Landssorg på New Zealand


Nya Zeeland sörjer förlusten av nationens ”First Cat” i morse efter att premiärminister Jacinda Arderns huskatt Paddles kördes över av en bil i Auckland.

Statsministerns kontor bekräftade att katten dog i en olycka igår.

”Alla som någonsin har förlorat ett husdjur, vet hur ledsen vi känner oss”, skrev ministern på Facebook. ”Paddles var mycket älskade, och inte bara av oss. Tack för allas vänliga tankar. ”

Paddles har också ett Twitter-konto inrättat i hennes namn, @FirstCatofNZ, som har mer än 11 ​​000 följare.

Malaymailonline

 


One response to “Landssorg på New Zealand

  • Monica

    Det är lättare att sörja ett djur än en människa.De föreställer sig inte och de älskar en villkorslöst. Jag har själv haft både hund och katt som blev överkörda. Schäfertiken Lady som blev 11månader gammal. En släkting vallade henne vid en högtrafikerad väg i stället för att rasta henne i skogen. En kattflicka på 9 månader som bara försvann och aldrig kom tillbaka. Hon var van vid att vara ute i det fria men kom alltid hem. Efter dessa två var det ett sorgearbete utan dess like. Efter 40 respektive 25 år så tänker jag på dem fortfarande.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: