Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad


SJUKVÅRD. 4 600 invånare i Angered blev på måndagen utan vårdcentral när avtalet med Angered Care AB sades upp med omedelbar verkan. Patientsäkerheten var hotad.

Vårdavtal har sagts upp tidigare i Göteborg men det är första gången politikerna tagit ett så drastiskt beslut som det Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd fattade på måndagen: – Tidigare har det varit ganska långdragna processer. Nu är det första gången som vi ser allvarliga brister i patientsäkerheten. Det är en sak att vi betalar för mycket men det är en helt annan sak att patienterna inte får rätt vård, säger Johan Fält (M), ordförande i nämnden.

Läs mer på GP.se…

Om Angered på bloggen…

-Pettersson tittar lite på vilka som ligger bakom Angered Care AB och i styrelsen sitter:

 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som Verkställande direktör
 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som ledamot
 • Sayfulla Muhsin, Fadil (54 år, Göteborg) som suppleant

Omsättningen är 24 miljoner och vinsten relativt låg. Läs HÄR. Omsättningen är alltså 5.200 kronor per invånare i Angered. Vill ni göra ett besök när och om de öppnar igen så lite information nedan…


11 responses to “Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad

 • age

  Kan väl bara gratulera alla svenska ungdomar, sjuka och rörelsehindrade i Angered. Ju mer Sverige islamiseras desto bättre blir det ………eller?

  Gilla

 • Galten

  Gratis vaccination för alla över 65 inför årets influensa erbjuder Region Skåne, även för de som aldrig bidragit med ett jota.

  Gilla

  • Galten

   Klicka på bilden för högre upplösning.

   Gilla

   • Lena

    Rullstol …….hmmm i åratal så kör liknande permobil med två assistenter i hucklen i min lilla stad.

    Gilla

   • Stenbock

    Tack för informationen Galten… Men för min del räcker ditt format,mer än väl till ! Vill samtidigt uttrycka min glädje över hur väl myndigheterna investerar de skattekronor vi alla bidragit med. Kan också avslutningsvis informera er alla,att min duktiga husläkare avrått från sådan vaccinering.

    Gilla

 • ossie

  Helt klart är vårdC för araber.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Bättre en VC som drivs av invandrare än at vara utan. Jag tillhör en VC som ägs och drivs av en invandrad läkare några läkare är också det medan andra läkare är svenska. Samma gäller sjuksköterskorna. Jag har sedan 1986 haft problem med hjärtat. För 2 år sedan ”sparkade” kardiologen på sjukhuset ut mig, utan att säga nått. Då vände jag mig till VC och fick en läkare där som är kardiolog och medmänniska. När det konstaterades att jag har diabetes ringde doktorn upp mig och sa ”du behöver inte vara orolig, vi kommer att ta hand om dig”. Säg mig en enda svensk läkare som skulle ha gjort på detta viset? Jag vet att om regeringen får igenom beslutet med sänkta vinster så kommer VC att lägga ner och då blir jag hänvisad till landstingsägda vårdcentraler som sakar läkare.

  Gilla

 • eva

  Ser inte ut som en vårdcentral man borde uppsöka! Och vem är denne Alwindawe, Alwin Mayeed, som verkar sitta på två stolar samtidigt. Läkare eller s.k. entrepreneur?

  Gilla

 • Vi står upp för ÖPPNA GRÄNSER säger LÖVET!!!

  Stefan Löven slår sig för bröstet och skriker till Jimmy Åkesson….:”ALLAH ÄR LIKA VÄRDA!!” Även de som inte klarar AMU:s svetskurs!!!!!!!!!

  Gilla

 • Ståfräs

  De ca 80% som röstat för denna vårdcentral borde tvångs hänvisas dit i synnerhet PK Eliten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: