Volvo satsar på en ny typ av säkerhet – det är en given succé


TEKNIK. Volvo har alltid satsat på säkerhet och är världsledande. Bilarna får alltid höga betyg i olika säkerhetstester och Volvo har som vision är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020. 

Volvos bilar har alltid setts som närmast oförstörbara och Pettersson har gillat de svensktillverkade sakerna sedan farsan köpte en röd och vit Volvo Amazon Sport i början på 1960-talet.

Nåväl, det är nya tider och hoten i trafiken är av en helt annan karaktär än de var för några årtionden sedan, men jag är övertygat om att det kommer att gå bra för den numera kinesägda biltillverkaren efter att de presenterat nedanstående prototyp på en säkerhetsbil. Från början var bilen tänkt att användas av brevbärare med flera i landets no-go zoner men Volvo har märkt en stor efterfrågan från vanligt folk över hela landet.

Bilden från Reddit…


14 responses to “Volvo satsar på en ny typ av säkerhet – det är en given succé

 • Daredevil

  Något för svenska brevbärare som ska ut till de ”utsatta” områdena? Problemet är dock att de måste kliva ur bilen för att dela ut post i parabolhöghusen.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Med reg skylt Assad (finns på en Ferrari i Örgryte) och kemiska vapen mot bakterier

  Gilla

 • Hönsmamman

  Amazon 💖

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Ett annat tips kommer från det mångkulturella paradiset Sydafrika!

  Gilla

 • Jhonsson

  Om Volvo vill ha fullständig garanti, får de slita sälja bilar till Mena-Länerna

  Gilla

 • Stenbock

  Säkerhet i plåtburkar är nog av godo,men det finns farligare saker i vår vardag.
  Zigenare och deras alltmer utstuderande trixande mot äldre godtrogna människor.Det jag just fick mig till del inträffade i Berlin. En gammal dam som slet på sina inköpskassar blev tilltalad av en ”man”.
  Denne erbjöd sig att hjälpa henne med kassarna upp för trappornaDetta avslog hon,men märkte inte att hjälparen stal hennes nyckelknippa,under samtalet.
  Nåja nu var goda råd dyra.Plötsligt dyker då en annan ”man” upp,och undrar om hon tappat sina nycklar ? Mannen var vänlig och påstod att en kvinna lite längre bort,just funnit några nycklar på trottoaren.Under tiden den gamla damen gav sig av för att söka hitta uppfinnerskan ,passade den förste ”mannen” på att bege sig in i hennes lägenhet,och stjäla allt av värde…
  Där vore egentligen berättelsen all om nu inte den 2:a vänlige mannen plötsligt dock upp,och överlämnade hennes nykelknippe,vilka han tillfälligtvis just funnit !! Tala om ett välorganiserat förfarande.De på bilden tillhör familjen Levakovic,och bor i Köpenhamn och var inte inblandade i det som inträffade i Berlin:

  Gilla

 • Torleif

  Ha, ha.

  Gilla

 • per22

  Eftersom bilmodellen klarar alla ”no go zoner”,
  borde den ha beteckningen ”Volvo Go Go”

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmm..
  Precis en sådan har jag sett Löven glida omkring i.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: