Förklaring om kommentarer


KOMMENTARER. Jag får då och då mejl med förfrågan varför kommentarer inte publiceras. Har jag plockat bort kommentarer vet jag naturligtvis det och lämnar besked.

Ibland försvinner kommentarer ändå. Det kan bero på att vi använder ett spamfilter, Akismet, som kontrollerar alla kommentarer och förhindrar att webbplatsen publicerar skadligt innehåll. Spam har många namn. Det är enklast att kalla spam för spam i stället för massmejl, massutskick, obeställd kommersiell e-post och förkortningar som uce och ube. (Unsolicited commercial e-mail respektive unsolicited bulk e-mail.)

Spam är spam om det skickas till många mottagare och mottagarna inte har bett om det.

Akismet:

 1. Kontrollerar automatiskt alla kommentarer och filtrerar bort dem som ser ut som spam.
 2. Varje kommentar har en statushistorik, så att det går att se vilka kommentarer som tagits bort av Akismet eller tagits bort av en moderator.

I punkt två har vi ett litet problem, den som använder ett ovårdat språk eller inte följer reglerna nedan och som jag plockar bort enstaka av utan att blockera avsändaren. Då kan Akismet få för sig att det är spam och plocka bort kommentarer som inte är felaktiga. Det kan vara en orsak till att vissa kommentarer försvinner.

En bortkastningsfunktion som direkt blockerar den värsta skräpposten, sparar diskutrymme och skyddar webbplatsen. Jag uppskattar att 1-3 kommentarer av hundra plockas bort felaktigt av spam-filtret.

Vi har 200-400 riktiga kommentarer varje dag och 400-500 spam som plockas bort automatiskt. Därför finns det inte en chans att kontrollera allt manuellt.

Regler och kommentarer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Tänk på att kommentarer som innehåller tre heller fler länkar placeras i vänteläge. Detta för att spamkommentarer ofta innehåller många länkar.

Du får vara anonym, men det är inte tillåtet att använda någon annan persons riktiga namn.

Visa respekt, identifiera dig, även om du är anonym. Försök tillföra något till diskussionen. Ni som byter signatur vid vart och vartannat inlägg får naturligtvis göra det men det är inte vidare artigt mot andra som kanske vill följa vad ni skriver.

Vi har BBS-lagen att förhålla oss till.

Jag drar mig i det längsta för att ”porta” någon men raderar då och då en del kommentarer innehållande mindre fina uttryck, mot hela grupper av människor.

Pettersson, som tycke att språket har blivit betydligt bättre det senaste året. Tack alla.


15 responses to “Förklaring om kommentarer

 • Om regler och kommentarer | Petterssons gör skillnad!

  […] Förklaring om kommentarer som försvinner och lite annat. […]

  Gilla

 • Värdelöst vetande om bloggen | Petterssons gör skillnad!

  […] Akismet har under år 2017 plockat bort c:a 120.000 skräpkommentarer, så kallade spam. Det är drygt 300 om dagen, men tänk på att inget system är perfekt så en och annan riktig kommentar kan försvinna. […]

  Gilla

 • Fredde

  Ja, det är viktigt att vi alla uttrycker oss på ett moget och seriöst sätt här.
  Annars kommer PK-maffian försöka utnyttja detta och vända det mot oss, gärna med standardepitetet rasister…

  Gilla

 • Nordmann

  ”Har jag plockat bort kommentarer vet jag naturligtvis det och lämnar besked.”

  Sorry #Petterson men dette stemmer ikke! Kildene viser meg noe annet.
  Viktig å være korrekt for å bevare tillit.

  For øvrig så sporer sepo all aktivitet til #Petterson og andre slike gode opplysningstjenester.
  #Petterson burde egentlig informere brukere om dette, og skrevet en guide om hvorledes unngå å bli sporet. Jeg kan ikke se at brukerne har interresse av å gi slike opplysninger til Data-arkiver som aldrig blir slettet.

  Så hvis #Petterson lager et innlegg om Datasikkerhet og nettnøytralitet vil han få gode tips dær om hvordan bruker nettet ”Privat og nøytralt”

  Vi kan si hvem som besøker #Petterson, når de gjør det og hva de skriver dær og andre plasser, hvem de er og hvor de bor. Sepo vet slikt.

  Trenger Dere å gi fra Dere denne info? Nope det trenger dere ikke.

  Gilla

  • Pettersson

   Nordmann, vad är det som inte stämmer? Jag har hittills svarat på alla som frågar om kommentarerna.

   Självklart kan Säpo och andra se vilka som besöker Petterssons om de vill. De kan se allt annat på nätet också men det tror jag de flesta, även norrmän, är medvetna om.

   Jag har ingen som helst lust att göra ett inlägg om datasäkerhet och hur man skyddar sin identitet. Helt enkelt därför att jag inte kan området.

   Men som du vet tar vi emot insändare.

   Dessutom bloggar jag under eget namn, med fast e-post och ip-adress och har ingen anledningen eller lust att gömma mig.

   Vill andra göra det så är det frivilligt.

   Gilla

  • Stenbock

   Nordmann:
   Det du informerar om vet säkert majoriteten av Petterssons läsare, och kommentatorer. Allt på de fria medierna är naturligtvis av intresse,inte bara för SÄPO. Vad jag vill påpeka för dig är att de event.uppgifter man finner hos Pettersson är småpotatis,mot vad de kan läsa ut ur FB…Där lämnar t.o.m. personer ut sina personliga uppgifter inkl foto helt öppet till deras kartei.En sådan källa att ösa ur hade inte ens STASI i DDR,på sin tid.

   Gilla

 • Torleif

  Jag tycker språket är bra här, plus att det är högt till tak. Bra jobbat Pettersson.

  Gilla

  • lille skutt :)

   Torleif< högt till tak "host" (: nja håller inte med om det,sajten är typisk counterjihad där allt av ondo är muslimen+Allah.När gjordes det någon insändare om tex FN-agendan 21 eller om Federal Reserve och vilka som privat äger den…osv osv…..
   (få se om detta inlägg tas bort med 🙂 )

   Gilla

   • Stenbock

    Varför skulle det tagas bort ? Lider du av förutfattade meningar,även inom andra områden ?
    Bloggen är p o l i t i s k och därtill kraftigt Islamkritisk,p.g.a. av det förhållande som dessa orsakar oss i Sverige.Det du efterlyser kan du säkert finna på andra bloggar med mer ”grön kommunstisk”,eller Nordfronts nyheter.
    Men även i vanliga PK-blaskor, tror jag mig de just fyller sina sidor med delvis sådant.
    Slutligen är inte sidan ägnad åt andra länders inre angelägenheter men ofta beklaganden,över fleras länders förfall i Globaliseringen tidevarv.

    Gilla

 • eugenecork

  ”Vi har BBS-lagen att förhålla oss till.”

  …va ere för fel på BSS-lagen?.,)

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Nå, vi får väl alla hålla i minnet att skicka oss så städat och koncist det bara är möjligt samt beakta det privilegium kommentarsutrymmet erbjuder oss engagerade läsare.
  Vad undertecknad förmärkt sköter sig de flesta mycket snyggt och förmedlar en hel del intressanta synpunkter till vårt gemensamma fromma.
  Andreas 🙂

  Liked by 1 person

  • Truthfighter

   Dra du åt…!

   Nä, jag skoja bara. 🙂 Klart vi ska hålla stilen, så gott det går, även om det sker med skärpa. Men skit ska skit ha, om och i ordnade former, och med ett vårdat språk, men med ett levande och skoningslöst statement, i de fall så krävs.

   Liked by 1 person

 • ossie

  Ursäkta men men att vara artig mot vissa muslimer, terrorister, Anders Lindberg, Schyffert m fl går faktiskt inte.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag skulle vilja tacka Pettersson, Samnytt samt Thoralf att man kommentera utan det förbannade Fejsbook…Tack, tack.

  Liked by 2 people

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: