4 thoughts on “GB – returning Jihadis get housing and cash

 1. Iran, Hezbollah, Ryssland och Syrien har gjort stora uppoffringar och kämpat ned IS och andra terroriströrelser.
  Ryssland räknar med 1-2 månader är allt rensat bort, nu planeras för en ny grundlag med folkomröstning, vilken ledare och parti som det syriska folket väljer att leda landet.

  De länder som varit på terroristernas sida är USA, Israel, EU, Saudi.
  Turkiet fanns tidigare på terroristernas sida men gått över till Ryssland.
  Qatar fanns tidigare på terroristernas sida men gått över till Irans sida, som Saudi blivit mycket irriterat på.

  Enligt syrisk media har en svensk delegation med politiker varit i Syrien, och den 30 oktober och haft samtal med syriska regeringsmedlemmar.

 2. Det förs diskussion i England vad som skall göras mot de som åkte till Mellan Östern och värvade sig för IS för att skapa califatet.
  Det planerade califatet har totalt kollapsat, och ca 425 av IS terroristerna har återvänt till England.
  Det skall ha varit ca 850 som åkte till Mellan Östern för att värva sig som terrorister, men möjligheten finns att 425 har strukit med vid strider mot den syriska armen och dess allierade.
  IS och även andra terroriströrelser har tagit mycket stryk sista tiden därför de har blivit omringade och sedan förintade.
  Terrorister är krigsförbrytare, och enligt krigslagarna är det dödsstraff som gäller för sådana brott.
  I England är man orolig för de här tidigare terroristerna, att ställa upp med jobb, bidrag och bostäder kommer att irritera andra muslimer, som skulle se det som att de får belöning för vad de gjort, som är grova kriminella handlingar.
  Sedan finns det naturligtvis andra som skulle reagera med bestörtning för en sådan belöning.
  Jag kan inte se annat utan Europa kommer att för lång tid leva med terrordåd, en terrorist är helt avtrubbad finns inga spärrar där, kan inte jämföras med soldater som strider i en arme.
  Europeer skall vara intelligenta människor de borde insett konsekvenserna vid ett misslyckad califat.
  De borde lyssnat på Assad som varnade för att terrorismen kommer att spridas även till Europa, och ville att västländerna skulle ställa upp för att de tillsammans skulle krossa terrorismen, som var på ett mycket tidigt stadium.
  Man får uppfattningen att USA och västländerna önskade istället att krossa Assad regimen med ett califat.

  • Det som har räddat Mellan Östern från ett Califat är Ryssland, Iran och Hezbollahn och naturligtvis den syriska militären.
   Ett califat med Syrien och Iraq skulle ha fått en brutalitet med avrättningar och etniska rensningar som skulle blivit helt fruktansvärt.
   När Syrien begärde hjälp från Ryssland och Iran var califatet ett faktum i Syrien, därför IS hade 70% av landets yta som de kontrollerade och hade stora inkomster från olja, som de stal och sålde till väst, som kom från källor både i Iraq och Syrien.
   Det ryska flyget gjorde en enorm insats som bland annat omgående slog ut smugglingen av olja, och de syriska trupperna och dess allierade blev skyddade och effektiva med flyginsatsen.
   Ryssarna har ställt upp med toppmodernt krigsmaterial och officerare som varit med och planlagt anfallen.
   Irans insats har varit mycket betydelsefull de har ställt upp ekonomiskt, mycket omfattande för Syrien, sedan har de haft stora truppstyrkor i Syrien.
   Iran har anlitat volontärer från Afghanistan och Pakistan som blivit lovade medborgarskap i Iran med att de värvat sig för den iranska armen i Syrien.
   Iran har varit medveten att om inte terrorismen stoppas både i Iraq och Syrien kommer problem till Iran också, därför USA, Israel och Saudi har haft som mål att störta regimen i Iran.
   USA skulle aldrig kunnat militärt störta regimen i Iran, enligt höga USA militärexperter ansågs det som omöjligt, och bestämt avrådde alla sådana planer tidigare.
   Däremot med terrorismen som IS kunde det blivit annorlunda, som också Iran fruktade.
   Iran har därför varit inblandad både i Iraq och Syrien för att förhindra en sådan utveckling.
   Västvärlden borde vara tacksamma mot Ryssland, Iran, Hezbollahn och den syriska militären som krossat IS terroristerna och även andra sådana rörelser.
   Men tacken som de här länderna fått för hjälteinsatsen är ökade sanktioner i stället, från USA och EU.

   • Iran och Hezbollah, samma smörja som ~ Saudi Arabien. definitivt inget att prisa.
    USA och EUs inblandning i Syrien att förakta, endast i sken av detta kan Ryssland’s ingripande anses försvarbart.

Kommentera