Utländska kvinnor stjäl från äldre


INVANDRARBROTT. På flera platser i Blekinge och Kalmar län har det varit försök till grova stölder den senaste tiden. Tjuvarna riktar in sig på äldre personer – och oftast är det kvinnor som varit gärningspersoner. Nu vädjar polisen om hjälp efter att samma bil setts på flera brottsplatser.

Kvinnorna har berättat att de har kommit från Hemtjänsten eller Sjukvården eller har på något annat sätt lurat sig in. Inne i bostäderna har man tillgripit bland annat smycken.

Polisen vill att allmänheten håller koll på en silvrig bil, av sedanmodell, som har utländska registreringsskyltar. Bilen har iakttagits i samband med flera av de misstänkta brotten och om man har ett tips som man tror kan hjälpa polisen, ombeds man att kontakta dem på 114 14.

Polisens hemsida


17 responses to “Utländska kvinnor stjäl från äldre

 • compulsoryunion

  Det visste farmor redan för 60 år sedan, men Palme ville ha deras röster upphöjt i miljonprogram:

  Gilla

 • Tuppen

  Lustigt att polisen fickgå ut med signaliment på bilen kan ju för faan gynna SD Bil med 4 hjul obestämd flerfärgad lack borde sossen bestämma att det skall heta i fortsättningen.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Man behöver inte öppna dörren när det rings på. Äldre bör se till att de har titthål. Och sedan så kan de säga att de är sjuka och undrar vad de kan hjälpa till med. Någon smittsam sjukdom bör de väl kunna skylla på, spysjuka och liknande smittsamma saker.

  Gilla

 • Mimi N.

  Denna kvinna sjunger så vackert en folk sång, hon är begåvad och har känslor. Ett annat slags kvinnor dras till Sverige, som tur är…

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Oemotståndligt charmigt inslag, kära Mimi!
   Tycker mig känna igen melodin och har förmodligen hört den för många år sedan i den mästerlige panflöjtisten George Zamfirs tappning.
   Andreas 🙂

   Gilla

   • Mimi N.

    pettersonaxeagentlemansgentleman

    Låten heter Släde med bjällror. Det är rätt, Gheorghe Zamfir spelade rumänsk folkmusik på sin förtrollade panflöjt över hela jordklotet. Världssopranen Angela Gheorghius favorit folkmusikstycke är just denna låt.

    Ingen snobb i världens highest societies rynkade på näsan och uttryckte sig fult om genuin rumänsk musik, ingen annan än en tysk i Sverige med familj Made in China.

    Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Tack, Mimi!
    Dina texter är alltid lika läsvärda och en alldeles speciell eloge för Dina insatser då det gäller att knäppa den sorgligt tröttsamma signaturen Mia på näsan.
    Du är inte bara en mycket skärpt och sakkunnig kommentator, Du har även kommit att fylla funktionen som charmant värdinna för Petterssons hängivna läsare och besökare – något vi varmt uppskattar.
    Andreas 🙂

    Gilla

  • Kurt

   Zigenar musik

   Gilla

 • ossie

  Luktar Z lång väg.

  Gilla

 • Fredde

  Ett annat problem i ”Nya Sverige”:
  Jag tittade på Trafikpoliserna i TV ikväll. De nämnde att de hade ett nytt problem: syriska falska körkort. Det hade tydligen blivit vanligt.
  Plus att de ofta haffade de ”pensionsräddare” som körde med utländska körkort som gått över tiden.

  Men, det är ju så 87% vill ha det. Undrar om några insett verkligheten vid nästa val?

  Gilla

 • Stenbock

  Kolla om det inte finns ett samband,med någon f.d. anställd inom just hemtjänsten.Möjligen någon som har haft ett s.k. instegsjobb och upptäckt, att det finns bättre betalda sysslor.

  Gilla

  • Kurt

   Jag tillåter inte att man skicka utom europeiska hemtjänst anställda till mig. Jag ha sagt klart ifrån detta, det är inte min uppgift att lära ut Svenska till Män från Afrikas Horn att tala Svenska, jag undra hur de klarade av undersköterska utbildning när de inte ens kan säga flasklock på Svenska, hur gå detta ihop med patientsäkerheten?

   Gilla

 • Lena

  Borde kanske stå i rubriken , ”utländska kvinnor stjäl FRÅN äldre.

  Gilla

 • age

  ”Öppna ERA hjärtan!”

  Gilla

  • age

   Visst är det svårt att tänka sig en mer omdömeslös människa!

   Jag är mycket förvånad att NÅGON kan tänka sig att betala den individen för någon som helst uppdrag.

   Jag är lika förvånad att en mängd människor kan ge sin support till det parti (M), som tar över och fortsätter med samma politik som denna mentalt svaga och omdömeslösa individ drev för partiet.

   Jag våndas och skäms att jag en gång blev förledd att rösta på detta totala misstag, som moderaterna är.
   Ett tydligt deklaretat, totalt avstånd från Reinfelds alla tankar och idéer skulle ge M en liten kredit, men jag röstar aldrig på dem igen!

   SD ser jag som Sveriges enda möjlighet att fortleva som ett kristet land med fortsatt social trygghet.

   Gilla

  • Adolf Nilsson

   Undrar om dom som blir bestulna,har öppnat sina hjärtan ordentligt.Mvh Adolf

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: