Krav för medborgarskap – så gör Finland!


INVANDRING. I Finland gäller sedan länge strikta krav på dokumenterade kunskaper i landets språk (svenska eller finska) och dessutom finns en hel del andra krav som måste vara uppfyllda om man vill bli finländare. Migrationsverket undersöker till exempel inga andra förutsättningar för att få medborgarskap innan personens identitet är tillförlitligt utredd.

Man måste också ha bott i Finland tillräckligt lång tid. Huvudregeln är att man ska ha bott i landet under de senaste fem åren, utan avbrott.

Ett annat villkor för medborgarskap är att man inte har försummat att betala skatter, böter, studielån eller sjukhusavgifter. Man måste också också ha skött sina eventuella underhållsskyldigheter. En väsentlig försummelse av underhållsskyldighet, betalning av skatter och böter kan vara ett hinder för att få medborgarskap.

Oförvitlighet är också ett villkor för att medborgarskap ska beviljas. Med oförvitlighet avses att man inte gjort sig skyldig till brott och att inte har meddelats besöksförbud. Bedömningar görs från fall till fall och påverkas bland annat av om man har gjort sig skyldig till upprepade straffbara handlingar.

Läs hela Merit Wagers artikel på Dagens Samhälle…

-Pettersson säger att i Sverige finns också regler, men inte på att du ska kunna svenska, och alla andra regler som gäller på papperet görs det undantag för.

Denna flathet innebär att vi inte vet vilka människor som blir medborgare, och får vi reda på att någon ljugit, hotat eller mutat sig till medborgarskap går det inte att återkalla ett svenskt medborgarskap.

Våra politiker devalverar värdet av det svenska medborgarskapet. För nya svenskar men även för ursprungsbefolkningen.

 


11 responses to “Krav för medborgarskap – så gör Finland!

 • Kalasbetalaren

  Har aldrig förstått varför utlänningar över huvud taget skall kunna bli svenska medborgare!

  Svenskt medborgarskap endast för svenskar!

  Gilla

 • Suzie

  I det galna Sverige så ges det medborgarskap till grova brottslingar från mena som sitter i fängelse bara för att de skall slippa ev utvisning efter semestern i svenskt fängelse,detta sker bakom svenska folkets rygg och systemmedia tiger som vanligt när makten bryter mot våra lagar. Sverige vanstyrs av besatta galningar och folket tiger ,utan att tänka på deras avkommas framtid här i vårt land,vårt enda hem.Fegheten går före omsorgen och kärleken till barn och barnbarn.Socialistregimen måste jubla högt nu när de ser att den massiva subversiva hjärntvätten av svenska folket har lyckats långt över förväntan,majoriteten av folket är bortom handlingskraft,sanningsinsikt och överlevnadsinstinkter.

  Liked by 1 person

 • Tony

  På område efter område visar det sig att Finland har
  förståndigare politiker än Sverige, det syns på skolan ,
  det syns på försvaret , det syns på varvsindustrin,
  och inte minst på flyktingmottagandet? Tror att Sverige
  hade mått bra av att styras av människor som inte har sin
  adress i noll åtta området, där merparten av all idioti verkar
  att ha sitt ursprung.

  Gilla

 • Tomas Gustafsson

  Blev själv ”smått’ (o)road över att jag fick svenskt medborgarskap så lätt.Hade förvisso bott här i fem år och hade/har inget kriminellt i bagaget men ändå.Räckte med att fylla i en blankett och posta den till myndigheterna.Inga frågor,test etc.Skrämmande hur lätt det gick/går.Skärpning krävs även inom detta område om vi vill hålla Sverige och Norden i skick!

  Gilla

 • Mimi N.

  Alla som inte än fått svenskt medborgarskap, inklusive sistaminutens anlända skall bli medborgare före september 2018. De får valsedlar och går en kurs om ‘hur man röstar’ – sedan är det grönt. Ingen Jimmie Åkesson på våra gator !
  Den som tänker annat är en oliktänkare, den som gör annat är en olikgörare, den som går på annat sätt är en olikgående, den som läser röda doktrinen diagonalt istället för stavelse för stavelse är en olikläsare, den som inte tar islam till sig, förtjänar inte behålla huvudet på axlarna. Länge leve Tette !!!! Du ska inte vara honom olik !!!!

  Gilla

 • putte

  Borde vara liknande regler för att bli Svensk medborgare , nu verkar det som om att det räcker med att du visar upp ett fiskekort för Nilen som legitimation , och att du har varit här en vecka , samt har lyckats undgå att bli haffad , så blir du omgående Svensk medborgare . Eller som något kålhuvud till politiker sa det räcker med att åka tunnelbana så var man Svensk .

  Gilla

 • age

  Var lugn!
  Det blir bättre när vår statsminister heter Jimmi Åkesson.
  Den, av SaudiArabien styrda, nuvarande regeringen, har ingen möjlighet att strypa inflödet av muslimer till vårt land.

  Gilla

  • Billy Boy

   Det finns en kandidat till statsministerposten vid namn Fatemeh Khavari talesperson för Ung i Sverige.

   Fatemeh Khavaris mål är att bli statsminister i Sverige

   http://hotpot.se/politik/fatemeh-khavaris-mal-ar-att-bli-statsminister-i-sverige/

   I stället för nuvarande Löfven-regering styrd från Saudi Arabien som inte har förmåga att strypa inflödet av muslimer från MENA till Sverige så riskerar vi med Kharvari på nytt få massinflöde till vårt land av hens muslimska vänner från Afghanistan.

   Gilla

   • Sixten

    De är målmedvetna och arbetar för att tillförskansa sig makt ivrigt understödda av svenska antivita, svenskar som förringar och föraktar sitt eget land och ursprung.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: