Vad har Soran Ismail och Linus Bylund gemensamt?


INRIKES. Minns ni när Sverigedemokraten Linus Bylund och den så kallade ”svenske komikern” Soran Ismail åt lunch ihop? Många tyckte det var konstigt för att de två kunde väl inte ha något ihop eller? 

Nu utreds Sverigedemokraten Linus Bylund för sexuella övergrepp, efter anklagelser av den före detta partikollegan Hanna Wigh och herr Ismail har ställt in sina bokade framträdanden och är försvunnen efter anklagelser om våldtäkt från minst tre kvinnor.

Polisutredningarna mot Soran har också lett till att Discovery Channel avbrutit ett planerat samarbete med honom.

Den kurdiskfödde så kallade ”svenske komikern” Soran Ismail har gjort en karriär på att å ena sidan driva med allt han anser vara svenskt, samtidigt som han lyfts fram av systemet som en förkämpe för antirasism och feminism.

Kvinnotidningen Elle listade förra året fem ”svenska” feminister så skrev man följande om Ismail:
Jämställdhet har länge varit en del av Soran Ismails standup. I flera intervjuer har han pratat om orättvisan med patriarkatet, och att rädslan för att verka ”omanlig” även hindrar män från att göra som de egentligen vill.

#Metoo-kampanjen utgår från ett konton dit kvinnor skickar sina påståenden, från början lät det väldigt fint men kampanjen verkar också väcka avsky. Kvinnorna som aldrig tidigare anmält det påstådda övergreppet tidigare hör nu av sig med påstådda brott som i vissa fall är över tio år gamla och blir utan vidare trodda.

Vissa män som Timell och Kronér hängs ut medan Soran hittills verkar ha klarat sig, det väcker misstanken att #Metoo är ännu en organisation med syfte att ”sätta dit” vita priviligerade män och fungerar som ett verktyg för kvinnor att straffa män som de inte tidigare ens brytt sig om att anmäla.

Sveriges Radio Sorans Kamp: Soran Ismail kämpar mot rasism och främlingsfientlighet. Och mot Sverigedemokraternas åsikter, som han anser är rasistiska. Regelbundet äter han dock lunch med sverigedemokraternas Linus Bylund. Går det att skapa dialog med sin meningsmotståndare? Ingen annan journalist har fått närvara vid deras möten.

Linus och Soran äter lunch och diskuterar…Bilden från Sveriges Radio


21 responses to “Vad har Soran Ismail och Linus Bylund gemensamt?

 • Maya

  Inga andra journalister har fått närvara vid mötena. Jag undrar vem av dessa två är journalist? Bylund är ett kräk. Ismail känner inte jag till.

  Gilla

 • Billy Boy

  En icke namngiven …

  ”Komiker anmäld för våldtäkt – ”rädd att han ska förgripa sig på fler”

  Den hyllade komikern har polisanmälts av minst två kvinnor för våldtäkt. SVT har pratat med en av kvinnorna som har anmält mannen.
  – Anledningen till att jag pratar om det här, är att jag är rädd att han ska förgripa sig på fler tjejer, säger kvinnan.”

  Läs gärna vidare på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/komiker-anmald-for-valdtakt-radd-att-han-ska-forgripa-sig-pa-fler

  Vem kan det vara, tro?

  Gilla

 • Billy Boy

  Så var det dags även för en kandidat i det feministiska Vänsterpartiet att kvalificera sig för medlemskap i klubben av sex-trakasserare i spåren av #metoo-kampanjen.

  Citat

  111 SVT Text Tisdag 31 okt 2017
  INRIKES PUBLICERAD 31 OKTOBER

  Sextrakasseri inom V polisanmält

  Feministiska Vänsterpartiet tycks inte
  heller vara förskonat från sexuella
  trakasserier. Partiledningen har
  uppmanat en förtroendevald att
  polisanmäla en tidigare företrädare
  för misstänkt sexuellt ofredande.

  Händelsen ska enligt partisekreteraren
  Hanna Gedin ha inträffat ”i närtid” på
  ett av partiets arrangemang.

  Enligt kvinnan har mannen trakasserat
  henne genom ”kroppsberöring”, sms och
  genom att säga saker till henne som
  upplevts som kränkningar. Mannen ska
  ha haft ”viktiga uppdrag för partiet”.

  Slut citat

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Vänsterpartist blev blåst på medlemskap i klubben sex-trakasserare

   Polisanmäld idag före kl 15.00
   Förundersökning nedlagd idag före kl 20.00

   Citat

   113 SVT Text Tisdag 31 okt 2017
   INRIKES PUBLICERAD 31 OKTOBER

   Förundersökning mot V-man läggs ned

   Förundersökningen mot vänsterpartisten
   som anklagats för sexuellt ofredande
   är nedlagd rapporterar Expressen.

   -Förundersökningen är nedlagd med
   motiveringen att det saknas anledning
   att anta att brott som hör under
   allmänt åtal har förövats, säger Nils
   Norling, polisens presstalesperson i
   Malmö till Expressen.

   Det inträffade rör sig om en specifik
   händelse vid ett tillfälle enligt
   Vänsterpartiets biträdande
   partisekreterare Hanna Gedin.
   Vänsterpartisten säger själv att han
   har betett sig olämpligt.

   Slut citat

   Gilla

 • Lena

  Det här klippet hade passat under många av rubrikerna på bloggen, nu blev det just denna. Kanske för att visa vad unga kvinnor tänker och hur de ser på sin framtid.
  En mer betagande i tankar och utseende än denna unga kvinna får man leta efter, hon har dessutom inte heller sin familj bakom sig, hennes engagemang började på universitet och det känner jag igen då jag lyssnar på ett av mina barnbarn.

  Att vara konservativ på valfritt universitet idag fodrar en stark person !

  Gilla

 • ladulaas

  Som flickan sade: ”Tag mig gärna var som helst, men inte på orden”.

  Man kan därför utgå ifrån att det ligger helt andra motiv bakom, varför kvinnor nu anmäler kändisars tafsande, än själva tafsandet. En tanke, som ligger nära till hands, är att kändisen aldrig gick vidare och inledde ett förhållande, så att kvinnan därför känner sig sviken, vilket nog är den värsta känsla, som en kvinna kan uppleva.

  Som William Congreve skrev, för mer än 300 år sedan: ””Heav’n has no Rage, like Love to Hatred turn’d, Nor Hell a Fury, like a Woman scorn’d.” (Himlen har ingen ilska, likt kärlek vänd i hat, inte heller Helvetet något raseri, som en ratad kvinna.)

  För kändisen var tafsandet antagligen bara ett uttryck för hans egocentriska hybris. När kvinnan inser det ger hon igen. Och, som engelsmännen säger: ”Revenge is a dish best served cold.”

  Det är säkert bakgrunden till varför så många halv- eller okända kvinnor hakar på den anarko-kommunist-feministiska kampanjen #metoo, vars enda syfte är att ta vinden ur seglen på alternativa mediers avslöjanden om invandrares våldtäkter och på Joakim P. Jonassons nyligen publicerade rapport om detta.

  Rapporten, ”Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet”, punkterar – en gång för alla – alla lögner, om vilka det är som våldtar, som pissmedia, dito politiker och de patetiska skämten till forskare, som befolkar BRå (Brottsdöljande Rådet), tramsat om i årtionden. Rapporten kan hämtas här: https://pjjonasson.files.wordpress.com/2017/10/sexualbrottslighet_bland_man_fodda_i_sverige_och_i_utlandet_v3.pdf

  Gilla

  • Stina

   Om Du har någon kvinna i Din närhet: syster, dotter, mamma eller väninna. Fråga dem om de har blivit utsatta för våldtäkter, tafsande, sexistiska kommentarer och liknande någon gång i sitt liv. Jag lovar Dig att flertalet av dem har det. Att kvinnor inte anmält dessa män, (gäller särskilt kända män) är för att det finns såna som tänker som Du. Vi blir ändå inte trodda! Och kända män hålls (uppenbarligen) om ryggen. Har Du aldrig varit kvinna så har Du ingen aning om vad de flesta av oss får ”stå ut med” när det gäller kränkningar av någon sort. Jag uppmanar Dig till att vara ödmjuk istället för att skriva som Du gjort. Läs gärna denna krönika av Anna Mannheimer så kanske Du får ett annat tankesätt:
   http://www.gp.se/nyheter/anna-mannheimer-det-%C3%A4r-m%C3%A4n-det-%C3%A4r-alltid-alltid-m%C3%A4n-1.143481

   Gilla

   • Mia

    Kloka ord från dig.

    Jag håller med dig om att det är kvinnors samlade erfarenheter som gäller, något som män inte har upplevt och därför inte vet så mycket om.

    Gilla

   • ladulaas

    Våld är våld och tafs är tafs. Klumpa inte ihop det, för det handlar om två skilda saker.

    Jag har på intet sätt försvarat tafsandet. Det är naturligtvis förnedrande att bli tafsad på. En rejäl åthutning är då på sin plats.

    Det är en helt annan sak att tiga i 5 år – eller mer – och först då hugga kniven i ryggen på den manschauvinistiska fåntratten. Att tigande acceptera tafsande är att samtycka, och på så sätt förstärker man tafsarens övertygelse, om att han är guds gåva till mänskligheten. Och tafsandet fortsätter då naturligtvis.

    Sedan har vi det tafsande, som skedde i Köln och i Stockholm, liksom numera ofta i svenska badhus. Då är det flera förövare, som ger sig på en ensam flicka, som ofta inte ens känner dem. Då – men först då! – gränsar det till våldtäkt. Det är ett så vanligt beteende i Mellanöstern, att det har ett särskilt namn: Taharrush gamea.

    Men det finns annat som är långt, lååååångt värre:

    Det är våldtäkter. Alltså när det är våld – fasthållande, misshandel eller hot om detta – inblandat.

    Det kan handla om när inte ett nej respekteras i eller utom ett förhållande. När mannen med brutal styrka tvingar sig på kvinnan, trots motstånd.

    Sedan har vi överfallsvåldtäkter. Där en gärningsman utomhus ligger i bakhåll för en kvinna, slår ned henne och sliter av henne kläderna.

    Och den värsta varianten, när ett gäng överfaller en kvinna, flera håller fast henne, medan den ene efter den andre genomför samlag med henne. Inte sällan förenat med grov misshandel i övrigt.

    Om du – och de som håller med dig – inte ser den skillnaden, har vi inget mer att säga varandra. Då lever vi i helt skilda världar och kan aldrig komma överens.

    Min syn är denna: Alla har en rätt – men också en skyldighet! – att kräva respekt för sin person. Den som inte hävdar denna rätt, frånsäger sig denna rätt. Det gäller kvinnor som män.

    I sexualupplysningen i skolan borde det vara obligatoriskt att lära pojkarna vad som kan vara accepterat och inte, samt att lära flickorna att de skall hävda sin rätt. Det gjordes på min tid (snart 60 år sedan). Görs det inte idag?

    Tafsande är ett föraktligt beteende och jag förstår att det kan upplevas som kränkande. Men man måste samtidigt förstå att det grundar sig i en sexuell attraktion, alltså i grunden en positiv känsla (utan vilken mänskligheten skulle ha dött ut för länge sedan).

    Vad vederbörande behöver är en åthutning, NÄR han går över gränsen. Inte en kniv i ryggen efter kanske decennier av fortsatt tafsande, då han lurat sig själv att tro att hans beteende var uppskattat, eftersom ingen protesterat.

    Gilla

 • Guest

  Så länge som SD inte tvätta sin egen buk så kommer SD får det svårt i valet. Att mena personer som Soran skulle bete sig illa mot tjejer är inte överraskande men jag äe grymt besviken på Linus. Antingen få Linus gå från SD eller så har jag inget förtroende för de som sitter i partistyrelsen idag

  Gilla

  • Bosse S

   Såt me pråket?

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Skulle nog inte bli många politiker kvar i något parti om man synade alla under lupp, frågan är ju var folk sätter gränsen för vad som är och uppfattas som sexuella trakasserier !

   Gilla

  • Ulli

   Lika måttstockar måste gälla
   Om Linus döms för grövre övergrepp -> uteslutning ur SD för all framtid
   Om Soran döms för grövre övergrepp -> petning från SVT/SR för all framtid

   Dessutom domstolsstraffen förstås, också här med lika måttstockar.

   Gilla

 • Tandpetare

  Järnrörs-Erik sa ju åt dig att inte bete dig som en babbe och jävlas med kvinnor utanför Donken. Varför lyssnade du inte?

  Gilla

 • Lena

  I en värld där kunskap och trevligt sätt hade satts högt så hade de här två inte ens varit ett diskussionsämne !
  Det hade funnits andra platser för dessa två .

  Gilla

 • Blodsven

  Kvinnotidningen Elle ingår väl av allt att döma i vänsterns fittstim…

  Gilla

 • SvenskMan77

  Letar fortfarande efter nåt i medierna ang soran ismails våldtäkter.
  Massiv tystnad råder plötsligt.
  Annars är det ett evigt tjatande på alla håll o kanter.
  Eller är dt bara på alternativa medier som nån vill skriva?

  Gilla

 • dave

  Som det ser ut på bilden verkar dom ha mikrofonen gemensamt.

  Gilla

 • Ulli

  sexuella övergrepp vs. ”anklagelser om våldtäkt från minst tre kvinnor”

  Vi får se vem som (kankse) döms skyldig till vad i slutändan. Så länge dom inte fallit gäller ju oskyldighetsförmodan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: