Därför skriver Sandor, 65, mejl till politikerna


INRIKES. Sandor Herold som flitigt förekommer med insändare på Petterssons blogg har intervjuats av SVT. Invandraren Sandor har skrivit hundratals mejl, som SVT av någon anledning kallar ”Hatmejl”, för att Sanor kritiserar utvecklingen och invandringspolitiken i Sverige.

Ända sen 1980-talet har Malmöbon Sandor Herold skrivit arga mejl till politiker och journalister. Oftast handlar de om den svenska invandringspolitiken som han är mycket kritisk till.

Sandor Herold kom till Sverige från Ungern när han var fyra. Han flyttade runt mycket med sin familj och hamnade till slut i ett hus i Malmö, där han bor med sin fru, tre katter och en hund.

Stora delar av sitt vuxna liv har han jobbat som lokförare men sen två år tillbaka är han pensionär. Från sin dator i källaren har han skickat hundratals mejl. Hör honom berätta om varför.

TV: Se hela intervjun med Sandor på SVT Play

Om Sandor Herold på bloggen…

Sandor Herold från ett tidigare inlägg

Sandors synpunkter på TV-inslaget:

Malmö 10-11-201

Tisdagen den 7-11 kontaktades jag via telefon av en medarbetare på SVT Sydnytt med en förfrågan om jag ville ställa upp på en intervju som i så fall skulle sändas i Sydnytt i en serie som handlade om s k hatmail och hot mot politiker. Anledningen till att man ville ha med mig var att jag under årens lopp sänt en hel del mail till både politiker och journalister.

Det var tydligen bråttom med denna intervju eftersom man ville komma redan nästa dag vilket jag gick med på.

Journalisten Fanny Palm dök tillsammans med fotograf upp hemma hos mig på onsdag vid 13.30 tiden och var här ca 2 timmar som avslutades med att vi tre drack kaffe och lite allmänt snack när inspelningen var klar.

Min uppfattning var den när dom båda gick att ifall dom innan dom kom hit hade en eventuell uppfattningen att  dom skulle träffa en blodtörstigt hatande f d  lokförare så  hade dom en lite mer positiv syn på mig när dom gick. Dom lämnade i varje fall huset med livet i behåll och lika oskadade som när dom anlände.

Inslaget som visades på torsdagen ett flertal gånger i Sydnytt samt i programmet Sverige idag var enligt min mening helt ok och kan ses  många gånger till på SVT Play för den som vill.

Det man kan klaga på är väl att nära två timmars intervju bara resulterade i några minuters inslag men så är det väl när det finns en begränsad sändningstid.

Att Fanny Palm hade tagit fram dom mest fräna inslagen i mina mail var något som jag hade räknat med och inget jag reagerade negativt på.

Det jag däremot reagerade på var när den kvinnliga nyhetsuppläsaren började inslaget som sändes 18.30 i Sydnytt med mig på följande sätt : ”Han skriver att han önskar att politiker skall dö i terrorattacker eller få kulor i huvudet”. Om anledningen till denna öppning var att få eventuellt insomnande tittare att vakna till  så kan jag förstå det men likväl så var det inte med sanningen överensstämmande.

Jag ringde Fanny Palm och frågade i vilket mail hon hade hittat denna önskan från min sida för mig veterligen så har jag inte skrivit den aktuella meningen i något mail till någon politiker. Som jag också sade i inslaget så aktar jag mig för att skriva något som kan åtalas och hade jag skrivit detta så hade jag garanterat redan varit åtalad, vilket jag inte blivit hittills.

Jag framförde en önskan till henne att denna inledning skulle tas bort i följande sändningar och hon sa att hon skulle prata om detta med en av sina chefer och ringa tillbaka.

Efter att hon gjort det så ringde hon och meddelade att dom skulle ta bort ” önskar att politiker skall dö i terrorattacker” men behålla resten av inledningen.

Anledningen till detta var att dom ansåg sig ha fog för detta tack vare att jag skrivit i mitt mail till Birgitta Olsson att politiker borde gå samma öde till mötes som Cseausescu och hans kärring eftersom dom ju hade blivit skjutna. Kan tillägga att det mailet skickades  om jag minns rätt för ca 6 – 7 år sedan och det var det mailet som föranledde ett hembesök av SÄPO som inte fick några följder.

Döm om min förvåning när jag såg både sändningen kl. 20.55 och 21.45 samma kväll av Sydnytt och märkte att den aktuella inledningen i sin helhet var borta.

Jag tolkar detta som att man på Sydnytt av någon anledningen fått kalla fötter vad det gäller den av mig kritiserade inledningen.

Senare idag tänker jag kontakta Sydnytt och be dom komma med en dementi idag i sin 18.30 sändning och där förmedla att jag inte skrivit den aktuella meningen.

Skall bli intressant att se hur dom ställer sig till detta.

Jag tänker inte kommentera huruvida ovanstående förfarande av Sydnytt är godtagbart och ok utan överlämnar det till dom som läst detta mail.

Hur som helst så har den blodtörstige hataren Sandor Herold ännu en gång rört om i grytan och jag hälsar fler aktörer inom medievärlden välkomna att höra av sig om dom vill göra inslag som faller utanför dom vedertagna  ramarna som ju mest idag hamnar om hur man bakar och hur man vill bli idol i TV.

Ett program med namnet ”Hata med Herold” hade säkert blivit mycket populärt.

Sandor Herold, Malmö


18 responses to “Därför skriver Sandor, 65, mejl till politikerna

 • Edwald sten

  När nazisterna och kommunisterna plågade ungrarna och dem blev tvungna att fly för sina liv så fanns inte denna rasistiska tankegång. Nu på pensionens höst sitta i källare och skriva smörja. Hyckleri på hög nivå!

  Gilla

 • Tony

  Sandor kom på den tiden då dom inte blev överösta med
  bidrag från alla håll utan fick jobba sig till sin position,
  dom flydde från ett otäckt system som bortskämda snordyvlar
  på vänsterkanten tycker att vi ska ha här. Jävla nötter!

  Gilla

 • Nosferatu

  Kan inte Sandor bli en stående medarbetare på Petterssons?

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Jag menar förstås att den rubrik på SVT:s nyhetssida
  där det står:
  ”Därför skriver Sandor Herold, 65, hatmejl till politikerna”

  Denna rubrik anser jag starkt förvanskad och att den
  rubriken ingår i kategorin Fake News.

  Liked by 1 person

 • Johan

  Jag kan tycka att Sandor som verkar vara en så klok och vältalig person borde resa sig upp från fåtöljen och börja engagera sig som politiker.
  Eftersom Sandor är så bra på att tala om för politiker och andra hur värdelösa de är så är det väl på sin plats att han presenterar lösningar och genomför dom. Inte bara sitta och tala om hur fel allting är. Ett sådant resonemang bygger på att någon annan ska göra jobbet. Att sitta och skriva hur dåliga andra människor är och själv inte göra något gör ju att man själv aldrig behöver riskera att misslyckas, alltid kan skylla på någon annan och då blir inte problemen lösta….

  Liked by 1 person

  • Pettersson

   Du verkar klok Johan, så jag hoppas du är engagerad i politiken och inte skyller på andra…

   Gilla

   • Bosse

    Ja,Du har rätt Pettersson.Det kan inte vara svårt för ”Johan” att göra någonting bättre än vad Löfven och co lyckats med.
    Det skulle vilken förskoleklass som helst lyckas med.Jag förstår inte vad ”Johan” menar ? Sandor har åsikter om samhällets brister och då säger han det.Politiker gör väl heller inget annat än pratar om vad dom tror på. Dom går väl inte ut själva och gräver väger eller bygger hus? Är det det ”Johan” tror?

    Gilla

   • Stenbock

    Personer som ”Johan” känner jag igen,sedan mina yngre dagar.Var som en del kanske är bekant, inom Centern och sökte draga mitt strå till stacken vid Torgmöten,och andra sammankomster,för att så snart som möjligt bli av med Palme.
    Bl.a. skrev Stenbock redan i slutet av 70-talet en motion som skulle innebära att man beskattade industrirobotar.(var då en nyhet som innebar många arbetslösa).
    Men si det förslaget röstades ner.
    Döm därför om min förvåning för några dagar sedan,då i tysk TV, just beskattning enl. mitt snart 40 åriga förslag nu diskuterades och detta i positiv anda !!!!
    Så tycks de regerande alltså äntligen inse,att det är dyrt med människor som går sysslolösa och uppbär olika bidrag,för att kunna överleva med sina familjer.

    Gilla

  • Stenbock

   Direkt till ”Johan” råder att läsa min kommentar ovan.Som du ser är det en viss skillnad på teori och verklighet.Vad som är genomförbart,
   och vad som förblir personliga önskningar.
   Något som liknar uttrycket ”det är svårt att lära gamla…” Ge nu inte upp dina drömmar dessa kan event.förverkligas omkring år 2060 !

   Gilla

 • ossie

  Från Ungern det klokaste landet i hela Europa som har en statschef som vi avundas. Nej och åter nej till islamister hela västeuropa är ju ett enda avskräckande exempel.

  Liked by 1 person

 • Argus

  Det är OK att hata. Hota för man däremot vara försiktig med vad man hotar med. Åtal, avsättning och dylika är OK men för tidig hädanfärd, sexuella tjänster är det inte.

  Liked by 1 person

  • Bosse

   Ja hata verkar man få göra.Kakan Hermansson hatade alla poliser sen fick hon vara med i ett TV program.

   Gilla

 • Sven-Erik

  Grattis Sandor för den fina reklamen om dina åsikter.

  Liked by 1 person

 • Kalasbetalaren

  Tack Sandor!

  Önskar att jag hade varit lika modig som dig!

  Liked by 1 person

  • Mimi N.

   Kalasbetalaren

   Vad hindrar dig från att vara lika modig som Sandor eller vilken östeuropé som helst ? Invandrare från öst Europa pekar tydligt rätt vägg för er att ta, men ni svarar med de enda ord ni kan tänka på: ”Varför åker du inte till ditt hemland ?” Det gjorde vi och vi gör det fortfarande. Vem är förlorarna ? Inte vi !!!

   Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: