Väntar på att bli svensk – för att lämna Sverige


INVANDRING. Väntetiden på svenskt medborgarskap är rekordlång just nu. Nesrin Miraki ansökte för ett år sedan, men har ännu inte fått någon handläggare. Hon behöver medborgarskapet för att kunna söka jobb i andra EU-länder. Hoppet om ett jobb i Sverige har hon gett upp, skriver SvD. 

Familjen Mikari vill lämna Sverige. Pappan Ammar Mikari säger att de måste åka vidare för att söka efter ett bättre liv, men resan står på vänt tills hans fru Nesrin Miraki får svenskt medborgarskap och därmed rätt till att bosätta sig och arbeta var hon vill i EU.

Ärendet registrerades hos Migrationsverket för över ett år sen och är komplett, men ännu har ingen handläggare utsetts, enligt dokument SvD tagit del av.

Migrationsverkets statistik visar att väntetiden på medborgarskap just nu är rekordlång, vilket enligt myndigheten beror på att det är fler som söker än tidigare.

-Pettersson tycker det verkar skumt, pappa Mikari är svensk medborgare sedan 2009, han kör taxi och tjänar bara 13-14000 trots långa arbetsdagar, säger att det är dåligt med körningar i den lilla staden där han bor.

När jag tar reda på bostadsorten visar det sig vara Trollhättan som inte är så liten och ligger inom pendlingsavstånd till Göteborg. Dessutom är tre andra vuxna invandrare skrivna i familjen Mikaris lägenhet. Bor dom också i den lilla lägenheten eller?

Kanske Syrien är ett alternativ för familjen eller norra Irak eftersom de är kurder?

 


10 responses to “Väntar på att bli svensk – för att lämna Sverige

 • Sixten

  Lika illa vilket land i Europa eller västerlandet de än vistas i vare sig de arbetar eller inte eftersom de är här för att vinna mark åt islam.
  Medvetna om det eller inte så är det syftet med deras närvaro bland oss, att steg för steg flytta fram sina positioner.

  Gilla

  • Ammar

   Jag är svensk som du och Jag kan flytta var Jag vill och när Jag vill kommer Jag tillbacka..Du kan åka till Kurdistan eller Syrien där får du lite solen och då kan rena dina rasistiska idéer.
   Vem sa till dig att Jag eller min fru var asyl?
   Vem är du för att hämta info om mig och sprida på nätet? ratsit.se ge info om du är gift eller inte och hur många personer bor där men hur du vet att Jag har en lilla lägenhet ?? 3 personer bor hos mig ???Jag söker inget bostad bidrag (Du har info för två år sedan ) vad duktig du är 😃
   yes Jag bor i thn men hur du vet att Jag jobbar i thn också? hur mycket personer jobbar och bor på samma stad i Sverige?
   Du är en superman som kan alltid..Du känner till taxi yrke och du vet inte att det finns massa svart och billiga taxi..eller hur mannen??
   Jag var här i min SVERIGE för 14 år ..Jag jobbar här sedan 2009 ..det blir nu 9 år betalar Jag skatt till er som tyggar pengar från soc ..
   Jag ska anmäla er alla hos polisen . lagen för näthat finns redan och ni som vuxna måste ha ansvar om vad ni skriver.
   Ammar Mikari

   Gilla

 • Hanna

  Jag gillar inte islam men måste erkänna att familjemedlemmarna ser välvårdarde och trevliga ut med sympatiska småleenden. Nesrin är vacker och snyggt mejkad. Det vore intressant om hon prövade att söka jobb utan hijab/slöja som ekonom. Det borde i alla fall inte försvåra för henne, om de nu helst ville stanna i Sverige…? Mannen jobbade väl redan som taxichaffis?

  Gilla

 • NisseBerra

  Håll emot mot sådana där…. Inget jobb i Sverige ska dom ha. Utan försvinn härifrån snarast möjligt!!

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  Hon får väl åka tillbaka och söka därifrån! Att få svenskt innebär ju att hon kan återvända hit om det blir svårt i EU. Skickiväga!

  Gilla

 • UNterror

  …tydligt bevis för att de inte är verkliga flyktingar då de ”asylsurfar” omkring i Europa där man kan tjäna mest-mao ekonomiska migranter är de. kurdiska familjen Miraki har inga asylskäl alls och bör skickas hem

  Gilla

 • angelicaplacet

  Rena lekstugan med svenska medborgarskap.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Man skäms för att tvinga sina egna barn gå i samma gruppvåldtäktskola med massa omskurna.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Brysselbombaren ”från Märsta” fick iallafall Schengenpass utfärdat av svenska polisen.

  Gilla

 • Mimi N.

  Vad har fru Nesrin Miraki för kunskaper och färdigheter för att kunna skaffa sig arbete i Europa ? Att gå runt med trasan på huvudet och föda en drös barn ger inte mycket social kompetens.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: