Ung invandrare begärs häktad för skott mot polisfamilj


INVANDRARVÅLD. En man i 20-årsåldern har begärts häktad misstänkt för skjutningen mot en polisbostad i Västerås. Det uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Mannen begärs häktad skäligen misstänkt för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Minst tolv skott borrade sig igenom ytterdörren till den bostad där en polis och hans familj låg och sov, natten till lördagen. Mannen nekar till brott, har hans advokat tidigare uppgett.

Häktningsframställan är inlämnad till Västmanlands tingsrätt. Målnummer: B 5127-17

-Pettersson noterar att den unge mannen har ett namn som hör hemma i Mellanöstern och att han är skriven i Angered, Göteborg men bor hos en tjej med svenskt namn i Västerås.

TIDIGARE 2017-10-29. Ung man har anhållits misstänkt för mordförsök på polisen och hans familj

INVANDRARVÅLD. En 21-årig man har anhållits för skjutningen mot en polisbostad i Västerås, misstänkt för försök till mord, skriver polisen på sin hemsida. Mannen är skäligen misstänkt för brottet, vilket är den lägre misstankegraden.

– Jag kommer inte uttala mig mer än så i ärendet de närmaste dagarna, säger kammaråklagare Anne Sjöblom, till TT.

Den andra personen, flickvännen, som hämtades till förhör tidigare under kvällen har släppts, men är inte avförd från utredningen.

-Pettersson menar att polisen är alldeles för veka. Polisen hade två småbarn och fru som var hemma och ska attackerna mot poliser och polisstationer ta slut så borde polisen skicka hundratals poliser till Västerås och plocka in varenda kriminell och misstänkt kriminell som finns i gurkstaden och hålla dem tills det kommer fram vem som ligger bakom attacken.

21-åringen är tidigare dömd för delaktighet i ett rån i Stockholm där märkeskläder försvann ur en butik. För några år sedan, när han var intagen på Sundbo ungdomsvårdsskola i Fagersta, rymde han därifrån och jagades av beväpnad polis i Västerås.


32 responses to “Ung invandrare begärs häktad för skott mot polisfamilj

 • Håkan

  Ibraheem Badra blir säkert kung i mångas ögon
  Polisen Västerås Alf Tillenius Skott mot polis flashback

  Gilla

 • Håkan

  Ibraheem Badra Angered Västerås Flashback Alf Tillenius Skott mot polis

  Gilla

 • Håkan

  Ibraheem Badra Polisen Alf Tillenius Västerås – Nya Sverige
  ibraheembadrawordpress.com

  Gilla

 • Bossebuss

  Vid det här laget borde svenskt rättsväsen och polis ha lärt sig, att neka till all brottslighet ingår i den muslimska kulturen. En rättroende muslim ska aldrig, ALDRIG erkänna någonting han utsatt en ogudaktig hedning för! Detta har man sina imamer och präster, samt de heliga skrifterna till stöd för!
  Inte ens när brottslingen klart syns på övervakningsfilmer, där vittnen kunnat peka ut förövaren, när all annan bevisning är solklar om vem det rör sig om, så erkänner en muslim sig som skyldigt!
  Är det någon som hört att en muslim erkänt sig skyldig vid en rättegång? Troligen inte? Det har aldrig hänt och kommer förmodligen heller inte hända, eftersom de anser att det inte är den rättroende som utfört brottet utan det är helt styrt av Allah och muslimen har bara uppfyllt det som förväntats av honom och detta har han ingen skuld till. Därför anser han sig oskyldig.

  Gilla

 • Billy Boy

  Idag i Aftonbladet:

  Stefan Löfvens budskap till landets poliser
  – Polisen ska känna hela samhällets stöd. – Det är upprörande. Det är en attack mot polisen och mot rättsväsendet, på hela vår demokrati. Vi måste visa att vi som samhälle är betydligt starkare än den organiserade brottsligheten. De ska veta – de kommer aldrig vinna det här. Vi ska vara stenhårda, vi ska knäcka den organiserade brottsligheten.


  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • ossie

  Detta är en del av hans senaste bravader:

  Bara ett par veckor tidigare har en polispatrull gripit honom efter en livsfarlig biljakt genom Västerås gator då han kört i hög fart, drogpåverkad och utan körkort. Trots det har han ganska snabbt släppts på fri fot igen.
  Mannen är ökänd bland poliserna.
  När mannen ställs inför rätta i september förra året har han hunnit samla på sig en uppsjö av åtalspunkter: Olaga hot, övergrepp i rättssak, två fall av grov olovlig körning, rattfylleri, två fall av narkotikabrott, fyra fall av ringa narkotikabrott och två fall av brott mot knivlagen.
  Han är dessutom vid tre tidigare tillfällen dömd för brott och finns med i ytterligare ett flertal polisutredningar som inte lett till åtal.

  Man frågar sig hur en sån jävel får gå lös.

  Liked by 1 person

  • Fredde

   Det är väl batikhäxorna som tycker att det är synd om honom…
   Undrar om de säger samma sak om deras barn blir ihjälkörda av honom?

   Gilla

   • Joy

    Ibland tror jag att de verkligen inte skulle bry sig särskilt mycket om de egna barnen drabbas. De skulle säkert hitta på ursäkter. Ibland undrar jag hur min omgivning fungerar, både män och kvinnor, inte ett rätt är det hos dem!

    Gilla

 • Dalmasen

  Men nu får det väl börja räcka med sopa under mattan !!!!
  Här i Dalarna ägnar man frågesport på P4 åt att gissa
  Vilket TV program den icke dömda TV 4 profilen,
  Gjorde innan han fick sparken.
  Jag kan garantera att inte ett ord kommer nämnas om
  Våldtäktsmisstänkte komikern eller V politikerns
  Misstänkta brott kommer nämnas.
  Så jobbar public service.
  P4 Dalarna på eftermiddagen bedrövligt.
  Man hör missnöjet med kanalen allt mer.
  En så trevlig kanal tidigare.
  Men nu så vänstervriden så usch då.
  Stackars äldre som tidigare lyssnade flitigt, på Ingels och Co
  Som var helt underbara radiomän.

  Gilla

 • Lukas

  Det kommer helt säkert bara mer och mer av denna varan och den enda boten är att polisen förklaras fredade och all form av attentat mot dem bestraffas med livstids fängelse. Begriper man inte den signalen då förtjänar man att sitta i ett mörkt hål tills man ruttnat.

  Gilla

  • Bossebuss

   Varför sätta dem på livstid i fängelse? Det bara kommer kosta oss ännu mer! Nä, släng ut dem och skicka dem tillbaka därifrån de kom, för det har sedan länge varit klart som korvspad att det inte är etniska svenskar som bär sig åt på detta sätt.
   Ut med skiten så vi slipper ha dem på våra gator och torg!! De har ändå förverkat alla samhälleliga och sociala rättigheter att skyddas under vårt ”paraply”, som envist och lögnaktigt menar att de skulle vara flyktingar.

   Gilla

 • Kardanaxel

  Svenska poliser är rent allmänt för klemiga mot lagbrytare. USA är förvisso inget idealsamhälle, men:
  förutom att de har en uppsjö av poliser när det hettar till, så tolererar dessa inte att bli varken angripna eller missfirmade. I USA tilltalar man en polis med Sir! En person som vräker ur sig otidigheter mot en amerikansk polis blir omedelbart belagd med handfängsel och arresterad.
  Sedan har de engagerade och envisa brottsutredare som inte ger sig i första taget.
  Och straffen för lagbrott är rejält tilltagna.

  Gilla

 • Ståfräs

  Enligt artikel i FT så slog tungt beväpnat polis till i V-rås, vi Svenskar vore väldigt tacksamma om det fanns tungt beväpnad polis både här o där för att skydda oss och kvinnor i synnerhet, istället för att käka halallkorv, läsa sagor, ha ”dialog” o dalta med kriminella.

  Gilla

 • P-å

  Terorist brott ?
  Krigsförklaring ?

  Gilla

 • Fredde

  Jag läser på SVT text:
  ” Svåra brister i folkbokföringen

  Det finns flera allvarliga fel i
  folkbokföringen, och Skatteverket har
  inte tillräckligt med kunskap om hur
  omfattande problemen är, enligt en
  granskning av Riksrevisionen.

  -Det handlar om fel som kan kopplas
  till organiserad brottslighet, säger
  projektledaren Henrik Allansson på
  Skatteverket.

  Bristerna kan gälla falska identi-
  teter, bidrag man inte är berättigad
  till eller att folkbokföra sig
  någonstans där man inte finns för att
  göra sig svårtillgänglig för polis,
  kronofogde och andra myndigheter.”

  Det är ju intressant, och föga förvånande att man har dålig koll.

  För, hur intresserade var myndigheterna av det uppenbara bedrägeriet med Sveriges äldsta kvinna i Västerås? (118 år, blev plötsligt 95)

  Hon som plötsligt blev 23 år yngre, men ingen åtgärd från myndigheterna om att begära tillbaka pengarna, ingen anmälan om bedrägeri, inget intresse från lokaltidningen (varesig om att det var världens äldsta kvinna eller att hon plötsligt blev 23 år yngre)

  Man kan ju bara undra över hur mycket skit det gömmer sig i registren, då somliga ”berikare” har haft upp till 7 identiteter…

  Gilla

  • gamgubben

   Fortare och fortare nalkas vi det sanna Absurdistan, våra politiker låter det ske. Ingen vill eller törs opponera sig eftersom de då kan knuffas ut från köttgrytan.

   Gilla

 • Ståfräs

  Enligt en batikhäxa i TV nyheter tidigare i veckan var det ”MC gängkriminalitet” som låg bakom skjutningen, då anade jag ugglor i mossen direkt att kärring storljög förstås, hur i h-vete kan TV släppa fram sådant utan att ifråga sätta?

  Gilla

 • Nisse

  Ännu en Stefan import som ställer till jävulskap…….

  Gilla

 • Jhonsson

  Medborgarskap, allt för lättvindigt utfärdade av migrationverket, därtill uppmuntrade av sjuklövern, måste kunna återkallas. När det gäller förbrytare av detta slag, skall det det ske med automatik, tillsammans med livstids utvisning.
  Daltandet tid måste vara över.
  Man kan fråga sig hur våra politiker tänker. Om de nu över huvud taget kan tänka.

  Liked by 1 person

  • Greta

   Det är politikernas direkta eller indirekta vilja att bryta sönder samhället. För om det inte var deras vilja, hur skulle vi då kunnat hamnat där vi är idag? Inget händer av slump, ingenting!

   Gilla

 • Jhonsson

  Reinfeldt och Löfven får ytterst ta på sig ansvaret för det som har hänt.
  Vi villl i inte höra mera snömos från våra politiker om att de på något vis ”tar ansvar”. Tar ansvar för vad? Vad jag vet tar de inte ansvar för någonting.
  Kriminaliteten har de senaste åren ökat lavinartat även om regeringen och Brå försöker inbilla oss något annat. En helt okontrollerad invandring har förekommit och nu ser vi resultatet av detta. Vi är i full fart på väg mot att bli en bananrepublik.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Om någon är orolig så kommer här ett lugnande besked, den nu häktade 20-åriga mannen kommer om han blir dömd till något löjligt lågt straff att få det bra på något av Kriminalvårdens hotell eller vilohem med full dygnetruntservice god mat och övrig god omvårdnad inkluderat sjuk och tandvård !
  Denna samhällsparasit är snart ute igen efter att häktningstiden är borträknad från strafftiden och belöningen i form av frigivning efter 2/3 träder ikraft sedan är det bara att ladda om och börja skjuta igen i dagens trygga mångkulturella Sverige, brottsoffret polismannen och hans familj glöms snart bort focus ligger ju som alltid på gärningsmannen så han/hon inte far illa i de kriminellas paradis Sverige.
  Som fångvaktare i snart 35 år vet man hur det fungerar i lekstugan innaför murarna där det bara fjollas och daltas med dagens brottslingar som bara hånskrattar åt det paretiska svenska rättsväsendet.
  Vidrigt är vad det är men är ju ett tecken på ett mycket sjukt och ynkligt Sverige där makthavarna prioriterar sin egen och andras oärlighet före medborgarnas hederlighet !
  Synd att en majoritet av svenska väljare sätter 7 klövern till makten gång på gång men de måste ju vara nöjda med politikerna och utvecklingen i dagens folkhem annars skulle de väl rösta annorlunda eller inte alls ?

  Gilla

 • JEX

  Det var säkert en hämnd aktion från denne lättkränkte arab för att han blev gripen av Polis i Västerås. Och vad gör en sådan ute ? Han ska ju sitta inne och senare utvisas för alltid.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Usch, utvisning av stackars missförstådda kriminella det låter osvenskt däremot är ju utvisning av skötsamma människor som jobbar och gör rätt för sig i landet en typisk svensk mentalitet !

   Gilla

 • Fredde

  Just detaljerna bakom hans ursprung har P4 Västmanland ”missat”.

  Däremot har de ett gulligull-reportage om en annan person där ursprunget lyfts fram:
  ”Nu är Ayad Awini från Syrien inne på sin andra praktikperiod på Trafikverket. På HR-avdelningen har han nytta av sina datorkunskaper. Svårast är fortfarande språket, men han gör framsteg varje dag.”

  Sveriges radio har även en artikelserie som heter ”Ett nytt Sverige”
  Där skriver de:
  ”genom att återkommande följa ett antal personer kan vi skapa konstruktiv journalistik kring komplicerade samhällsfrågor. Gestalta och belysa frågor som berör alla medborgare i landet och ta fasta på Sveriges Radios uppdrag att vara en del av det demokratiska Sverige, där alla har en röst.

  Genom att följa människor långsiktigt kan vi belysa komplexiteten i migrationsfrågan.”

  SR skriver om sig själva:
  ”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. ”

  OK, då vill jag att de svarar på varför de ständigt lyfter fram ursprunget när det är positivt, men aldrig när det är något negativt?

  Varför berättar man inte om den etniska bakgrunden som är orsaken till:
  – Vakter i badhus
  – Vakter i bibliotek
  – Vakter på sjukhus
  – Gäng som kastar sten och raketer mot blåljus
  – Gruppvåldtäkter mot båda könen
  – Skjutningar
  – Hedersmord
  – Hot
  – etc.

  Det om något borde ”belysa frågor som berör alla medborgare i landet ”

  Liked by 1 person

  • Stenbock

   I mina tyska nyheter kringgår man detta,genom att t.ex. meddela följande.”Den anhållne flyktingen nekar till,att han haft för avsikt,utföra ett sprängdåd”.
   Vid ringare brott typ ihjäl-skurna ”unga män” redovisas detta som, ”strid mellan två grupper” ! Alla vet då (utom de blinda/döva) att det handlar om Libanesiska kriminella familjer,som strider om stadsdelens överhöghet.
   Något längre preciserade uttalande än i Absurdistan.Här heter det,
   ”den gripne förnekar alla misstankar”.Om nu mordet ens skulle vara värt att nämnas av PK-organen.
   Finns det förresten något enda fall där någon av dessa 1000-tals islamister,erkänt ett brott ?

   Gilla

 • Realisten

  Inte förvånad!!

  Gilla

  • eva

   Jag hade mina aningar och fick dem till visshet bekräftade. Inte svårt att jobba som spåkärring i dagens Sverige = araber, araber, araber…… Men vi ser att de jobbar på med sin typ av samhällsbyggande, som man redan praktiserat i mellanöstern med känt resultat.
   Men vart skall de ta vägen när de är färdiga här?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: