Migrantkrisen vände upp och ner på Europa


av Giulio Meotti  •  10 november, 2017

 • ”Migrantkrisen är EU:s motsvarighet till 11 september-attackerna… Den dagen år 2001 förändrades allt i USA. På en minut upptäckte USA sin sårbarhet. Migranterna har haft samma effekt i Europa… Migrantkrisen underminerar kraftigt idéerna om demokrati, tolerans och… de liberala principerna som utgör vårt ideologiska landskap” – Ivan Kratsev, ordförande för Center for Liberal Strategies i Sofia och medlem i Institute of Humanities i Wien, Le Figaro.

 • Den europeiska allmänheten ser nu på EU:s institutioner med avsmak. Man uppfattar dem – under multikulturalism och invandring – inte bara som likgiltiga inför de egna problemen, utan också som en del av dem.
 • Vi är ett kulturellt samhälle, vilket inte betyder att vi är bättre eller sämre – vi är helt enkelt annorlunda jämfört med den yttre världen… vår öppenhet och tolerans kan inte innebära att vi lämnar vårt arv bakom oss.” – Donald Tusk, ordförande i Europeiska rådet.

Några veckor efter att Tyskland öppnade sina gränser för över en miljon flyktingar från Mellanöstern, Afrika och Asien sade den ungerska premiärministern Viktor Orbán att migrantkrisen skulle ”destabilisera demokratier”. Han stämplades som demagog och främlingsfientlig. Två år senare har Orbán fått upprättelse. Som Politico nu förklarar, ”De flesta EU-ledare håller med Ungerns premiärminister” och den ungerska premiärministern kan nu hävda att vår ställning långsamt håller på att bli en majoritetsställning.”

Många i Europa verkar ha förstått vad Ivan Krastev, ordföranden för Center for Liberal Strategies i Sofia och medlem av Institute of Humanities i Wien, nyligen förklarade för Le Figaro:

Läs vidare


10 responses to “Migrantkrisen vände upp och ner på Europa

 • Jhonsson

  Stenbocks bild visar, hur Reinfeldt hade trodde att de svenska skogarna såg ut, innan han var uppe och flög över Sverige.
  Bara tomma skogar påstod han sig ha sig ha sett och tyckte att där var plats för fler ”nyanlända”.
  Hur j-a korkad kan man bli?

  Gilla

 • Stenbock

  Skriver ni i förfluten tid ?
  Denna plåga är på länge än,inte avslutad.
  I Afrika väntar hela stammar under sin vandring mot Europa,på lämpligt tillfälle.
  I Le Monde finns idag ett stort reportage,om de otaliga tusende niggrar som t.v. slagit läger i Marockanska staden Tanger.Dessa kommer förr eller senare,att storma oss.Märkligt nog skriver väl inte svensk PK-press något om de hundratusende av alla de slag,som just nu befinner sig i Italien,Spanien och Frankrike.Alla med längtan norrut,att få se vår snö.
  Från Le Monde en bild från ett av deras nuvarande lägerplatser:

  Gilla

  • Katarina

   Stenbock det är helt rätt. Våg efter våg av migranter till Europa.

   Sverige är populärt likt Tyskland och Storbritannien.
   Det innebär att populära länder kommer att förändras dramatiskt på kort tid, förändras till det sämre och det kommer att ske snabbt.
   Brexit, kom inte som en chock från himlen. Många britter gråter när det ser/sett sitt land förändrad till ett laglöst bananland. Där etnisk befolkning behandlas som paria.
   Det finns fler likheter mellan dessa tre landet. Media som agerar mot sitt folk och för ett folkutbyte. En regering som medvetet eller omedvetet är fullständigt handlingsförlamad.
   Som sagts tidigare, våra problem har ännu inte börjat. Det vi ser nu är bara en försmak om vad som komma skall.
   Det finns ett litet hopp och det är motståndsrörelser i dessa länder och i övriga Europa. Motståndsrörelsen framförallt i Italien verkar vara på hugget och modiga. Så det finns hopp, startar branden så sprider sig elden och tillslut måste makteliten visa korten. Öppna eld mot etnisk befolkning i Europa eller fly.

   Gilla

 • Tony

  Migranter är ett finare ord för bidragssnyltare!

  Gilla

 • Jhonsson

  Mograntkrisen värre än 11:e september. Den ödelägger för evigt hela Europa men USA har rest sig efter 11: september-chocken .

  Gilla

 • age

  Den stora skillnaden mellan USA och Sverige är att 87% av svenska röstberättigade medborgare inte har fattat att detta är identiskt med 9/11!

  En anna stor skillnad är att regeringen i Sverige stödjer denna invasion.

  Stödet grundar sig troligen på att regeringen är styrd av ”starka islamiska krafter”.

  Är vi på väg mot en förändring?
  Är vi fler och fler som fattar vad som pågår?
  Är vi fler och fler som är rädda?

  Är vi färre och färre som känner oss trygga?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Eftersom en majoritet av svenska folket av någon anledning valt en 7 klöver så betyder det ju att de flesta svenskar står bakom denna s.k invasion och gnäller naturligvis inte eller är missnöjda med samhällsutvecklingen får man hoppas för det vore ju inkonsekvent !

   Gilla

 • assad

  Trevlig dag till alla Petterssons vänner. Det finns inga tecken på invandrarproblem och “statsministern” är visst smart.

  Gilla

 • Argus

  Två katastrofer — en rot.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: