Nordkoreansk avhoppare har ”enorma parasiter”


UTRIKES. En nordkoreansk soldat som blev beskjuten av andra nordkoreanska soldater när han flydde över gränsen till Sydkorea är svårt drabbad av parasiter. Enligt kirurgen Lee Cook-jong har han avlägsnat dussintals parasiter från soldatens tarmkanaler. Den lägsta var 27 centimeter lång. Kirurgen menar att detta visar på den undernäring och de hygienproblem som under flera decennier har plågat Nordkorea. Tillståndet för soldaten uppges vara kritiskt.

Nordkoreanen tog sig över gränsen till Sydkorea i måndags och sköts då flera gånger av nordkoreanska gränsvakter. De sydkoreanska läkarna har lyckats stabilisera avhopparen men vid undersökningen har de hittat en enorm mängd parasiter, skriver BBC.

– Jag har inte sett något liknande under mina 20 år som läkare, sade den sydkoreanska läkaren Lee Cook-jong till journalister, enligt BBC.

Enligt läkaren var den längsta masken de hittade i avhopparens kropp 27 centimeter lång. Mannens tillstånd är fortfarande allvarligt och han vårdas i respirator, enligt nyhetsbyrån AP. Nu håller läkarna patienten under noggrann uppsikt, enligt Lee Cook-jong. Orsaken till parasiterna tros vara användandet av mänsklig avföring på åkrarna i landet.

Den parasitfyllda kroppen ger också en förstärkt bild av misären i diktaturen.

– Nordkorea är ett väldigt fattigt land och har ordentliga hälsoproblem. De har inte tillräckligt med resurser för modern medicin. Läkarna har dålig utbildning och inte någon tillgång till nya instrument, säger professor Andrei Lankov från Kookmin universitetet i Seoul till BBC.

 En studie av nordkoreanernas hälsa från 2015 visade att hepatit C, hepatit B, tuberkulos och parasitinfektioner var vanligare hos landets invånare än bland invånarna i Sydkorea.


11 responses to “Nordkoreansk avhoppare har ”enorma parasiter”

 • Torleif

  Men alla är lika fattiga i alla fall… och det är ju bra, enligt vänstern.

  Gilla

 • Bajen666

  Tänk på detta ni som har barn och brukar gå till lekplatsen, ofta så är dessa använda som toalett av våra kära ZIGENARE.

  Gilla

  • Sixten

   Precis.
   Är ni äckelmagade så titta för allt i världen inte men här har vi följderna av nämnda ohygieniska förhållanden.

   Gilla

 • Mia

  I länder där man saknar toalett och gör sina behov på marken har ett stort antal barn dessa spolmaskar i tarmar och mage.

  Och apropå det så är det idag världstoalettdagen.

  Gilla

  • Tony

   Ska inte Svetsaren högtidlighålla det i Central Park?

   Gilla

  • Sixten

   De har inte vett nog att gräva en liten håla minst 20 cm djup heller förstås?

   Gilla

  • m

   Kära Mia gå då och spola ner dig !

   Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   I stället för att nedlåta sig till att beklaga de ofattbart svåra och omänskliga förhållanden som råder inom detta jordiska helvetes gränser, väljer signaturen Mia att erinra oss vanliga dödliga om att vi icke må förgäta världstoalettdagen.
   Nå, välan!

   Såvida denna våghalsiga recensent har ett förflutet som värdinna å Kabinett Sergel, denna anrika offentlighetsinrättning i hjärtat av kungliga huvudstaden, finner hon naturligtvis orsak att knyta an till denna glansperiod i yrkeslivet.

   Ack, ja. Vi äro alla färgade av våra respektive livserfarenheter och agerar i enlighet med det förstånd med vilket vi blivit välsignade.
   Andreas 🙂

   Gilla

   • Mia

    Ja, jag valde att hålla mig till ämnet som var en nordkorean som fått spolmaskar. Plus en förklaring till varför man kan få sådana.

    Vad det gäller Kabinett Sergel så var där förut några mysiga tanter som skötte det hela, de fick till och med vara med i ett sevärt TV-program där de blivit litet som mammor för unga tjejer som var påverkade.
    Numera är tanterna inte kvar, bara manlig personal som inte ser så svensk ut.

    Gilla

   • Lena

    Mia :
    ”Bara manlig personal som inte ser så svensk ut”, så ser hela förbannade Sverige ut och då handlar det inte om personal utan de som i horder driver fram även i de små städerna !’
    Dårhus !

    Gilla

 • age

  USA hade en fungerande åtgärd mot Japan när Japan trodde att de kunde styra världen………….
  Nordkorea tror att de kan styra världen………..

  Nordkorea behöver troligen en rekonstruktion ……….

  När det blir för mycket ögräs i en rabatt måsta man gräva om hela rabatten för att få bort allt ogräs med rötterna………

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: