Armén bekräftar: IS ute ur sitt sista fäste i Syrien

MELLANÖSTERN. Den syriska armén bekräftar nu via statlig syrisk tv att militären har återtagit staden Deir Ezzor i östra Syrien från terrorgruppen IS.

Deir Ezzor var IS sista starka fäste i Syrien efter att USA-stödda trupper intagit gruppens tidigare självutnämnda huvudstad Raqqa.

Samtidigt rapporterar AFP att irakiska styrkor gått in i staden Al-Qaim, som beskrivs som terrorgruppens sista fäste i Irak.

-Pettersson tycker att nu är det dags för Sverige att ställa upp och skicka hundratusentals ingenjörer, läkare, lärare, arkitekter och allt annat vi har som hjälp att bygga upp landet, givetvis sådana som kan språket och den lokala kulturen.

Här räcker inte försvarets Hercules-plan till. Sverige förfogar tillsammans med tolv andra länder tre stycken C-17 Globemaster III som var och ett lastar fyra gånger mer än ett Herculesplan.

Planen är tillsammans med 25 svenska anställda och deras familjer stationerade på basen Heavy Airlift Wing i Ungerska Papa.

7 thoughts on “Armén bekräftar: IS ute ur sitt sista fäste i Syrien

  1. Ett kryss i taket för den tyska propagandanyheten… För första jag kan minnas rapporterades i tyska kanaler, att syriska styrkor med hjälp av
    r y s k trupp,och r y s k t flygunderstöd nu återtagit den sista utposten från IS i Syrien ! Landet är befriat från dess ”IS-Kalifat”…

  2. JA, NU KAN DE ”FLYDDA” ÅTERVÄNDA, SÅ VI SLIPPER SKITEN I VÅRT LAND. För hu väl har egentligen vårt land mått av dessa huliganer. För IS är bara toppen på IS-berget. De flesta i dessa länder, strävar ju att förgöra allt gott, såväl mänskligt som bestående värden. VARFÖR? För att de har en destruktiv ideologi i själen, precis som vänsterrismen här. Inget eller ingen, får ha nåt gott värde för dem. ALLT, ska för dem ner i skiten, för att de svinen ska känna sig stora i sin svinaktighet.

  3. Det finns inga IS terrorister i Syrien som kan åka till Sverige, alla har blivit förintade av SAA och dess allierade.
    Det fanns väl ingen orsak att ta krigsfångar av IS terroristerna, Syrien har dödsstraff för grova civila mål, och för de här terroristerna är det grova krigsbrott som de har begått, och enligt krigslagarna är det dödsstraff som gäller.
    Kriget mot terroristerna i Syrien är slut och den syriska militären med Ryssland, Iran och Hezbollhan har gjort en heroisk insats, som har kunnat krossa terroristerna.
    Ryska minexperter röjer minor för fullt i Deir Ezzor, på 24 timmar påträffade de 275 sprängladdningar.
    Israel tycks ha svårt att inse allt är över nu, därför de har kommit in från Libanons luftrum och in över Syrien och bombat en fabrik med flertal missiler.
    De blev beskjutna med syriska missiler, men tyvärr inget träffade.
    Tidigare när de kommit in över Syrien för bombräder har flyget deras blivit träffat av syriska missiler, sannolikt är det två F35 plan a 100 miljoner US dollar styck som blivit träffad.

  4. ”Äntligen”, nu kommer våra svenska tappra IS- krigare och mördare hem igen till det trygga och mångkulturella Sverige och i tårar får de återförenas med sina nära och kära och kanske en och annan från den vurmande PK-familjen !
    Halleluja, slutet är nära.

Kommentera