Lokaltidningen förminskar problemen


Efter gårdagens upplopp i stadsdelen Brandkärr, Nyköping, är lokaltidningen inte sen att förminska problemen i detta mångkulturella område.

Så har det varit under många år och den här gången har man skickat ut sin ungdomsredaktion för att tala med ungdomar i området.

”Brandkärr är en helt vanlig stadsdel i Nyköping”

Nu vet jag inte om det finns ovanliga stadsdelar, men att Brandkärr inte är en stadsdel som alla andra vet varenda Nyköpingsbo, inklusive lokaltidningens redaktion.

”Olyckor, stöld och inbrott inträffar inte bara i Brandkärr utan även i resten av Nyköping”

Olyckor (får förmoda att artikelförfattarna menar bil- och cykelolyckor), stölder och inbrott sker överallt. I städerna, i varje stadsdel och även på landsbygden. Dock är det sällan brott begås av personer som är bosatta i dessa områden, såsom är fallet med Brandkärr. Jag tror heller inte att boende i Bryngelstorp, Brandholmen, Rosenkälla, Högbrunn, Malmbrygdshage eller Spelhagen är vana vid bilbränder, stenkastning, överfall, mord eller angrepp på ordningsmakten.

”Nästan varje helg sker det misshandelsfall i centrala Nyköping”

Det sker mycket skit i centrala Nyköping. Mycket sker i och omkring krogmiljöerna, allt från misshandelsfall och hot till våldtäktsförsök. Som alla vet samlas många människor i de centrala delarna av våra städer, men ytterst få av dem bor här. Tvärtom kommer det hit människor från alla stadsdelar och orter i kommunen och inte sällan är människor från andra lände inblandade i det stök man kan läsa om.

”Jag har bott i Brandkärr i nästan 20 år och inte en dag har gått då jag varit orolig”

Så säger en elevassistent. Så kanske han känner, men jag tror inte för ett ögonblick att han representerar den stora massan i stadsdelen. I början av året gick polisen ut med ett löfte till kommunen om att man under året skulle rikta större fokus på Brandkärr.

”…rikta särskilt fokus mot det socialt utsatta bostadsområdet Brandkärr under 2017, där lägesbilden ger vid handen att många invånare känner stor otrygghet”

Redan 2013 gjorde polisen en trygghetsmätning i kommunen. Hela 60 procent av de boende i Brandkärr kände sig otrygga, i särklass flest av de boende i Nyköping kommuns olika områden.

Hela inlägget i lokaltidningen går ut på att förmildra problemen i detta mångkulturella bostadsområde. Jag tror inte man lyckas särskilt bra, för är det ett område i kommunen dit folk inte vill flytta, är det just till Brandkärr. Tvärtom vill många flytta därifrån och detta inkluderar också personer med utländsk bakgrund.

Kanske lite typiskt att ungdomarna som står bakom inlägget har invandrarbakgrund och är boendes i Brandkärr.

SN

 


18 responses to “Lokaltidningen förminskar problemen

 • Trivialisera | Petterssons gör skillnad!

  […] I förrgår beskrev vi hur tidningen skickat ut två ungdomar för att beskriva situationen i Brandkärr med positiva ordalag. Idag fortsätter man förminska de verkliga problemen. […]

  Gilla

 • Truthfighter

  Så klart!!! Gammelmedia helt mist verklighetsförankringen!!!

  Gilla

 • Lokalinvånare

  2016 så var det på tapeten att föräldrarna i den Somaliska föreningen hade hjälpt till att lugna ner ”ungdomarna” efter en tids ”stök”

  ”– Polisen har fått namn på de misstänkta och har lovat att de ska prata med dem och deras föräldrar, säger Mahad Shekh på Somaliska föreningen i Nyköping.”

  ”Natten mot söndagen nattvandrade ett 20-tal vuxna från Somaliska föreningen.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/efter-oron-i-brandkarr-vuxna-skapade-lugn

  Vad märkligt att ungdomsgäng i svenska Nyköping lyder Somaliska föräldrar mer än de lyder den svenska polisen – som de istället kastar sten på….

  Uppenbarligen höll dock inte denna åtgärd särskilt länge. Mitt förslag är att, istället för att skicka in föräldrarna till ”stökbarnens” tillhåll- så skickar vi ut familjerna istället. En garanterat mer långsiktig och effektivare lösning.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  De litoteser och transparenta pretexter sagda lokala desinformations- och propagandaorgans pressakrobater stoltserar med, erinrar ständigt om agendajournalistikens frekventa faktaförnekelser och totala avsteg från de pressetiska regler som upprätthåller den demokratiska journalistikens roll och primära uppgift i egenskap av objektiv och kritiskt maktgranskande samhällsobservatör.

  Att det är NWO-agendan som sätter dagordningen och censurerar allt som kommer i närheten av den osköna sanning vi övriga förnuftsnavigerande medborgare måste hantera, råder inga som helst tvivel, och frågan är närmast hur dessa patologiska veritofober i nationsfientlighetens tjänst kommer att formulera sina bortförklaringar den dag det inte finns någon återvändo och där de som nu krälar i den kulturmarxistiska kloaken tvingas söka sig upp i dagsljuset.
  Andreas.

  Gilla

 • Kallle7

  Man intervjuade medlemmar ur det styrande gänget i området?

  Gilla

 • gamgubben

  Skitblaskan SN, hur skulle de någonsin kunna berätta verkligheten till sin läsekrets? Deras intressen ligger inte hos allmänheten utan hos den nya adeln, eller m.a.o agendasättarna.
  Varför är det stökigt i Brandkärr och inte tillnärmelsevis lika stökigt på Väster, Stenkulla, Rosenkälla. Väster är betydligt tätare befolkat an Brandkärr och ändå kommer folk överens om att uppträda som svenskar och inte som medeltida huliganer.

  Gilla

 • Stenbock

  All press som kan skada de styrandes mål,att förgöra landet,är totalt tabu.
  Om detta sedan som i fredags gäller islamska terrorangrepp med bilar, eller som jag läste i morse,kring två ”unga” zigenare 32/34 år gamla.Dessa hade för avsikt att på inlärt manèr ”slanga” diesel på ett Åkeri.Kanske även kolla om det fanns intressant gods i/på bilarna ? Denna gång upptäcktes och togs de av polisen.Några timmar senare var dessa nomader åter på fri fot.Allt för landets väl o.ve,enligt åklagare.
  F.ö. finns det flera av Petterssons läsare,som sitter och retar upp sig på dessa skribenters ordval,och omdöpning av saker och tings namn ?
  Vet inte om man kan kalla 32-34 åriga zigenare för ”unga” ? I så fall vore väl bättre de höll sig till gamla ordet ”barn” ?

  Gilla

 • Vifta med en Tyr-flagga värre än upplopp och skadegörelse ? | Varjager's Weblog

  […] ”Brandkärr är en helt vanlig stadsdel i Nyköping”. ”Olyckor, stöld och inbrott inträffar inte bara i Brandkärr utan även i resten av Nyköping”, skriver SN. (Läs mer). […]

  Gilla

 • Jhonsson

  Verklighet och sanning är politikers och medias största fiender.

  Gilla

 • Tony

  Alla lokaltidningar är likadana på Österlen har flera stora bränder
  ägt rum dom senaste åren,bland annat ett helt kvarter i Simrishamn
  med kulturbyggnader, men tydligen ingen brottsling, tyst som i
  graven, i ett samhälle utanför Simrishamn brann ett hus ner,
  och en äldre tant brann inne därför att det fattas stegar(?),
  i grannbyn brann ett hus påpassligt medan ägaren var borta
  någon timma, detta hus är i dag helrenoverat och fint, men det
  konstiga är att det inte finns några ledtrådar om skyldiga, men
  några grävande reportrar finns väl inte på lokaltidningen?

  Dock har dessa tre bränder en gemensam sak, men det är
  säkert barra tillfälligheter?? Annorlunda var det när
  Gryningspyromanen härjade här nere, då skrevs det
  spalt kilometer om bränder ,men ny tycks locket ligga på
  Tystnadskulturen råder.

  Gilla

 • Lars Eriksson

  Vi har bott här i Brandkärr från 1984 och visst har det försämrats de senaste 20 åren. Det lär ju knappast bli bättre heller som läget ser ut nu. Vilka ungdomar som ingår i gängen ser vi ju också. Det har brunnit ett antal bilar på vår parkering och vi har haft inbrott i garagen. Detta gör ju också att försäkringsbolagen börjar ta ut högre premier. Vi har satt upp oss för lägenhet i ett annat område, men det tar tid att få en annan lägenhet där. Det är ju politikernas fel att det ser ut så här, men det bor knappast någon politiker här i området.

  Gilla

  • Kallle7

   Det är antagligen därför man nästan bara bygger bostadsrätter och dyra hyreslägenheter. Så flyende skötsamma Svenskar ska ha någonstans att bo när politikerna förstört miljonprogrammen.

   De räknar kallt med att Svenskarna är beredda att betala dyrt för att få bo i ett tryggt område.

   Gilla

  • Lokalinvånare

   Förstår hur du tänker – men jag skulle ändå inte bara säga att det bara är politikerna som bär ansvaret. Föräldrarna till dessa barn sant de vuxna kriminella som dessa ser upp till bär det individuella ansvaret för sina egna handlingar. Politikernas usla politik har varit en katalysator och bränsle för att det har gått överstyr och de har stått handlingsförlamade. Dock är det yttersta ansvaret hos de som uppför sig på detta efterbliva vis och de som skall skämmas allra mest imo

   Gilla

 • mari

  Så ser det ut. I min stad upplever vi hur halvkändisar stöttar S,V, o Mp i sin strypgreppspolitik på invånarna, läs invånare sedan flertal år. Varje försök att göra staden trygg betraktas som Rasism. För ca 1 mån sedan stängde ytterligare ett populärt ställe i stan. Konkurs. Tror jag de, krävs poliseskort, ok militär för att våga sig ut kvällstid. Övervakningskameror är föreslaget. Nej se det går inte, Ligisterna måste ha fritt spelrum. Trygghet har lägsta prio. Politikerna blir snart arbetslösa pgra noll(0) invånare.

  Gilla

 • Pettersson

  I går kväll fast det en artikel på den Eskilstunastyrda lokaltidningens hemsida på Facebook och där kan läsarna kommentera.

  Tydligen var redaktionen inte nöjda med kommentarerna för idag är artikel och kommentarer borta.

  Gilla

  • Lokalinvånare

   Ekuriren skriver heller inte till allmänheten att den person som nu är gripen för skottlossningen i Nyfors här om dagen är samma man som redan är dömd för misshandel då han brutalt, tillsammabs med en brusha, slog ner en väktare innan somras pga att denna satte en p-bot på hans bil. De sparkade väktaren när han låg ner och tog sedan väktarens batong och fortsatte slå honom med den.

   Allt pga en p-bot.

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/misshandlade-vaktare-grovt-begars-haktad-for-skjutning

   Ekuriren har lagt detta bakom en betalartikel.. precis som en artikel om att en polis fått sin privata bil vandaliserad i Katrineholm..

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Detta är Sverige nu och i framtiden, så vill de politiker som en majoritet av svenska folket själva sätt till makten i en s.k demokrati ha det i detta land, är väl bara gilla läget eller så kan man ju alltid packa väskan och flytta härifrån !
  Om svenska folket inte ville ha dagens Sverige nu och framöver så skulle nog inte SD gått från näst störsra ner till tredje största parti med 14,7% i senaste opinionsmätningen från Sifo utan borde istället vara Sveriges största parti men svenskarna tycks vara nöjd med 7 klövern trots lite gnäll mellan valen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Din bild av Brandkärr ,Stefan K.

  Ligger betydligt närmare sanningen, än vad den som ”lokaltidningen”, som oftast visar upp. Det är ingen nyhet. Bra skrivet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: