Välkommen till Södermalm – här hycklar vi oss igenom tillvaron


INRIKES. Vänsterfeministen Cissi Wallin, bekant från bloggen, har skrivit en krönika tar hon kapar hyckleriet högborg Södermalm jäms med fotknölarna. 

Södermalm är den bajskorvsformade ön i Stockholms innerstad som i folkmun ofta kallas ”PK-meckat”. Här ser allt bra utåt, men folk skatteplanerar lika mycket här, skriver Cissi Wallin på Metro.

Nu bor jag ju inte så oväntat på Södermalm, den bajskorvsformade ön i Stockholms innerstad som i folkmun ofta kallas ”pk-meckat”. Söder med sina numer svindyra bostadsrätter, fina (på pappret) värdegrund och strikta oskrivna regler kring ”rätt” attribut.

Men när det ska byggas flyktingboende här gnälls det så klart även här. När det planeras för ännu mer byggande överlag, för att en stad liksom går ut på att växa så gnälls det även här. Folk skatteplanerar ”osolidariskt” lika mycket här.

Minns när jag bodde i min första lägenhet här på Söder. Det var några år sedan när jag pallade jobba som ett as och därmed kunde fakturera mycket. Jag hade köpt en tvåa för runt 80 000 kronor kvadraten. Det bodde varken ensamstående mammor med låglönejobb eller nyanlända på min gata, knappt någon med brunare hudfärg än mig som har samma nyans som latteskummet (för 45 spänn muggen) på lokala fiket. Ändå försökte grannar lajva utsatt arbetarklass. Här skulle det också tänkas oerhört på miljön och bara ätas baljväxter och handlas på Myrorna. Sen drog de på en weekend med flyg till Berlin två gånger om året. Det såg ju ändå ”rätt” ut.

Berättade jag när min vän gav sin dotters kompis en sharonfrukt och blev utskälld av en ursinnig förälder, på Nytorget (Söders mest anala plats)? Mamman kastade den orangea frukten i marken inför barnen och fnös att ”här stödjer vi inte förtryckarstaten Israel!”. En frukt som kunde blivit uppäten låg där, mosad på Nytorgsgruset. Samma arga mamma kånkade runt på påsar från klädkedjor med garanterade slavförhållanden för sina sömmerskor. Men man vill väl passa på när det är ”3 för 2”!

Ett tag gick min son på en så kallad genusförskola här på Söder. Det satt regnbågsflaggor i kapprummet (jättebra!) och man hade otroligt välformulerade ledord om jämlikhet. Att det sedan visade sig inte vara lika noga med att hålla koll på ungarna, så att de inte försvann och sådär… Det var tydligen sekundärt. Så länge allt ser bra ut utåt. Så jobbar vi här på Söder. Välkommen på en ekologisk rawfoodfika, gjord av en underbetald hipster på närmsta kafé utan kollektivavtal!

Plus: Kaffet är alltid rättvisemärkt!

Minus:  Det finns tydligen ingen rättvisemärkning för hyckleri

Cissi Wallin

Wikipedia om Cissi Wallin

-Pettersson tackar för det och undrar hur det gick till när söder blev överklass. Min farmor och farfar bodde där, två ungar födde de upp i en hyresetta på 35 kvadrat men jag tror de var lika lyckliga som dagens rika hycklare som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

Om Pettersson Södermalm…

Om Södermalm på bloggen…


15 responses to “Välkommen till Södermalm – här hycklar vi oss igenom tillvaron

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den dekadenta och missprydande Metrojournalistiken förnekar sig inte och ovan förmedlade melodram ur den radikalfeministiska slaskhinken utgör inget undantag, där den excellerar med ett ordval som närmast hör hemma inom mellanstadiepojkarnas toalettväggar.

  Språkdräkten bär en sorglig vittnesbörd om en kravlöst låg lingvistisk nivå där man nyttjar en jargong som specialkomponerats för det ideologiskt desorienterade och lättmanövrerade segment till vilken den riktas, och där det missnöje som ventileras saknar trovärdighet utom den lilla beundrarkrets som konvojerar den hårfagra och textanalytiskt inkompetenta lekstugeskribentens förhållningssätt.

  Det finns säkerligen en mängd delikata provinsiella karaktärsegenskaper och specifikt Södermalmska kontexter att belysa och raljera över, varför vi med viss förväntan emotser ett av kraft och espri modellerat reportage från denna numer kantstötta och diskrediterade stadsdel i huvudstaden.

  Det av marxismpropagandistiska spetsfundigheter och multikulturella regnbågsfantasier förslavade fruntimret Wallin roar sig med att angripa de som protesterar mot MENA-invasionens samhällsnedbrytande konsekvenser och inbillar sig kanske att hon därmed förskaffat sig immunitet mot det ständigt närvarande och eskalerande hotet mot den allmänna säkerheten.
  Detta hot inkluderar nämligen även de av grav penisavund behäftade och vilkas högsta önskan är att se det ”vita patriarkatet” krossat.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • G8-gruppen

  Kulturmarxisten Cissi vill naturligtvis inte att det ska finnas några ”vita öar” kvar i Stockholm,därav hennes ranting om att boende inte gillar planerna på flyktingbaracker i en park(läs migrant).Man kan ju undra varför cicci bor på Södermalm när hon verkar tycka det är obehagligt 🙂

  Gilla

 • G8-gruppen

  Kulturmarxisten Cissi vill naturligtvis inte att det ska finnas några ”vita öar” kvar i Stockholm,därav hennes orerande om att boende inte gillar planerna på flyktingbaracker i en park(läs migrant).Man kan ju undra varför cicci bor på Södermalm när hon berkar tycka det är obehagligt 🙂

  Gilla

 • Carl edström

  Tack Cissi !

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Och tänk när den humorbefriade ”religionen” reagerar…

  Nu finns det ju inga bilder på Mohammed, men tänk om någon hade bytt ut profeten med en korv-med-bröd? Föreställ er demonstrationerna, kravallerna och de politiska kraven på förbud.

  Men nu var det bara JESUS man bytt ut, ”ett skämt” säger bageriet. Inget att bli upprörd över.

  http://www.kentonline.co.uk/kent/news/greggs-embroiled-in-christmas-sausage-135299/

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det var väl många som kom utifrån landet och bosatte sig och förändrade stadsdelen.

  Gilla

 • Tomas

  Sekten södermalm

  Gilla

 • Tomas

  Äter man julbord på Södermalm. .verkar tyst nu överallt. ….har ni tänkt på det

  Gilla

 • Trynbald

  När till och med vänsterterroristerna har fått nog av dubbelmoralen är dom patologiskt pk-radikaliserade illa ute.

  Gilla

 • ossie

  Faktiskt en bra beskrivning av hycklarnas paradis. Sen att hon fällde Virtanen ska hon ha cred för.

  Gilla

 • Fredde

  Va?? Finns det en värld utanför Södermalm??

  Det hade jag ingen aaaning om….

  Gilla

 • Mm

  Hahaha, gott morgonskratt! Ja dessa PK, tur att de samlats på söder så det går att hålla hålla sig undan

  Gilla

 • heraldikern

  Ja, min farmor som var ensamstående mor med två barn, (övergiven av en Italiensk ”gipskatt”) bodde på söder i en etta med kök där hon fick hyra ut rummet och bo med två barn i köket. Det var nära Nytorget. Då var det fattigmans stadsdel!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: