Frälsaren slog rekord


GOTT OCH BLANDAT. Den sista privatägda målningen av renässanskonstnären Leonardo da Vinci har sålts för rekordpriset 450,3 miljoner amerikanska dollar, motsvarande runt 3,8 miljarder svenska kronor.

Den hett emotsedda försäljningen av konstverket ”Salvator mundi” (”Världens frälsare”), som ibland kallas för en manlig Mona-Lisa, gjordes på auktionshuset Christie’s i New York. Målningen, som är ett porträtt av Jesus i renässansdräkt, skapades enligt experter antagligen under 1500-talet.

Det 66 centimeter höga verket är ett av få som i dag finns kvar av konstnären. Budgivningen började på 75 miljoner dollar och pågick i 19 minuter.

Loïc Gouzer vid Christie’s säger att verket är en målning med det mest ikoniska motivet, skapat av den viktigaste konstnären någonsin.

-Pettersson säger att säljaren blev i varje fall frälst, köparen är än så länge okänd men jag undrar om tavlan inte hamnar i arabvärlden. Kanske i Förenade Arabemiraten, där Louvren Abu Dhabi precis öppnat. Louvren, Paris har fått ett systermuseum i emiratet Abu Dhabi. I den spektakulära sfäriska byggnaden samsas oskattbara antika föremål med verk av da Vinci och van Gogh. Men kvinnorna lyser med sin frånvaro och projektet har kritiserats för usla villkor när arbetarna byggde museet..

Tavlan såldes 1958 för 60 dollar i London!


One response to “Frälsaren slog rekord

 • Stenbock


  Något helt annat som kommer från USA,vill jag presentera för er.
  En ny Barbie-docka korrekt påklädd enl. Mohammeds lagar.Denna docka väcker nu nya frågor,ur vi skall umgås med våra ”kändisar”,vid olika tillfällen.
  I Tyskland ,liksom hos oss finns ju unga damer,som med åren åldrats.Dessa flickor som blivit ett begrepp genom den färgglada pressen, och de kändisar de umgicks helt vilt med, i gångna tider.Verona Pooth är nu en av dessa som nått framgång utan att behövt nyttja sin överdel.
  Från bilden ovan rasar nu den yngre generationen Gröna…
  Verona sitter i TV-studion och visar upp sina ben !! Själv har jag aldrig funderat över att mina två ben,skulle väcka sexuella känslor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: