Djungel-Joel, vänsterns hjälte är redan fri


BROTTSLIGHET. Vänsterextremisten, som en del i media kallar vänsteraktivist, Joel Bjurströmer Almgren är släppt på fri fot. Djungel-Joel som han kallas bland vännerna dömdes till 6,5 års fängelse i tingsrätten men fick sitt straff sänkt till 5,5 år i hovrätten. 

Djungel-Joel Bjurströmer Almgren knivhögg en man i ryggen i samband med det bråk som uppstod med nassar från Nordiska Motståndsrörelsen i Kärrtorp i december 2013.

Djungel-Joel ville ha två kraftiga knivhugg i ryggen på en motståndare till självförsvar.

-Nåväl, -Pettersson antar att nu när  ”aktivisten” är fri tas han väl om hand av de sina och erbjuds kanske jobb på Expo…

TIDIGARE 2014-04-29. Vänsterns hjälte – Joel Bjurströmer Almgren fick 6,5 år

STOCKHOLM. Joel Bjurströmer Almgren högg en person ur Svenska Motståndsrörelsen i ryggen under upploppet i Kärrtorp. Han erkänner att han höll i kniven – men hävdar att huggen utdelades i självförsvar.

I dag dömdes han till sex och ett halvt års fängelse för försök till dråp, olaga hot, våldsamt upplopp och brott mot knivlagen.

– Joel tycker att rätten varit mild mot nazisterna och för hård mot honom, säger hans advokat Björn Törnell.

-Pettersson tycker att samhället varit för mild mot Joel i alldeles för länge. Han har varit en grov brottsling i minst femton år…

TIDIGARE 2014-04-08. VÄNSTEREXTREMISM. Joel Bjurströmer Almgren beväpnade sig med kniv och stack en person ur Svenska Motståndsrörelsen två gånger i ryggen. Trots det menar hans advokat, Björn Törnell, att det handlar om nödvärn.

– Det är polisens oförmåga som tvingar honom att agera, säger advokaten.

I dag inleddes rättegången mot 35-årige vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren.

Han åtalas för att ha knivhuggit en person ur Svenska Motståndsrörelsen, SMR, i ryggen vid demonstrationen i Kärrtorp den 15 december i fjol.

Åtalspunkterna rör misstänkt mordförsök, alternativt dråpförsök, samt brott mot knivlagen och våldsamt upplopp. Kammaråklagare Tove Kullberg pekar ut honom som anstiftare till våldsamt upplopp eftersom han skickat ut sms och manat till samling.

Joel Bjurströmer Almgren såg avslappnad ut, och vickade lätt på stolen, när åklagaren läste upp brottsmisstankarna.

Hela grejen är ju fett pinsam alltså, att ni gör förövare till offer säger Bjurströmer Almgren. (Stod bland annat i Expressen och SvD men de har raderat den raden)

– Pettersson kan delvis hålla med – det är fett pinsamt att Joel Bjurströmer Almgren kan gå lös och knivhugga folk i ryggen med sin meritlista…

År 2000, åtalades han för ett uppmärksammat brandattentat mot en McDonaldsrestaurang i Linköping tillsammans med AFA-aktivisten Martin Fredriksson. Fredriksson driver idag den vänsterextrema underrättelsetjänsten Researchgruppen som samarbetar med tidningen Expressen och ligger bakom deras senaste uthängning av personer som skrivit invandringskritiska kommentarer på internet.

Samma år, våren 2000, dömdes han till sex månaders fängelse för sin medverkan i ockupationen utav J.G Westmans Barnbördshus i Linköping. Han erkände i förhör hur han sköt med slangbella och kastade molotov cocktails mot polisen.

Joel Bjurströmer Almgren dömdes till fängelse i början av 2000-talet efter kravallerna i Göteborg i samband med EU-toppmötet sommaren 2001.

Hovrätten för västra Sverige fann honom då skyldig till försök till grov misshandel, förberedelse till grov misshandel, våldsamt upplopp, brott mot knivlagen och vapenbrott.

Utöver den stora utredning som följde kravallerna 2001 förekommer 35-åringen under flera andra avsnitt i belastningsregistret. Han är bland annat dömd för olaga intrång, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och våldsamt upplopp.

Den 30 augusti 2011 dömdes Joel Bjurströmer Almgren för bland annat ha misshandlat en 14-årig pojke genom att först gett honom en örfil och sedan följa upp med ett knytsnävslag rakt i ansiktet. Han dömdes då även för olaga hot och grovt vapenbrott. Straffet blev åtta månaders fängelse.

Denne man som varit en grov brottsling i hela sitt vuxna liv hyllar vänster som en hjälte och bedriver en kampanj på Facebook #FreeJoel för att han ka frige…

Facebooksidan har i dag drygt 6 300 likes. Kampanjen, som nått långt utanför Sveriges gränser, har valspråket ”Antifascism är självförsvar”

Joel Peter Erik Bjurströmer Almgren, 790118, grov brottsling och vänsterns hjälte

Joel Peter Erik Bjurströmer Almgren, 790118, grov brottsling och vänsterns hjälte

 


20 responses to “Djungel-Joel, vänsterns hjälte är redan fri

 • trollan

  Detta säger jag inte för att försvara det Joel Bjurströmmer Almgren gjorde utan för att nazisterna borde rannsaka sig själva. Joel kommer från Chile har jag för mig men växte upp i Linköping som då var ett av nasse svinens starkaste fästen. Han blev tidigt utsatt för mobbing av dessa svin. Bara för att han skulle kunna få gå omkring och vara vem som helst utan att bli nedslagen av nasse svin så kände han sig tvingad att organisera sig. Så ligger det till. Men jag försvarar inte att han utdelade knivhugg. Absolut inte.

  Gilla

 • Alte kamrer

  Gör slut på hans lidande!

  Gilla

 • Tony

  Bura in alla vänsterkräk.

  Gilla

 • Blixt Gordon

  En passande kandidat till en nyversion av Joelbitar?
  Men det vore synd att förolämpa originalet såklart.

  Gilla

 • graal1

  Cro magnum? Neandertalare? Eller bara en misslyckad idiot

  Gilla

 • Stenbock

  Ett typexempel för dessa vänstersvin…Feghet när de liksom ormen angriper inte ont anande i bakre regionen. Två knivhugg i ryggen på en person, kallar denne jöns dessutom som självförsvar !!

  Gilla

 • ruben

  Kanske är det normalt för kommunister att använda kriminella metoder? Är det så att ändamålen helgar medlen? Ser Sveriges rättsväsende mellan fingrarna om det är kommunister som använder kriminellt våld?
  Det skulle då likna vad makten i diktaturer tillåter mot sin befolkning.

  Gilla

 • larslindblog

  Joel är med i ett radioprogram som SR 1 skall sända som handlar om händelserna i Kärrtorp. Det sändes en kort intervju med journalisten…det var ett tjat om nazister , förintelseförnekare , och hitlerbeundrare..och så aktivisten Joel som kämpar mot detta. Joel ångrar ingenting och kommer att fortsätta militant kamp mot ”fascism”

  Gilla

  • Fredde

   Han kommer säkert bjudas in till ”oberoende” SVT i paneldebatter, där programledaren låter honom sprida sina floskler utan att ifrågasätta.

   Det är tydligt helt PK att knivhugga dem som inte har samma åsikt.

   Hur skulle det se ut om alla anammade den inställningen?

   Har media ifrågasatt det vettiga i det? Knappast…

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Man noterar den sluttande pannan, den avtrubbade blicken samt rent generellt den fysionomi som karakteriserar en brottsling.
  ️Andreas.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Sjöstedt kommer säkert att se till att denna terrorist hamnar i riksdagen.

  Gillad av 1 person

  • larslindblog

   SSU ordnade uppdrag som musiker för dom utlänningar som slaktade lille Daniel W. i Salem. Salemmordet…Mördarna fick enbart några samtal med batikhäxa på soc.
   Det är fritt att mörda oliktänkande i Sverige.

   Gilla

   • Sixten

    Därav researchgruppens trägna arbeta med att kunna hänga ut oss.
    Göra oss till måltavlor för sådana där.

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Var skulle han annars hamna ?
   Verkar som om extremvänstern har stort inflytande även inom rättsväsendet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: