Gud ska bli en hen i Svenska kyrkan


HISTORIA. Vare sig vi är kristna eller inte så tillhör kristendomen vår historia och kultur. Men numera värnar svenska kyrkan inte om traditioner utan om det nya i samhället. Nu har den vänsterinfiltrerade Svenska Kyrkan som krav att ljugande vuxna män från tredje världen – som bevisligen ljugit om sin ålder – ska få stanna kvar i vårt land och behandlas som barn. 

I dag röstar Kyrkomötet – Svenska kyrkans högsta beslutande organ – om förslaget på en ny kyrkohandbok. Trots tidigare kritik mot kyrkohandboksförslaget väntas den i dag få stöd.

I det nya förslaget till Kyrkohandbok anses att man bl.a. bör uppmana till ”ett mer inkluderande gudstjänstspråk”. Gud får nu finna sig i att fråntas sin manliga könstillhörighet – att i predikan hänvisa till Gud som ”han” eller ”herren” blir med den nya kyrkohandboken som rättesnöre ett tjänstefel.

Kyrkohandboken beskriver hur gudstjänster i livets alla skeenden ska gå till, och är därför central för kyrkans verksamhet.

 

En omdiskuterad fråga har varit förslaget på en ny kyrkohandbok, med ett språk och innehåll som anpassats till modern tid.

Den nuvarande kyrkohandboken är från 1986.

De senaste åren har kritik riktats mot kyrkans ledning, som anklagats för att forcera fram arbetet med kyrkohandboken på bekostnad av kvaliteten.

 

I fjol kritiserades kyrkohandbokens språk av inte mindre än Svenska akademien.

Ärkebiskop Antje Jackelén besvarade kritiken med att konstatera att Svenska akademiens remissvar inte höll det mått av kvalitet som hon ansåg kunde förväntas av dem.

Inte heller den socialdemokratiska ordföranden för kyrkomötets gudtjänstutskott, Sofija Pedersen Videke, anser att kritiken mot språket är befogad.

– När jag lyssnade på debatten i Kyrkomötet blev det ju tydligt att vi tycker olika. Men så kommer det ju vara med språk. Vi uttrycker oss på olika sätt.

 

I år firar Svenska kyrkan 500 år sedan reformationens start.

Sveriges Radio

Hur omröstningen går och om Jesus också ska bli en hen får Svenska kyrkans överhuvud, ärkebiskop Antje Jackelén berätta senare idag.

-Pettersson tycker att ärkebiskop Jackelén har profilerat sig så det räcker som förnyare av Svenska kyrkan genom att ta islams trosbekännelse ”Allahu akbar” som sitt valspråk, ”Gud är större” och framhålla att Jesus av kristna inte bör sättas högre än islams profet Muhammed.

…Som konservativ nationalist är Petterssons grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…


73 responses to “Gud ska bli en hen i Svenska kyrkan

 • Thomas Karlsson

  Kan vi inte lika gärna hävda att Gud fick en dotter, Jessica, som var prostituerad hora i Metusalem. Embryot planterades i Josefs mage, och förlöstes med kejsarinnesnitt. Hon träffade Mario(Maria Magdalena) som var en transperson, och de blev kära i smyg. De startade en swinger-klubb i Betlehem, och en könsbytesklinik, och ett påbud gick ut, att alla måste byta kön. Drygt 500 år senare föddes en flicka som hette Mammut. Hon var profet, och gillade små pojkar, och gifte sig med 4 9-åriga pojkar som alla blev gravida i omgångar.

  Gilla

 • Tant Pia

  Att benämna människor som hen för att stärka dem som individer, när de själva har svårt att bestämma sig för vilket kön de egentligen skall tillhöra eller om de väljer att representera båda könen är helt okej. Men att kalla individer helt oönskat för ”hen” kan uppfattas som en stor kränkning. Jag är själv stolt över att vara kvinna och säger absolut nej till att bli kallad för en hen. Jesus son of man….visst nog alldeles säkert vem han var och vi har större problem i det här landet att ta i än att fundera över om Jesus hade problem med att se sig som en man eller en kvinna.

  Gilla

 • Svenska kyrkan: Guds son har blivit en hen | Petterssons gör skillnad!

  […] …men inget förvånar, tidigare har det hörts röster för att Gud ska bli en hen… […]

  Gilla

 • Jhonsson

  Liksom vår regering vänder sig bort från sitt folk, gör kyrkan nu detsamma.

  Gilla

 • br

  Alla gå ur kyrkan!!tack o amen!

  Gilla

 • Erik Bergman

  Gud ska alltså bli en höna enligt svenska kyrkan.

  Gilla

 • perarvidsson

  Högsta hönsen i svenska kyrkan är naturligtvis en hen men Fan är nu inte en han utan en hen sen hon började styra och ställa.

  Man kan tillägga att inget verkar vara heligt för denna donna.

  Skenhelig och falsk i en klädsel som numera är en pajasklädsel.

  Gilla

 • Tony

  Då får väl en kvinnlig kyrkoherde i fortsättningen kallas
  Kyrkohen? Tja i idioternas paradis på jorden finns inget
  som förvånar längre, vi ses också med uppspärrade ögon
  av fler och fler länder.

  Gilla

  • Joy

   En herde kan väl vara kvinna, eller? Herre blir ju knepigare däremot eftersom det hörs på ordet vilket kön det talar om.

   Ser man socialantropologiskt på det går det att hävda att det finns få matriarkat i världen, eftersom det är ett faktum. Så man kan undra vad deras så kallade inkludering handlar om. Gud blir reducerad snarare än förklarad, genom denna inkludering, eftersom orden omkring Gud är symboler och benämningar på den makt som tillskrivs Gud. Så hela kristendomen börjar glida rejält åt slagsida, tycker jag.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Skulle vara kul att veta vad Mia menar med vänstern? Inte är S speciellt mycket vänster längre. Jesus skulle nog ta dom i örat idag. Åter hur behandlar man psykiskt sjuka, hemlösa, fattigpensionär o allra värst dom funktionshindrade. Finns nog bara vänsterpartiet som kan kallas vänster idag. Sen är det jäkligt trångt i mittfåran! Där finns även SD.

  Gilla

 • Mia

  Att Gud skulle bli ett hen är inget bestämt. Det som kommit upp till diskussion är väl om Gud ska ha ett kön. Det är väl människor som gjort honom till en man, fader, herre.

  För övrigt tror jag att om Jesus skulle finnas idag skulle han stå ganska långt till vänster.

  Gilla

  • Mr Q

   Mia:
   Otrolig fantasi du har…Skulle människosonen förena sig med djävulen själv ? Nej nu går dina känslor för vänsterpacket och deras följeslagare i miljögröna för långt !

   Gilla

  • Truthfighter

   Bullshit Mia! Jesus skulle ha varit på vår sida!!! ABSOLUT INTE vänster!!! Jesus värnade det traditionella, och han ville inte ta kål på saker och ting!!!

   Och Gud, är väl vad han är, oberoende av människor. Hade han varit en kvinna, hade han väl valt att manifestera sig som en sån på jorden också, och inte i Jesus.

   Gilla

   • Mia

    Jag är inte religiös, men av det jag snappat upp från bibeln så var Jesus inte alls traditionell.
    Och jag tror att han hörde mest hemma ganska långt åt vänster.
    Då tänker jag bland annat på de här sortens uttryck:

    Den som är utan skuld kasta första stenen

    Älska din nästa så som dig själv.

    Att vända andra kinden till.

    Och den gyllene regeln – Allt vad du vill att människjorna ska göra dig ska du också göra dem

    Gilla

   • Truthfighter

    Det har inget med vänster att göra. Och det går att diskutera mycket, om det du lyfter fram. Och Jesus var traditionell i det religiösa, mer än svenska kyrkan. För att han pekade på detta, när han angrep fariserna. Att de hade vänt sig från kärnan i tron. Samma som Svenska kyrkan idag, som flyr från det traditionellt kristna.

    Det du lyfter fram är inte vänster, snarare tvärtom. Vänster är att köra över andra, och inte behandla andra väl. Eftersom man inte accepterar nån som inte är vänster som de själva. Dessa bär man sig bara illa mot. Man vänder alls inte andra kinden till, och man älskar sin nästa det är sant. Men det gör även vi, och alla de som bryr sig om sitt folk t ex. ALLT DU SÄGER ÄR BARA TRAMS!!! VÄNSTERN ÄR SKIT OCH GÖR BARA MÄNNISKOR ONT, SOM INTE ÄR SVIN!!! JESUS, brydde sig om ALLA MÄNNISKOR SOM GJORDE GOTT. MEN INTE SKITARNA!!! Du förstår inte det kristna, när du blandar ihop det med den vänsterristiska sörjan. JESUS, VAR ALLT ANNAT ÄN VÄNSTER!!! FÖR HAN VAR EN GOD MÄNNISKA, SOM VILLE ANDRA VÄL.

    Gilla

 • Raggarn

  Dom måste ju ha billig personal till alla djävla secondhand butiker……

  Gilla

 • Raggarn

  Dom måste ju ha billig personal till alla djävla secondhand butiker……halleluja

  Gilla

 • Carl edström

  Svenska kyrkan tycker jag ska passa sig så inte GUD kommer och straffar er.Ni lever på lånad tid.

  Gilla

 • Bo Rönn

  Svenska Kyrkan måste vara en av skökorna i Uppenbarelseboken 17.

  Gilla

 • Truthfighter

  Svenska kyrkan idag, börjar närma sig islam och KFMLr. Och det är väl det man vill. Man vill väl också urvattna Bibelns rika språk, till nån slags ghettoslang, för att appelera till stenkastargängen. Att anpassa en religion till världen, är precis motsatsen till vad Jesus säger, i Bibeln. Där sägs att: ”Gud, är inte av denna världen”, och ”den sant kristne är i KONFLIKT med världen.” Så svenska kyrkan är helt ute och cyklar, och på djävulens spår, INTE GUDS.

  SVENSKA KYRKAN SÄLJER UT SIG BILLIGT TILL VÄRLDEN!!! SÄLJER UT JESUS, BIBELN OCH TRON, FÖR EN JUDASPENG!!! PROSTITUERAR ALLT HELIGT, OCH KORSFÄSTER SIG SJÄLVA!!! För vad????? För den politiska korrekthetens och djävulens skull. DE LÅTER SIG FRESTA SIG I ÖKNEN, som Jesus ALDRIG gjorde.

  ”Mitt rike, är ej av denna världen. Om mitt rike var av denna världen, så hade väl mina tjänare kämpat, för att jag inte skulle bli överlämnad åt farise’erna. Men nu är mitt rike inte av denna världen”.
  Joh. 18:36.

  ”Om ni tillhörde världen, skulle världen älska er, som sina egna. Men nu tillhör ni inte världen, och därför hatar världen er”.
  Joh. 15:19.

  Kristna är kallade, att vara ”i världen, men inte av den”.

  Det är SÅ Svenska kyrkan borde vara. På VÅR sida alltså. Inte vänstermaktens, eller maktens sida överhuvudtaget, som idag.

  Jesus sa: ”Ve er ni lagkloke, som lägger bördor på människorna, men som själva inte vill röra vid dem med ett enda finger”. Luk. 11:46.

  Hela Matt. kap. 23, handlar om Jesus verop mot den korrumperande förtryckande makten. Han lierar sig inte med den, som Svenska kyrkan idag. Därför är också Svenska kyrkan av idag, en ICKE-KRISTEN DJÄVULSMAKT!

  JESUS, STÅR PÅ VÅR SIDA!!! SVENSKA KYRKAN, GÖR DET INTE!!!

  Gilla

  • Mr Q

   Är du examinerad Theolog ? Sällan man finner någon som kan minnas allt detta från konfirmationen.

   Gilla

   • Truthfighter

    Nej, det är jag inte, Men TACK Jag är dock insatt för att jag är troende, och har läst bibeln. Det finns mycket bra i den, om man tar den på rätt sätt, och inte får hybris av det, så man förlorar greppet om verkligheten, som alltför många fanatiker och dårar gör. Bibeln är till ledning, inte till dogm, att slaviskt följa. OCH RÄTT SKA VARA RÄTT!!! GUDS OCH JESUS ORD VÄGER JY BRA MYCKET TYNGRE ÄN SVENSKA KYRKANS!!! Som är ute och cyklar, och har förlorat greppet om den kristna verkligheten, för sin anpassningshybris skull, till den politiskt korrekta djävulsverkligeten, som de av ondskan frestats till. Och lagt sig platt för. NÅGOT JESUS ALDRIG SKULLE HA GJORT!!! HAN SKULLE HA TAGIT TILL VAPEN OCH STRID MOT DET SEKULÄRA FÖRTRYCKARFÖRDÄRVET!!! Han säger b l a: ”Jag har inte kommit med fred, jag har kommit med strid.”

    Gilla

  • Joy

   Så bra! Tänkte det också, mitt rike är inte av denna världen. Därför måste man se vad de olika symbolerna har för betydelse, inte reducera den gudomliga makten genom att tänka i mänskliga termer. Man tar bort andligheten i kristendomen, det är antikrist rakt av!

   Gilla

 • Peter

  Reblogga detta på Eskatologi.

  Gilla

 • Raggarn

  Amen lägg ägg …gudarna måste va tokiga

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Thomas Arnell: Du får gärna maila eller ringa mig om du vill berätta hur du har det idag. Din mail finns inte kvar i min dator. Allt gott till Dig o Din familj!

  Gilla

 • Argus

  Fullt naturligt, det har aldrig varit någon uns av reliositet bland dessa vänsteraktivister. Jag är kristen men ej religiös, tvångsansluten vid dopet till Svenska kyrkan och trädde ut ur den vid myndig ålder. Likväl kan jag uppskatta en god predikan, vakta psalmer och berättelserna i Nya testamentet samt försöker leva efter de åtta budorden.

  Vad dessa satans lakejer håller på med är en nedmontering av de kulturella hörnpelarna vilket alla goda kulturmarxister och lärjungar till Frankfurtskolan gör.

  Gilla

 • Ståfräs

  Då ryker ”Fader vår”, grattis! Nu är det bara fredagsbönen som gäler hälsar Antje.

  Gilla

 • Han Dendär

  Ska vi kalla alla religoners gudar för hen i så fall eller gäller det bara den kristna?

  Gilla

 • Tobbe

  Tur man gått ur Svenska Kyrkan.

  Gilla

 • Raggarn

  Jesus sade man skall ej kasta pärlor åt svin

  Gilla

 • Galten

  Från Jeanders bildblogg.

  Gilla

   • Stenbock

    Galten:
    Din Video var som grädden på moset !
    Undrar om det finns någon blogg på jorden,som kan konkurrera med Petterssons,vad gäller behandling av vitt skilda ämnen ? Allt från främmande tvåbenta arter,från alla klotets hörn till lappska grankottar,från förhistorisk tid.Och nu t.o.m. en diskussion om Jesus kön !!!!
    Besökare kommer, (Mia) och går (Ali) dock bloggen består.

    Gilla

  • Joy

   Jesus blir väl något annat, könlöst, även om det är bevisat historiskt att en person av manligt kön levde och agerade som Bibelns Jesus Kristus gjorde. Så att bortförklara hans kön blir inte så enkelt för kyrkan.

   Det ska bli intressant det här, vilken soppa kyrkan håller på att koka ihop. Och dra in islam i det med, det finns inga gränser alls!

   Gilla

   • br

    Vad gör det om jesus blir könslöst!?!?han finns ju ändå tydligen i rymden som ett spöke

    Gilla

 • Pelle

  Dom tar bort Gud som vår Fader , det här landets regering och kyrka äcklar mej , må Herren Gud gripa in 🙏

  Gilla

  • Mr Q

   Instämmer.. Att taga bort denna,och lämna fältet helt öppet för Jehovas Vittne,vore ju ett skandalöst ekonomiskt och moraliskt förfall !
   Scientiologer,Pingstvänner och liknande sekter hava här inget att söka.Och att förklara Jesus som bög, (hen) finns väl inga bevis för? Amen !

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag håller alltid med kyrkan. Jo nästa vecka hoppas jag att Margareta Larsson kommer hem till mig. Jimmies svärmor alltså. Hon ska kartlägga svensk psykvård o vill ha min hjälp. Det var ju 25-30 år sen jag blev frisk. Men Maggan vill veta hur jag blivit bemött av makten. Jojo här har jag uppslag till en hel bok. Sossarna skall känna sig skraja för dom har en stor skuld i hur samhället har hanterat våra mest utsatta människor. Vi ser nu hur S agerar i LSS-frågan. Så deras vackra ord kommer på skam hela tiden. Maggan har med sig en filmare o nu jäklar ska sanningen fram, Kan berätta för Pettersson att den första journalist som skrev om mig var Susan Ritzén här i Oxelösund. Jag tänker fortsätta den här kampen mitt liv ut. Jag tror Margareta kan göra stor nytta. Kolla hennes debatt i riksdagen 15-16 november. Finns på nätet. Jäklar vilken kvinna. Annika Strandhäll såg ut som en fågelholk. Maggan är den bästa politiker jag någonsin talat med. Tack för att jag fick berätta detta!

  Gilla

  • Thomas Arnell

   Roland du är tyvärr inte ensam för ca 1 månad sedan fick jag ett chock besked men samtidigt så var det så skönt att få veta varför jag mår som jag gör.

   Idag har jag ingen läkare då jag anses inte tillhöra psykiatrin på samma sätt som förr men nu är iof psykiatrin inte som förr

   Gilla

   • Joy

    Nej, under min utbildning till sjuksköterska på 80-talet började diskussionen om nedläggning av de stora sjukhusen och synen på psykiatrin och vad som var vad inom området. Det var förfärande för de sjuka innan de goda medicinerna kom, dessutom är de numera oftare inte beroendeframkallande.

    Men min oro är ändå att människor med behov av stöd och vård lämnas ensamma, att kämpa för sin rätt. För man måste vara frisk för att orka vara sjuk, sägs det. Och jag håller med! Med min ständiga värk och efter min kamp med läkare och FK är jag utmattad. Unga, aggressiva läkare råkar jag fortfarande , men nu klarar jag av dem bättre. Man har lärt sig med åren.

    Men det är glädjande att höra att människor känner sig sedda, starkare och tryggare! 🙄

    Gilla

 • Lena

  Vill vi det här ?????

  Vilket svar vi ger, sådana här figurer leder ”fåren”, bedrövligt !
  Den figuren är svenska , vilken skam för landet !

  Gilla

  • håkan

   Ja herregud !!

   Gilla

  • Greta

   Ja, Paulus hade rätt iaf, då han förbjöd kvinnor att predika.

   Gilla

   • Joy

    Hur vet du att det var förbud mot predikan av en kvinna? Då har du lyckats lösa en teologisk gåta som förbryllar folk fortfarande! Intressant att få veta var du har för källa till ditt påstående?

    Gilla

   • Greta

    Joy!
    ”Let the woman learn in silence with all subjection. But I suffer not a woman to teach [G1321: didaskō], nor to usurp authority over the man, but to be in silence.” (KJV: 1 Tim 2:11-12)

    Men, vi vet ju samtidigt att det finns och har funnits många gudskvinnor som predikat Guds Ord och lett många till omvändelse. Det vore bättre om selekteringen till herde skedde mha den Heliga Anden och inte som nu, genom en sekulär skola (som de teologiska institutionerna i princip är idag).

    Gilla

 • Mia

  Det är tur att vissa traditioner inom kyrkan har upphört, alla har inte varit bra.
  Att prästen gick hem till folk och höll husförhör t.ex och såg till att alla höll sig till den rätta tron, den evangeliska lutherska statskyrkan. Alla boende i Sverige måste tillhöra den.

  Att man placerat en så kallad stock utanför kyrkan där den dömde satt fastbunden och skulle skämmas när kyrkobesökarna gick förbi. Det var tillåtet att spotta på honom/henne.
  Eller horpallen som den som varit otrogen fick sitta på inne i kyrkan. Den som blivit med barn utan att var gift fick på vissa ställen bära horluva.

  Det finns mycket mer som vi inte vill ha tillbaka.

  Om kyrkobok har jag ingen åsikt, jag går inte i kyrkan.

  Gilla

  • Mr Q

   Mia:
   Det borde du göra för att be om bot,och framför allt bättring ! Än bättre för dig vore Moskèn där du från avskilda läktaren,kunde sitta och hetsa upp dig när hannarna visar upp rö-en…

   Gilla

   • Mia

    Inget som vi kvinnor blir upphetsade av men män kanske blir det av att se en kvinna i den ställningen.
    Det är väl därför muslimer skiljer på sig när de ber i en moské.

    Gilla

  • Joy

   Ja, Mia, du har rätt! Läser på så kallade alternativa sajter att män är mer intresserade av sex än kvinnor, så sd-vurmande sajter borde ge dig rätt! Muslimer kan ju inte se en kvinnas hår utan att bli upphetsade, så det är ju bäst för muslimska kvinnor att sitta skyddade. Men hur går det då för de muslimska bögarna som måste stirra karlar i ändalykten? Knivigt värre!

   Gilla

 • Jhonsson

  Jag är kristen men kyrkan har jag dock lämnat.
  Kände att den inte längre gick ihop med mina värderingar.

  Gilla

 • Mm

  Lustigt att vi tagit in denna överlöpare från Tyskland som är lika maktgalen som Merkel, men den här kunde inte rå på tyska kyrkan utan var tvungen att ge sig på vår kyrka. Detta stasi folk, med nazism och kommunism i sin historia, de har gett sig fan på att de skall förstöra allt gott i världen för allt o alla, och de dumma svenskarna går på det.

  Gilla

  • Stenbock

   Mm:
   Nej beskyll inte DDR för denna avkomma. Hon lär stamma från det röda NRW,och är troligen utvandrad för att konkurrensen var för svår på hemmaplan.
   I Hannover fanns en kvinna som var vida överlägsen (lite mer tjosan, och hejsan på festerna)och som faktiskt nästan nådde fram till Pärleporten,när polisen tog henne för rattfylla ! Nu får denna kvinna livnära sig som vi okristna,med de jobb som erbjudes !

   Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Den här en och en halvtimma dokumentären om Europa och EU borde översättas och visas på alla gymnasieskolor i Europa.
    Jag vågar skriva att de flesta är helt historielösa.

    Skulle nog passa in även på den övriga befolkningen, vi saknar fakta och bakgrund till varför det är så galet idag.

    Gilla

   • Lena

    När vi ändå är inne på historia, det finns troligtvis ingen som har gått i svensk skola och inte hört om alla grymheter som nazi gjorde………………..undrar då hur många känner till vad japanerna gjorde mot de vita i indonesien ?
    Det skedde under samma tidsperiod.
    Om du är nederländare så vet då att grymheten var lika illa.
    Googla om någon är intresserad.

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Finns det någon som sett den där GUD som vissa tillber, hur kan man kalla något man inte sett för herren, han, hon eller det käcka moderna flummiga namnet HEN ?

  Gilla

 • ossie

  Så herren min gud ska bil hönan min hen. Skönt att man inte är religiös och har gått ur svenska kyrka för länge sen. Förfallet bara tilltar.

  Gilla

 • Grune

  Så det var en HÖNA som skapade jorden? Då är det ju inte så konstigt att den ser ut som den gör !!!!!!!!!!
  Hen betyder nämligen höna.

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   Enligt Wiki symboliserar en kyrktupp förkunnaren av Kristi lära, blir då att byta ut den mot en kyrkhöna.

   Gilla

   • Joy

    Jo, hanen gol ju, Petrus förnekade ju att han kände Jesus tre gånger, sedan gol tuppen. Och hönor lär kunna gala om det inte finns en tupp, så det blir nog bra med könsbyte på kyrktuppen.

    Gilla

 • Falköga

  Då ändrar man väl åttonde budet till ”du får ljuga om din ålder”.

  Tredje budet ”du ska inte missbruka Hens namn, ty Hen kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar Hens namn”.

  Fader vår måste bli ”Vår Hen, du som är i himlen….”

  Gilla

 • Dalmasen

  Varför det ? Är Hen också misstänkt för sexuella trakasserier på nån.
  Det är väl dags för kyrkan med upprop i meetoo # Gud va skönt.
  Nej, låt Gud vara Gud och rör inte våra traditioner.
  fortsätter det så här lämnar även en traditionell ursvensk svenska
  Kyrkan, skärp er nu.

  Gilla

 • gamgubben

  Om en Gud nu mot förmodan existerar så är det väl korrekt att den är könlös. Det löses väl smidigast med benämningen Gud, varken hon eller han. Lika obestämd som de flesta svenska politiker.

  Gilla

  • Luntan

   Att en skaparkraft som också kalla(t)s skaparen funnits och fortfarande finns och verkar torde vara klart. Men att man använder detta för att styra folk med ”morot och piska” i Religionens form för att styra de fattiga så att de inte mördar de rika är ett bedrägeri.

   Gilla

  • Joy

   Jo, men språket vi talar behöver personliga pronomen för att kunna vara begripligt, så du får komma upp med något snitsigt. Hen är bara för bedrövligt fult, löjligt och fördummande!

   Gilla

 • Per Andersson

  Hade jag kunnat gå ur Svenska Kyrkan en gång till, hade jag gjort det.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Varför valde dom inte in en kristen ärkebiskop ???

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Så går det till i alla klubbar där inbördes beundran är ledstjärnan. Jag är glad att jag EJ tillhör denna hjärncells befriade och koruppta sekt.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Finns det någon som sett den där GUD som vissa tillber, hur kan man kalla något man inte sett för herren, han, hon eller det käcka moderna flummiga namnet HEN ?

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Fick räcka med att politiskt korrekt välja en s.k helig invandrare till ärkebiskop !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: