Efter ett år upptäcktes att polisen undersökt fel plats för gruppvåldtäkt


INVANDRARVÅLD. Upp till 20 personer kan ha våldtagit en kvinna i en fastighet i Fittja i augusti förra året. Polisen gjorde omgående en brottsplatsundersökning – i fel trapphus. Nästan ett år senare upptäcktes misstaget, och viktig bevisning kan ha försvunnit. ”Det har blivit fel, så är det”, säger åklagaren.

– Man har inte varit tillräckligt grundlig i början när kvinnan beskrev platsen. Hon har beskrivit platsen och sen har man tänkt att det är rätt plats. Egentligen skulle man ha tagit ut henne till Fittja så hon kunde ha visat exakt vilken port det var, säger åklagare Markus Hankkio.

TIDIGARE 2017-11-10. Fem Mena-män åtalas för inblandning i grov och brutal gruppvåldtäkt i Fittja

INVANDRARVÅLD. Tre män åtalas misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja, Botkyrka kommunn söder om Stockholm. Kvinnan misshandlades svårt i samband med våldtäkterna. Bland annat ska en av gärningsmännen ha slagit hennes huvud mot en trappa med sådan kraft att hon förlorade medvetandet.

Männen åtalas för grov våldtäkt och ytterligare två personer åtalas för medhjälp. De har enligt åtalet bidragit till det numerära övertaget gentemot kvinnan genom att ”skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon”.

Polisen tror att fler än de fem nu åtalade personerna kan ha varit inblandade i händelsen. Våldtäkterna inträffade i augusti 2016. Kvinnan hade slagit följe med en grupp män som hon träffat i Fittja centrum.

Polisen har tidigare sagt att de misstänker att männen riktat in sig på särskilt utsatta kvinnor. 

-Pettersson har tidigare presenterat att teori om att gruppvåldtäkterna beror på namnen. När jag var ung hette vi som jagade brudar Anders, Pelle, Björn, Ingvar, Alfred, Håkan, Kalle, Tommy, Lasse osv. Visst, det förekom lite tafsande men oftast var tjejerna med på det och vi läste i tidningen om en och annan våldtäkt men aldrig om några gruppvåldtäkter, aldrig några misshandelsfall med tio mot en, inga rån mot pensionärer osv. så jag är övertygad om att det hänger på namnen…

Nu heter pojkarna som åtalas Ali, Mohamed, Abdullahi, Ahmed, Jama, Mhamad, Abdi, Alkarraf, Bessam, Ibrahim, Mustafa, Mulugeta, Abdelkarim, Yohanes, Hedayat, Salahedin, Mohammadi, Morteza, Aziz, Rahmati, Azim, Rustam och Rafi. Det är inga namn jag hittat på utan killar som är åtalade eller dömda för gruppvåldtäkt.

I det är fallet verkar teorin stämma med åtalet vid Södertörns Tingsrätt B 8127-17 där de åtalade heter Sohail, Mohamed, Samet, Farid och Nenad. Fyra har svenskt medborgarskap, en dubbelt somaliskt och svensk, en irakiskt och svenskt, en är medborgare i upphört land.

”… ytterligare okända gärningsmän har, tillsammans och i samförstånd, i ett trapphus tvingat
målsäganden till samlag och/eller till att genomföra och/eller tåla en med samlag
jämförlig sexuell handling. Tvånget bestod i att målsäganden hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som
hon blev tillsagd att vara tyst. Våldet har orsakat smärta, blodvite, ömhet, svullnad,
hudmissfärgning och hudavskrapning…”

”…har därvid slagit eller sparkat målsäganden i ryggen samt genomfört
oralt, analt och vaginalt samlag med henne.
…har därvid hållit fast och slagit målsäganden samt genomfört
oralt och analt samlag med henne.
…har därvid hållit fast målsäganden och dunkat hennes huvud mot en
trappa samt genomfört oralt, analt och vaginalt samlag med henne…”

Faktablad att öppna och/eller skriva ut: Domar för sexualbrott 2012-2017

Om Fittja på bloggen…

TIDIGARE 2017-09-13. Tio män misstänks för gruppvåldtäkt – polisbrist försenade gripanden i tio månader

INVANDRARVÅLD. Tio män misstänks för en gruppvåldtäkt mot en kvinna i 30-årsåldern. Övergreppet ska ha genomförts i Botkyrka i augusti förra året, men de misstänkta greps först i somras – trots att flera redan var identifierade. ”Dessvärre har man från polisens sida haft mycket annat att göra och har inte haft resurserna att arbeta med ärendet”, säger åklagare Markus Hankkio.

Våldtäkten pågick under flera timmar i Botkyrka kommun, enligt offret – en kvinna i 30-årsåldern.

– Tio män är misstänkta för grov våldtäkt. Sen finns det personer bland de tio som inte nödvändigtvis behöver ha varit delaktiga i det sexuella utan det kan bli frågan om medhjälp istället.

Kvinnans målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, skriver i ett mejl till Metro: ”Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år”.

Våldtäkten ska ha genomförts en kväll i mitten av augusti förra året.

Läs mer på Metro…

-Pettersson funderar. Grov våldtäkt, kända identifierade förövare och nästan ett år till gripande…

Namnen på de fem som hittills tagits in är som vanligt sådana som används i Mellanöstern och Nordafrika.

Botkyrka har drygt 90000 invånare, där talas 100 olika språk, 58 % är födda utomlands eller med båda föräldrarna födda utomlands. De gripna är tidigare dömda för stölder, narkotikabrott, hot mot tjänsteman, narkotikasmuggling, människorov, sexuellt utnyttjande av barn, misshandel, våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman, försök till rån, olovlig körning och försök till grovt bedrägeri för att nämna några saker.

Om Botkyrka på bloggen…


11 responses to “Efter ett år upptäcktes att polisen undersökt fel plats för gruppvåldtäkt

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  ”Kvinnan hade slagit följe med en grupp män hon träffat i Fittja centrum”…
  Detta betydelsebärande fragment i brottsbeskrivningen säger allt om den totala aningslöshet som alltjämt återfinns hos de mamseller som dristar sig till att vistas i dylika miljöer utan eskort, i en tid där den importerade bestialiteten med marionettregimens goda minne tillåts behärska det offentliga rummet.
  En hård och skoningslös läxa att lära!
  Andreas.

  Gilla

 • age

  De undersökande ”poliserna” hade väl sopsäck över huvudet?
  I islamiska kretsar är väl våldtäkt en normalt förekommande händelse.
  20 våldtäktsmän ses väl aom en fördel från sektens kvinnor;
  Dert betyder ju att 19 kvinnor kom undan den dagen.
  => Muslimsk lycka?

  Gilla

 • Tony

  Men inget som intresserar den stora tafskören väl?,
  För vad är en gruppvåldtäkt gentemot något
  tafsande kräk, det senare måste vara det allvarligaste?
  Undrar vad den våldtagna har för åsikter om det?

  Gilla

 • Lennart

  Vidrig läsning, dessa rovdjur saknar helt medkänsla och förstår sannolikt inte hur de skadat kvinnan. Sveriges Stefan Löven påstår att han leder en ”feministisk” regering men han gör detsamma som Fredrik Reinfeldt släpper obegränsat med slödder till Sverige! Stefan Löven säger skrytsamt att han leder VÄRLDENS FÖRSTA FEMINISTISKA REGERING….! Snacka om lögn och HYCKLERI i bästa Socialdemokratiska stil….STÄNG GRÄNSEN!!! Gissar att samhället INTE gjort ett skit för denna skadade fågel/kvinnan som fått utstå den mest avskyvärda TORTYRLIKA behandling, ett rått hänsynslöst ÖVERFALL osv. osv.
  Nu planerar Stefan Löven att ge amnesti åt de ljugande Afganska männen – mer ”feminist” än så är inte Stefan Lögnaren!!

  Gilla

 • Elsa

  Har Dan Eliasson varit inblandad igen.

  Gilla

 • Valter

  Och kraven för intagning till polisutbildning är sänkta, vad kan vi förvänta oss av det.

  Gilla

 • eugenecork

  Fittja, va ligger de?…kan de inte va Kuttja som avses?

  Gilla

 • Torleif

  Kling & Klang igen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: