20.000 euro för en brud i Afghanistan – är detta vad baarnen är ute efter ?


Svenska YLE har en lång artikel om brudpriserna i Afghanistan, alltså pengar som ska betalas till en bruds far eller bror före ett äktenskap. Alltså är bruden en vara som köps, liksom vilken vara som helst. Inte att blanda ihop med hemgift, alltså pengar som bruden får behålla. Läs mera här.

Kanske baaarnen som nu får stanna i Sverige vill samla på sig lite pengar från socialen så att de kan åka till Afghanistan och köpa sig en brud som de sedan försöker få till Sverige genom familjeåterförening ?

Eller kanske också tjejer i Sverige med afghanska rötter kostar ? Kanske de kostar mera för att levnadskostnaderna i Sverige är högre ? Eller kanske de kostar mindre för att socialen betalat det mesta av kostnaderna ?

Hur fastställs egentligen priset ? Ju snyggare, desto dyrare ? Eller är det åldern som är avgörande ? Ju yngre desto dyrare ? Frågorna hopar sig…..

 

 

 


6 responses to “20.000 euro för en brud i Afghanistan – är detta vad baarnen är ute efter ?

 • Sara från Skåne

  Om kommunen är med och finansierar detta via socialbidrag är det grovt brott och 1000x värre än me2.

  Gilla

 • Mimi N.

  Stopp, det är så förnedrande och mot all normalitet. Det kan inte kommenteras på något sätt. Jag orkar helt enkelt inte. I synnerhet inte idag efter att ha sett en mer än kunglig begravning med militärhonnör vid klostret Cernica. Där har Stelas käre make, Mihai Maximilian, ‘sovit’ sedan många år i väntan på sin hustru. Hon, Stela, har aldrig tröstat sig med en annan kärlek efter Maximilian. De har tillsammans en adoptivdotter, en dotterdotter och ett litet barnbarnsbarn som Stela avgudade.
  Stela älskade alla människor – om någon stoppade henne på gatan och behövde ett råd eller nåt föremål – vad som helst – så fick personen det han/hon ville ha utan dröjsmål. Denna ytterst vacker och energisk kvinna har inte haft primadonnafasoner i hela sit liv, hon klagade sig aldrig, bara att hon sade nyligen att hon kände sig trött – en gång – och sen slöt hon sina gröna ögon och somnade in tyst !

  Sex militärer bar Stelas kista på axlarna, med ‘trikoloren’ (fanan) på, ett hav av blommor och folk som kommit för att följa sin stjärna (stela betyder just stjärna) på sista resan. Klostret rymde inte de tusentals personerna där, de fick vänta utanför klostret. Innanför klostermurarna hölls begravningsmässan av 14 präster ! Under mässan igår föll Stelas bild med ansiktet nedåt och så gjorde korset bredvid ! Detta betyder att ett nytt liv ska släckas snart – det var Cristinas liv, Stelas väninna som hon delade sminkrummet med på teatern. Cristina avled på sjukhuset där hon legat i några dagar sedan hon hört att väninnan Stela var borta ….
  Den senaste som begravts med lika mycket kärlek och omsorg var världsartisten Maria Tanase – Sångens Grand Lady – när hon avled 1963. Hon hade en enastående röst och var skulptören Constantin Brancusis stora kärlek.
  Ber om ursäkt för att ha tråkat ut socialisterna.

  Gilla

  • Mimi N.

   En dramatisk ettårskärlekssaga mellan Brancusi (63 år gammal) och Maria Tanase (25 år). Han ville att Maria skulle sjunga opera, hon ville förbli det hon redan var: Rumäniens Edith Piaf.

   Gilla

 • odalkvinnan

  Det låter dyrt. du kan få en marockansk brud garanterat oskuld. Hon går inte ut utan burka, hon föder barn och hon lagar mat och städar. Min vän försökte komma undan lite snyggt och sa jag har ju redan en fru. Jamen hon är ju västerländsk och kräver mycket, den här är lydig och då har du ju två. En du går ut med och en som stannar hemma. Hon kostade bara 3000 Euro plus resa, inte äldre än 14 år.

  Gilla

 • lillamy

  Stassministern gratulerar och stödjer alla människosmugglare och brudsäljare.

  Gilla

 • Ståfräs

  Metoo gillar detta skarp, stort grattis!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: