Unga kastade smällare mot polis som försökte stoppa självmord

INVANDRARBROTT. När polis och räddningstjänst arbetade med att försöka rädda en person som man befarade skulle hoppa från ett tak roade sig ett gäng ungdomar med att kasta smällare mot polisen och oroa personen på taket.

Det var vid 20-tiden på tisdagskvällen som polis i Jönköping larmades till Råslätt.
En person befann sig på ett tak och det befarades att personens syfte var att skada sig själv.
Flera polispatruller, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Ett område i anslutning till byggnaden spärrades av.

Under händelsen samlades en del människor på platsen och polisen fick avsätta ett antal poliser för att bevaka avspärrningarna. Ett gäng ungdomar kastade smällare mot polis. Flera polisiära resurser beordrades dit. Ingen polis eller allmänhet ska ha skadats av smällarna.

Smällarna försvårade det för polis och räddningstjänst att arbeta på platsen och det gjorde personen på taket orolig. Ingen av de som har kastat smällare har ännu frihetsberövats.

Det kommer nu att utredas om någon gjort sig skyldig till något brott.
Personen på taket kunde räddas efter en dryg timma och var då fysiskt oskadad, men fördes över till vården av andra skäl.

Vimmerby tidning

-Pettersson undrar hur långt galenskapen har gått. Ett gäng invandrare roar sig med att kasta smällare mot polis och då ska det utredas om någon gjort sig skyldig till brott!!!

Nästa gång kanske någon kastar en handgranat mot polisen, smällare som smällare…

Om Råslätt på bloggen…

5 thoughts on “Unga kastade smällare mot polis som försökte stoppa självmord

  1. Vad är det för fel på gummikulor med lite mantling kan behövas eller dumdumkulor vid värre uppträdande och utvisning till Thailänskt fängelse så kan dom hälsa på släkten när dom ändå skall mot Mecka.

    • Gummikulor gör väldigt ont och kan skada stackars brottslingar och det är helt oacceptabelt i Sverige de kriminellas paradis på jorden !
      Nu ska tydligen även svensk polis på prov få bära elpistol vilket finsk en betydligt mindre dialogpolis har använt länge men det detta vapen kan bli kortvarigt för svensk polis, räcker med att ett hjärtstopp på en brottsling orsakat av en elpistol så är det färdigt.

  2. Det där kan inte vara människor, utan ondskefulla monster!
    Hur kan man lida sådan total brist på empati och medkänsla? Samma sak i Uppsala igår där de hindrade brandkåren i flera timmar…
    På något vis måste de bort från vårt samhälle då de utgör ett livsfarligt hot mot landets befolkning. Lås in dem för gott eller hyr in legosoldater att ta hand om denna ohyra på valfritt sätt.

  3. Hetsen mot vissa utsatta yrkesgrupper blir alltmer påtaglig och frekvent, varför inte ens det folkfientliga marionettstyret i längden kan underlåta att vidta kraftåtgärder och tillämpa utökad lagstiftning för att söka stävja dessa ständigt förekommande attacker mot polis och räddningstjänst.

    Att hindra utryckningspersonal från att utföra sina uppdrag skall obestridligen vara förenat med högst kännbara påföljder, och vi kan aldrig acceptera att ideligen läsa den välkända frasen ”ingen gripen och ingen lagförd”, då dessa allmänfarliga brott representerar en krigsförklaring mot själva rättssamhället och den enskildes säkerhet samt icke minst ett makalöst förakt mot normalbefolkningen.

    Detta är den mest primära hets som står tillfinnandes i det multietniska kaos den värdegrundsfascistiska regimen påtvingat nationen och där rättsstaten och dess ordningsmakt kapitulerat inför den massimporterade våldsbrottslighet som nu tillåts sätta dagordningen.

    Att fiendestyrkorna avancerar i den takt samhället retirerar och utför allt djärvare attacker, är lika säkert som amen i kyrkan en gång var, och borde vara möjligt även för en gravt moraliskt defekt och verklighetsavskärmad regeringsmedlem att begripa.
    Andreas.

  4. Var det i en ”No-go zoon?
    I så fall hade polisen inget där att göra;
    Det är ju islamiskt territorium!

Kommentera