skattebetalarna milijoner det är då själva fan att inte 7klövern inser vad som sker i Sverige…

  Gilla

 • Fredde

  P4 skrev efter det hänt:
  ”30-årige man från Sunne ”

  Och P4.s ord om sig själva är:
  ”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet”

  Jaja… vad kan man förvänta sig av PK-media?

  Gilla

 • age

  Ännu ett utslag av att vi tar in vad som helst i landet.
  Vissa ÄR människor och t.o.m. fina sådana, andra ser ut som människor.
  Vilken ras de tillhör är svårt att gissa, men helt uppenbart passar de inte bland normala människor.

  Vad gör regeringen för att begränsa detta vansinne i vårt, f.ö. moderna,
  civiliserade samhälle?
  Svar: Ingenting!

  Det är lättare att identifiera en räv i hänsgården än att peka ut dessa vilddjur bland människor.

  Jag är rädd!

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Dom flyr ju för sina liv sa byfånen.
  Stackars flickan hon han inte fly. Vem bär Ansvaret? Hur kan än sån slaktare,mördare överhuvudtaget komma in till Sverige. Vi har internet,gps,Interpol, fan vet allt ?Hur många såna svin springer på våra gator, att inte sossarna skäms och dom som har röstat på7 klövern gå och gömma er fy skäms.Mvh Adolf

  Gilla

 • Henrik

  Avfall, sådana som svetsloppan värnar om.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  #100%människa??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: