Dansk 17-årig flicka dömdes till åtta år för terrorplaner


ISLAM. Den 17-årige tjejen från Kundby i Västsjälland dömdes till åtta års fängelse. Det har Østre Landsret, motsvarande Hovrätten i Sverige. I tingsrätten dömdes damen till sex år.

Domstolen fann den 17-årige flickan skyldig till försök till terrorism , när flickan runt jul 2015 planerade bombningarna av sin tidigare grundskola, Sydskolen i Fårevejle, och den judiska skolan, Caroline Skolan i Köpenhamn.

Hon är den första danska kvinnan som är känd för att vara skyldig till terror.

Jyllands-Posten

-Pettersson noterar straffet. Flickan var 15 år när hon planerade brotten och fick åtta år…

TIDIGARE 2017-05-16. Dansk flicka skyldig till terrorförberedelser i Danmark

ISLAM. En 17-årig kvinna från Kundby i östra Danmark förklaras skyldig till att ha planerat terrorhandlingar och för våld mot häktespersonal. Det meddelar rätten i Holbæk i sitt skuldbesked i dag. Alla jurymedlemmar och domare står bakom beskedet.

Redan som 15-åring hade kvinnan planer på att spränga sin skola Sydskolen i Fårvejle och den judiska Carolinaskolan i Köpenhamn. Kvinnan blev radikaliserad under en semesterresa i Turkiet, enligt åklagaren Kristian Kirk Petersen. Väl hemma i Danmark konverterade hon till islam. Tre månader senare, i januari 2016, anhölls hon misstänkt för terrorförberedelser.

Ingredienser för framställning av sprängmedel, kvitton på inköpta kemikalier och flygblad om möjliga angrepp var några av de bevis som domaren läser upp när skuldbeskedet presenteras. Till grund ligger även information hittad i 17-åringens mobiltelefon, som meddelanden på Twitter till personer hon uppfattade hade kontakt till IS och sökningar på halshuggningar, bombrecept och Carolinaskolan. Även ett hemligt inspelat samtal mellan den tilltalade och hennes tidigare lärare ligger till grund för beskedet.

Flickan erkänner själv att hon sökte spänning och en gemenskap, eftersom hon kände sig mobbad i skolan.

– Vad var det du saknade? frågade åklagaren.

– En gemenskap, en plats som jag tillhörde, sade 17-åringen.

– Alla pratade om Islamiska staten. Jag fick en spänning i min vardag.

Påföljden i målet presenteras på torsdag eftermiddag.

-Pettersson noterar att flickan är den första danska som döms för terrorförberedelser och att hon är psykiskt störd.

Det får mig att undra om det är islam som gör människor sjuka eller om sjuka människor blir muslimer…

Jyllands-Posten

TIDIGARE 2016-03-08. Tonårsflicka planerade terrorattentat mot skolor

ISLAM. En 16-årig flicka från danska Kundby är misstänkt för att ha planerat attentat mot två skolor. Den 16-åriga flickan från Kundby på Nordvästsjälland anhölls 13 januari misstänkt för att ha planerat terrorbrott.  Polisen var då mycket förtegen om saken men man bekräftade att det gjorts en undersökning i en villa i samarbete med kriminaltekniker och försvarets ammunitionsröjare.

Ett av de utpekade målen ska vara en judisk privatskola i Köpenhamn, enligt åklagaren, uppger b.dk. Detta framkom under tisdagens rättegång i danska Holbæk. Flickan är misstänkt enligt strafflagens terrorparagraf, vilket kan resultera i livstids fängelse, skriver dr.dk.

Av polisens uppgifter framgår att man har funnit bombmanualer hos flickan och att hon ska ha genomfört provsprängningar med sprängmedlet TATP.

Skolorna som 16-åringen planerat att bomba ska vara judiska Carolineskolen i Köpenhamn samt Sydskolen i Fårevejle på Norvdästsjälland. Det var på Carolineskolan den 37-årige Dan Uzan kallblodigt sköts ner natten till den 15 februari, då han höll vakt vid en bat mitzvah-fest vid synagogan.

En 24-årig man är också misstänkt för medhjälp i det planerade terrorattentatet. Bland annat ska han ha hjälpt 16-åringen att skaffa bombmanualer och diesel.

De båda nekar till anklagelserna. Förhandlingarna fortsätter under dagen bakom stängda dörrar. Rätten avgör senare i dag om misstankegrunden är stark nog för att de båda ska vara fortsatt häktade.

– Bilden nedan är på Carolineskolan från Google Maps och visar hur det kommer att se ut i framtiden med det samhälle som 87:an har beställt och det är inte bara judiska skolor som kommer att drabbas utan vi får förbereda oss att ha staket och grindar runt våra hus säger Pettersson…

Carolineskolan


2 responses to “Dansk 17-årig flicka dömdes till åtta år för terrorplaner

 • Bajen666

  Sverige är ”fantastikt” här kan du vara en trettiofemårig man och få ett par månader på ett Svenskt lyxboende om du samlat in pengar till terrordårarna is.
  I föregångslandet Danmark kan du vara en ung terrortjej men ändå få ÅTTA är i ett riktigt fängelse.
  HEJA DANMARK.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hon skulle ha bott i Sverige, då hade hon belönats istället för att bli dömd !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: