Stoppa kravlösheten hos Migrationsverket

INVANDRING. Migrationsverket har blåst skattebetalarna på miljarder genom att konsekvent bryta mot sitt eget regelverk, hävdar Bert Karlsson. Nu förbereder han en mångmiljonstämning mot myndigheten.

Skandalen är så stor och komplicerad att ingen vågat eller velat ta i det, varken från politiskt eller medialt håll. Kanske av rädsla för att inte spela ett enskilt parti i händerna.

Trots att Migrationsverket de senaste åren har blåst skattebetalarna på miljarder genom att konsekvent bryta mot sitt eget regelverk, har det inte vid något tillfälle gjorts en totalt oberoende granskning av verksamheten.

Migrationsverket har under åren arbetat fram ett rankingsystem i syfte att få ner priserna. Rankingen är tydlig; lägst pris ligger först i kön. Men i dag struntar man fullständigt i det här. Ett exempel är när ett bolag som rankades 38 fick en tilldelning trots att det företag som rankades etta var tre miljoner kronor billigare sett över ett år.

Det finns en lång rad exempel på hur verket i samband med upphandlingar kringgått det egna regelsystemet och i stället ägnat sig åt godtyckliga bedömningar.

Varför de gör så här, är det ingen som vet. Det vi däremot vet är att Migrationsverket har stämts på hundratals miljoner kronor för felaktiga upphandlingar.

Runt hörnet väntar dessutom krav på reparationskostnader på runt en miljard för sönderslagna och slitna asylboenden. Här har Migrationsverket satt i system att ligga så länge på utbetalningarna att flera företag riskerar att gå i konkurs.

Den nuvarande regeringens inställning till vinster i välfärden haltar betänkligt mot bakgrund av att Migrationsverkets egna anläggningar är minst tre gånger så dyra att driva i jämförelse med de privata.

Häromdagen fick jag ett telefonsamtal från en anställd på Migrationsverket. ”Antingen ljuger jag om hur den ekonomiska styrningen går till, eller så säger jag som det är, och då får jag sparken. Jag mår illa när jag går till jobbet”.

Det värsta är inte att Migrationsverket genom åren har kostat skattebetalarna miljarder i onödan, det värsta är att ingen har satt ner foten och sagt: nu räcker det!

Läs Bert Karlsson debattinlägg på Expressen…

-Pettersson håller bara delvis med Bert Karlsson, det värsta är inte att Migrationsverket kostat miljarder och att ingen sagt ned foten.

Det värsta är att ingen stängde gränsen långt tidigare, förresten är den fortfarande inte stängt vad regeringen än ljuger om…

12 thoughts on “Stoppa kravlösheten hos Migrationsverket

 1. Skojare från A till Ö socialister hela bunten. Påminner om de religiösa skojarna som alltid tror sig ha guds förlåtelse. Dessa gangsters tror sig ha partiets samtycke, se bara på UD-blondinen och sosseriets lotteriförfarande med skattesmitning och gömda pengar i skatteparadis. Så var det med den skattemoralen.

 2. Hahaha, jaha skurken Bert skall anmäla skurkarna Migrationsverket och de som styr verket, det borde väl vara regering och riksdag. Nu har de vältrat över betalningsansvaret på kommunerna som inte har egna intäkter utan får av regering och riksdag allmosor att klara välfärd. Vilken skurkstat. Kör hårt, snart har sossekärringen länsat alla bolag, nu är det dax att länsa alla som med skattade pengar satt in sitt skärv på banker.

 3. Konstigt att se denne Bert klaga på Migrationsverket.
  Han driver ju själv ”anläggningar” och har därmed i allra högsta grad bidragit till nuläget i landet. Säkerligen har just han därmed bidragit till att många våldsverkare nu går fria.

  Jag försvarar inte Migrationsverket – skulle aldrig falla mig in, men Bert?

  Den korrupta Bert stämmer det korrupta Migrationsverket med hjälp av det korrupta och tvivelaktiga rättsväsendet i det förtryckta landet Sverige. Och, detta skrivs det om i korrupta media.
  Det låter korrupt.

 4. Ja du skarabert , jag har träffat dig en enda gång och då ifrågasatte jag ditt val av ord, ( ett så kallat infomationsmöte det var med dig och mig-verket ifrån Malmö,) på min fråga till dig om vem som betalar, svarade du mig ……..”staten”. Då undrade jag …..staten…..var får staten pengar ifrån ?
  Det hela avbröts med att att DIN mobil ringde……………förakt !

 5. Ska jag bifoga mitt kontonummer om jag är med på stämningen mot migrationsverket? Här kan det trilla in några miljoner.

  • ”Jhonsson”!
   Häller med dig. Möjligen med den skillnaden att vår regering inte kan göra något åt musliminvällningen för att de troligen står under påverkan av någon ”stark islamstat”?

   – Om inte skulle de naturligtvis gjort vad som varit nödvändigt för att försvara vårt land.
   De skulle väl heller inte tilldelat invällarverket 100 gånger mer än polisen, 100 miljarder resp. 1 miljard.
   De skulle väl också ha återtagit ockuperat svenskt territorium,
   (53 bostadsområden, ”no-go zooner”, numera omdöpta till svåra områden eller liknande krystat uttryck).

   Hur många är vi som inser att vårt fosterland är under invasion av islam?
   Hur många är vi som inser att det ännu finns en räddning; SD?
   Hur många är vi som inte känner oss trygga?
   Hur många är vi som tycker synd om våra barn och barnbarn?

  • Och dessa slappa, fega och nonchalanta politiker är valda av det svenska folket som sedan mellan valen bara gnäller vid köksbordet och i fikarummet på jobbet !

 6. Varför inte döpa om det infernot till ……….”världens socialbyrå, svenskarna betalar”, VSSB.

  • Det räcker väl med att man döpt om statskassan till migrationsverket. Hela satskassan är ju flyttad till migrationsverket.

 7. Den största skymfen mot sveriges skattebetalande, det är som att bli spottad i ansiktet och sparkad på, varje gång som jag ser deras logga.

Kommentera