Invandrare som inte tagit emot bidrag är grinig


INSÄNDARE. Malmö 2-10-2017

Till Sedat Arif, s k ansvarigt kommunalråd i Malmö för s

I en artikel, betalsida, i sydsvenskan idag så redogörs det för att Malmö kommun varje dag betalar 471 000 kr för akuta sovplatser åt hemlösa på hotell och vandrarhem under årets första nio månader.

Detta skulle bli nästan 170 miljoner kr på ett år för enbart s k akuta sovplatser. I denna summa ingår då tydligen inte dom kostnader där personer som inte kan stå för sina egna kostnader vad det gäller bostadshyra och därför bor gratis i hyreslägenheter och bostadsrätter och därför så undrar jag vilka summor som betalas ut av kommunala medel för detta klientel per år?
Vidare så undrar jag hur stor andel av dessa klienter som Malmö kommun betalar boendekostnader för oavsett boendeform är personer som tillhör den s k gruppen ”nyanlända svenskar med annan bakgrund” och som är medborgare i ett annat land än Sverige?

Det är alltså rent ut sagt makabert att Malmö kommun per dag betalar ut närmare en halv miljon per dag för enbart s k akuta sovplatser och ännu makabrare blir det när säkerligen den stora majoriteten av dessa personer som tar denna givmildhet i anspråk kommer från andra länder.
Skulle inte heller förvåna mig att det bland dessa finns individer som tillhör gruppen s k papperslösa som inte ens har rätt att vistas i landet. När Malmö kommun med socialdemokraterna i spetsen inte ens drar sig för att betala ut försörjningsbidrag till personer som har fått utvisningsbeslut så skulle det inte vara förvånande om man tillhandahåller
gratisboende.

Jag vill alltså även ha ett svar på hur många s k papperslösa som inte ens har rätt att vistas i Malmö eller landet i sin helhet som utnyttjar Malmös skattebetalares påtvingande givmildhet angående gratisboende och bidrag i allehanda former?

Det är mer än stötande att behöva ta del av dessa kostnader och summor som ni betalar ut till folk som av någon anledning söker sig till Malmö oavsett skäl.

I artikeln beskrivs en tvåbarnsfamilj som placerats på ett vandrarhem utanför Hässleholm och där barnen får pendla i fyra timmar tur och retur till sin skola som jag förmodar ligger i Malmö. Det skrivs inte ett ord om föräldrarnas pendlande till sin arbetsplats och jag förmodar att anledningen till detta är att föräldrarna inte jobbar någonstans och jag misstänker att denna familj också till hör gruppen ” nyanlända svenskar med annan bakgrund”. Frågan är bara hur nyanlända dom är eftersom det är mer regel än undantag att dom nyanlända år efter år varken vill eller kan stå för sin egen försörjning.

Men tydligen så går det bra att år efter år leva på olika former av bidrag och tillika ta del av gratisboende i olika former i det kravlösa samhälle som i första hand socialdemokratin skapat. Och detta i vissa fall tillika utan att ens ha rätt att vistas i landet.

Till sist vill jag i detta fallet gratulera vandrarhemsägaren som tydligen är en kreativ invandrare till att han bara i år fakturerat Malmö kommun 4,2 miljoner.

Sandor Herold, invandrare boende i Malmö som aldrig uppburit någon form av bidrag under sina 62 år i landet

Malmö skulle gå i konkurs utan 15 miljoner om dagen från landets övriga skattebetalare. 


8 responses to “Invandrare som inte tagit emot bidrag är grinig

 • Billy Boy

  Budgetansvarig i Malmö kommun räknar alltid FORT…

  … men FEL!

  Samma ansvarslösa räknesätt används även av departementen i regeringskansliet Rosenbad.

  Gilla

 • Jhonsson

  Sätt snarast Malmö stad under tvångsförvaltning.
  Välskötta kommuner skall inte behöva bidraga med pengar till detta i dubbel mening svarta hål.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sandor pratar klarspråk………..som vanligt.

  Gilla

 • gamgubben

  EU-migranter måste vara emot kommunallagen att ge bidrag till folk som inte lever upp till vad EU reglerna stipulerar.
  ”För att få tidsbegränsad uppehållsrätt, det vill säga upp till tre månader, krävs ingenting utöver att unionsmedborgaren har ett nationellt id-kort eller ett pass.2 Rätten kan dock upphöra om unionsmedborgaren blir en ”orimlig belastning” för den mottagande medlemsstatens sociala biståndssystem”.
  Det är i högsta grad orimligt att de ska kunna tigga men vi skattebetalare ska bjuda på övernattning.
  Finns ingen självbevarelsedrift hos politiker eftersom de alltid är generösa med andras pengar, skattebetalarnas.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Svenne fyllot på parkbänken bland Bachi Bazi barnvåldtäkts afghaner: det enda jag ville ha var ett glas rött

  Gilla

 • Mimi N.

  Varje månad betalas ut socialbidrag för 12 miljoner euron i Rumänien. De flesta bidragstagare är zigenarna, även de som bor i palats och kör dyra bilar. I videoklippet ser ni zigenerskan i svart och vit kofta klaga över att bidraget inte räcker till bensin ens, medan ett av hennes barnbarn berättar i bakgrunden att golvet i huset är av Versacemärket. Gamla skrället hör och sätter honom på plats med orden ”Det är inte Versace”.
  En äldre rumänsk kvinna vet dock vad zigenarna sysslat med i Tyskland, Frankrike, Italien, Sverige. Även myndigheterna vet om deras tiggeri, stölder, bedrägeri och prostitution, men rädslan är större. Om zigenarna erbjuds jobb istället för bidrag, hotar zigenarna att vända sig till EU som älskar råttorna och straffar Rumänien för diskriminering..
  Det finns hundratals med likadana videofilmer på internet, alla tagna ur olika TV-nyhetsprogram. Se och hör en av dem filmad i byn Barbulesti.

  Gilla

 • Carl edström

  I Malmö är 2+2=22. ….( svin kan heller inte räkna)

  Gilla

 • trötter

  En sak som rödgröna röran gör att ta hyreshöjningar(MKB) till att betala kalaset. Men folket får skylla sig själva, är man så korkad att rösta rött så får man leva i skiten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: