Två albaner åtalas för grov gruppvåldtäkt


INVANDRARVÅLD. Två 18-åriga män har åtalats för en grov gruppvåldtäkt. Männen och en tredje man ska ha utnyttjat en kvinna då hon var berusad och alltså i en särskilt utsatt situation, enligt åtalet. Båda de åtalade nekar till brott. Den tredje mannen är fortfarande på fri fot.

Den 27 maj i år misstänks de två 18-åriga männen ha våldtagit en kvinna i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. Under måndagen åtalades männen, båda misstänkta för grov våldtäkt. Polis har hittat DNA på den våldtagna kvinnan som styrker att åtminstone en av de två misstänkta haft samlag med kvinnan.

Enligt åtalet finns även filmklipp och ljudklipp från tiden kring händelsen som ger en antydan om männens motiv och inställning, detta är en del av åklagarsidans bevisning. Kvinnan ska också ha ådragit sig skador som tyder på att hon blivit våldtagen, och blod tillhörande kvinnan fanns på hennes kläder.

Att den misstänkta våldtäkten rubriceras som grov beror, bland annat, på att kvinnan varit i en särskilt utsatt situation. Detta då hon ska ha varit kraftigt berusad vid tillfället, enligt åklagaren.

-Pettersson noterar att GP.se glömmer att nämna att de två misstänkta herrarna är medborgare i Albanien och behöver albansk tolk…

Göteborgs Tingsrätt Mål B 7427-17


7 responses to “Två albaner åtalas för grov gruppvåldtäkt

 • Katarina Elsässer

  Oj!
  Albaner, lite omväxling i den kriminella diäten !

  Gilla

 • Fredde

  Åtminstone en tidning som är ärliga och öppna, Ölandsbladet:

  ”Fängelse och utvisning efter skördefeststölder

  På söndagseftermiddagen stannade mannen tillsammans med en kusin och en systerson hos en konstnär i Störlinge. Efter ett kortare samtal ville de köpa must, men ångrade sig när de inte kunde få växel i euro.
  Under samtalets gång lyckades de tillgripa 1 000 kronor av kvinnans växelkassa. Något senare besökte de en konstnär i Bläsinge där de gjorde om samma sak, men fick med sig en betydligt större summa, drygt 17 000 kronor.
  Mannen hade emellertid inte planerat tillräckligt för resan från Öland utan hamnade i eftermiddagens bilköer på Ölandsbron, där polisen kunde stoppa mannen och hans släktingar sedan bilen efterlysts. I bilen fanns sedlar och mynt vilka tillsammans med erkännande har lett till fällande dom.
  Mannen menar att stölderna begicks utan planering vilket tingsrätten håller för otroligt då tillvägagångssättet var likartat. Dessutom har man inhämtat uppgifter om tidigare händelser då han sedan 2009 dömts för bland annat grov stöld, bedrägeri, trafikbrott och svindleri i fem olika länder, bland annat Norge och Italien.
  Tre månaders fängelse och fem års utvisning blir följden för stölderna på östra Öland. Mannen har suttit häktad sedan den 1 oktober och skall kvarstanna i häktet till dess utvisningen sker.”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är det verkligen de stackars missförstådda albanernas fel, hade inte kvinnan fel kläder på sig ?
  Det brukar ju vara ett sjukt argument i dagens rättsvidriga Sverige för att fria våldtäktsparasiter.

  Gilla

 • Fredde

  ”18-åriga män”… OK, de var alltså 17 när det inträffade, som alltid när det gäller dessa pensionsräddare.

  OM vi haft en fungerande massmedia, och OM vi haft riktiga journalister, så hade dessa börjat gräva i hur det kommer sig att det är så många ”17-åriga” som är inblandade i brott.

  Det luktar ju åldersbedrägeri lång väg…

  Gilla

 • Jhonsson

  Varför inga bilder som på Timell och Krone’r?

  Gilla

 • Tony

  Om kräken åker fast, ska vi gissa på 25 dagars samhällstjänst??

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Hoppas inte på för mycket detta har ju hänt i Sverige, en friande dom däremot är nog inte helt uteslutet !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: