Slöjan inget skydd mot övergrepp

I ett sätt att försvara muslimska kvinnors val/tvång att bära slöja, gick imamen Kashif Virk ut igår och vädjade till icke-muslimer att förstå orsaken till detta.

“En muslimsk kvinna bär hijab som ett uttryck för sin religiösa identitet och för att signalera att hon inte vill bli objektifierad eller få oönskade blickar riktade mot sig”

Kashif Virk menar att muslimska kvinnor iklädda hijab inte är mer objektifierade än de västerländska kvinnor som syns på reklampelare, i annonser etc. Virk berättar i sin text att hijaben är en religiös och inte en frivillig symbol. Då vet vi det och därför har arbetsgivare m.fl. inga skyldigheter att gå muslimska kvinnor som vägrar ta av sig slöjan till mötes. I Sverige ska religionen anpassa sig efter samhällets regler och inte tvärtom.

Expressen

I ett svar på Virks text, menar Alexandra Boscanin på GP, att slöjan inte alls är ett skydd mot sexuella trakasserier och övergrepp. Hon ger en rad exempel på detta faktum, bl.a. att muslimska länder är de minst jämställda och att 99 procent av de egyptiska kvinnorna uppgav i en FN-rapport att de utsatts för sexuella trakasserier. Merparten av dessa bar slöja.

“Slöjan är ett symptom på en översexualiserad offentlighet där kvinnan inte kan fungera som en individ utan reduceras till ett objekt som måste skylas, skyddas och genom klädval ta ansvar för den kåta manliga blicken”

Vi har lärt oss att i den muslimska världen påtvingas även små flickor detta plagg och därmed görs de till sexobjekt redan i unga år.

GP

22 thoughts on “Slöjan inget skydd mot övergrepp

 1. Lysande journalistik Aleksandra Boscanin. Löfvens är slöjan själv. Döljer att det inte finns nägot bakom.

 2. En tanke:
  MeToo- kampanjen säger inget om islams hantering av kvinnor!

  Islams trakasseri av kvinnor är väl minst lika stor som de som blir tryckta mot väggen i korridoren på teatern och får fula ord eller beröm viskat i örat.

  Islams kvinnliga könsstympning ger väl ett lika svårt och livslångt lidande
  som en klapp på rumpan (!?).

  Varför säger dessa 1000-tals misshandlade kvinnor inget om hur muslimerna (koranen) behandlar kvinnor?

  Slöjan är ju ett hinder för kvinnan att få, det så viktiga, D – vitaminet!
  Brist på D – vitamin ger upphov till många sjukdomssymtom.
  D.v.s. islams kvinnor är misshandlade!

  Kanske dags att utöka kampanjen till hela verkligheten?
  Kanske dags att samlas på scenen och läsa ur koranen hur kvinnan ska behandlas?
  Kanske dags att ta med några hundra kvinnor i sopsäckar på scenen?

  Eller är det så att alla “MeToo- medlemmar ska bära sopsäck?
  – om det betraktas som det totala fredandet av kvinnan?

  • Enligt Bloggens självskrivna Expert Mia så handlar
   inte kampanjen om sådant våld, utan om stora brott
   som en klapp på rumpan, eller bara om du råkar vara
   en vit Svensk man, skyldig eller ej!

 3. Mot övergrepp hjälper bara rejäla doningar, det visste redan dom gamla vikingarna!

  På en runsten lär man funnit följande inristat – “Mödom brynja är ett bruk, som gör mandom slak och mjuk”

 4. Vore det inte för den delikata detaljen att detta är ett i grunden gravallvarligt ämne, kunde man hemfalla åt ett hejdlöst raljeri med anledning av dessa politiskt och ideologiskt koranförgiftade imamers inkoherenta och självmotsägande omdömen.

  Vad undertecknad känner till existerar ingen annan religiöst profilerad och fanatisk sekt som så lagbundet och konsekvent objektifierar samtliga kvinnor som just dödskulten islam, där de bemantlade och dokdraperade demonnunnorna betraktas som socialt exkluderade varelser utan egenvärde och uteslutande klassificeras som handelsvaror samt ägda domesticerade hushålls- och avelsmaskiner, i avsaknad av medborgerligt inflytande och värdighet.

  De pratsamma promotorerna för upprätthållandet av dessa förtryckets och förnedringens sedvänjor och psykologiska kontrollmekanismer framstår onekligen som mer än lovligt bisarra, då de enligt den rabulistiska agendans diktatoriska direktiv hänvisar till det förslavade muslimska honkönets ovilja att låta sig objektifieras, som pretext och bevekelsegrund för islamismens parademblem – slöjan!
  Andreas.

 5. Han säger att kvinnor utan slöja blir trakasserade och kvinnor med slöja också blir trakasserade. Sen citerar han Koranen? Han struntar fullständigt i svenska kvinnor. För honom gäller bara islam och inget annat.

 6. Eftersom damerna tar seden med sig från hemlandet, är det ju lätt uträknat vilka som inte kan uppföra och hålla tassarna i styr och heller inte uppföra sig då de vistas bland folk.

  • Ruth:
   Aha,då förstår jag varför en av dessa “damer” (troligen) för något år sedan, t.o.m. skrämde mig när hon skred fram,med sina två bruna tält (överrockar) som var så fotsida,att de asade på trottoaren !
   Inte ens märket på dennes gympaskor,tror jag gick att se…..

 7. Hur kan ni hålla isär alla främmande namn,som dessa beduiner berikat oss med ?
  Själv nyttjar jag nästan bara två ord för deras klädsel.
  Antingen “tält” eller de som bara bär en gammal sjal/kläde om huvudet.
  Det sista inte så illa,det bar ju min mormor på 40-talat.Sen vet jag att det finns figurer som klär sig likt Talibaner (i blått,inkl. flugnät för ögonen) och vissa andra av Allans sekter,man inte kan finna ord ! 😉

 8. Slöjan är visst ett skydd mot övergrepp. Se bara groomingligorna i England som uteslutande gav sig på vita flickor. Det övergrepp som dessa hijabbärande råkar ut för är bestraffningar från den egna familjen. De som visar sig ovilliga att ta seden dit de kommer ska heller inte få vara kvar utan skickas hem.

 9. Det är bara sätta ner foten. Vi kan börja med att polisanmäla alla som har slöja på sig i skolor sjukhus. m.m. Mass anmäl. Agera.nu

  • Vi måste verkligen börja ifrågasätta varför det tillåts gå med slöjan , likaväl som man förbjuder nazistiska symboler bör man förbjuda deras symboler på offentliga platser , skolor och sjukhus .
   De rablar varje dag verser mot judar, kristna och otrogna ..
   I deras “heligaskrifter” finns mycket mer om hat till alla otrogna än det finns i “main kampt”

   Vi är b.l. avskum, lägsta varelse , vi kvinnor utan slöjan skall brinna i helvet — Muslimen skall inte ta oss i sitt hjärta.. Det pratas om död eller att betala en speciell skatt och bli en lägre kategori människa.. Ingen religion uppmana till att döda, föra krig ,erövring .
   Det är ingen religion , det är en totalitär bakåtsträvande odemokratiskt idiologi som inte hör hemma hummmm … här ..
   Men för att inte bli anmälda eller kunna prata öppet om fakta, måste man först upplysa folk om vad islam betyder….
   SD är det ända som kan göra det möjligt..

  • Det går inte att anmäla de där spökena. Finns ingan chans att identifiera en sopsäck.
   Förresten så vet vi inte om det är en man eller kvinna i sopsäcken
   – eller en ISIS soldat?

   Jag är rädd för dessa spöken!

  • Han ser ut som en islamiserad Moder Teresa. Fast hon var säkert
   godare än vad han är,den fula knäppgöken.

 10. Mot övergrepp behövs tuffa och mycket hårda tag, inget tjafs!
  Här fungerar inget annat än Dan Eliassons mirakulösa plastarmband!
  Janne

  • Jag såg på Veckans Brott att svenska polisen var och tränade sina ukrainska kolleger. Det var hårdkörning med armband och kanelbullar.Dom var imponerad av den klassiska metoden.

Kommentera