WTF is going on in the Middle East8 responses to “WTF is going on in the Middle East

 • Stenbock

  Vad som sker i M-östern intresserar mig inte över höfvan.Det är i första hand min närmre omgivning,och min gamla hemstad som jag bekymrar mig över.I mitt närområde har det varit ovanligt lugnt senaste veckan,
  alltså ingen ko på isen !
  I Berlin skall nu deras s.k.”uteliggare” (våra zigenare), nu förpassas ut från de centrala delarna. För staden en turistattraktion armare,och de ”fattiga EU.medborgarna” får söka åka svart,in till stan för att tigga och stjäla.:
  Här en BZ-bild från lyckligare tider i centrala Tiergarten:

  Gilla

 • Lagro

  Ghadaffi hade planer på att skapa en Afrikansk riksbank med säte i Nigeria och en afrikansk valuta som var kopplad till guldet.
  Det här kunde inte accepteras av USA och västvärlden därför i Afrika finns metaller som är mycket viktiga för industrin och som endast finns motsvarande i Ryssland.
  Afrika är en mycket stor kontinent och mycket rikt på råvaror och Ghadaffi sågs som ett hot mot dollarn och att USA och västvärlden tappade fotfästet där.
  Ghadaffi var medveten att han kommer att mördas, som han också uttalade att det skulle hända.
  Han varnade västvärlden att när det händer blir det kaos i Libyen och Afrikas fattiga kommer att strömma in i Europa.
  Med Ghadaffis Libyen fanns en barriär för illegal utvandring till Europa.

  Gilla

  • Lagro

   Invasionen av Iraq av USA var för att störta Saddam, som faktiskt USA såg till att han en gång i tiden fick makten i Iraq.
   Iraq har mycket stora reserver av olja som sannolikt lockade de amerikanska oljebolagen.
   Iraq med Saddam var en stor sponsor för Palestinier, som zionisterna i USA såg helst att sådant försvann, sedan bedrevs också en hatpropaganda mot Israel av regeringen i Iraq.
   USA :s avsikt var att störta hela regimen med militär och polis och en ny regim med shia personer skulle tillträda.
   Saddam och hans anhängare var sunni, det här medförde att Saddams polis och militär blev arbetslösa, som gjorde att IS och andra terroriströrelser skapades och fick fotfäste i landet.

   Gilla

   • Lagro

    När det gäller Syrien fanns sedan lång tid tillbaka planen att bygga en gasledning från Qatar via Saudi, Jordanien, Syrien, Turkiet och vidare till Europa.
    Qatar skulle bekosta gasledningen som var beräknad till 10 miljarder US dollar, men 2010 sade Syrien att de accepterar ingen gasledning över deras territorium, därför det skulle störa Rysslands gasexport till Europa.
    USA hade stort intresse för gasledningen som skulle försvaga Ryssland ekonomiskt, Europa ville få en alternativ exportör av gas och stödde gasledningen.
    Turkiet skulle tjänat stora pengar på transit avgifter.
    Därför beslutades att regimen med Assad skulle störtas för att få igenom gasledningen, de som skulle utföra det smutsiga jobbet var Al- qaida och sedan kom IS in i bilden.
    Meningen var att en regim med sharia lagar liknande som i Saudi skulle ersätta regeringen i Syrien.
    Det här skulle medföra att Saudi fick intresse i Syrien som motverkade Iran som de alltid sett som sin ärkefiende.
    De som stödde den här regimförändringen Syrien var USA, Saudi, Qatar, Turkiet, Israel och Europa.
    Israel stödde gasledningen och en regimförändring, därför Syrien och Iran har de sett som ett hot, att Syrien kommer att kräva tillbaka Golanhöjden som Israel ockuperade 1967.
    2015 var läget mycket kritiskt för Syrien, terroristerna hade kontroll på 70% av landets yta, fast USA påstod de bombade mot IS.
    Nu fanns endast en sak att göra för regeringen i Syrien och det var att begära hjälp från sina vänner Ryssland och Iran.
    Med Rysslands och Irans inträde vände kriget till Syriens fördel och idag kan terroristerna i stort sett ses som utslagna.
    Den syriska regeringen kontrollerar 95% av landets yta idag ,och IS och andra terrorister kan ses som chanslösa.

    Gilla

 • Ulli

  US, GB, FR and EU should have stayed out of these countries (Afghanistan, Iraq, Syria, Libya, …) and should have since long stopped trading (selling weapons, …) to e.g. Saudi Arabia and Iran.
  Some possible short term gains for a few can never justify the mid term (that we now more and more see) and long term horrible consequences (the western countries and their people suffer and will suffer under).
  I don’t say that external involvement is bad but then one must be close to 100% true that something betters come out, that could very well be in the case of North Korea but was clearly not the case for the countries listed (supporting the Talibans, IS and the alike).

  Gilla

  • Ulli

   …is always bad…

   Gilla

   • Lagro

    De stora vinnarna med syrienkriget är Ryssland och Iran som man imponeras av deras smarta och sluga drag.
    Innan 2015 hade terroristerna inkomster från syrisk oljeförsäljning på 10 miljoner US dollar varje dag.
    Ryssarna bombade ut de här oljetransporterna som har upphört och gjorde IS kort på likvida medel, USA gjorde ingenting för att stoppa smugglingen.
    Turkiet sköt ned ett ryskt plan sannolikt låg CIA bakom för att provocera Ryssland.
    Det som Ryssland gjorde var att de satte in mycket tuffa sanktioner mot Turkiet, men det var också viktigt att få Turkiet på Rysslands sida.
    Det tillfället kom när det fanns planer att störta Erdogan, som planerades från USA, den ryska säkerhetstjänsten fick naturligtvis uppgifter om det och informerade Erdogan och efter det såg Turkiet att Ryssarna kan man lita på.
    USA kunde inte sätta in egna marktrupper i Syrien men har utnyttjat kurderna som legosoldater för det och förmodligen lovat dem egen stat för det, som skulle göra att USA fick fotfäste i de områden.
    Kurderna trodde att de kunde bilda en egen stat i Iraq men som blev till fiasko, en skicklig iransk general drog upp planer hur Iraq skulle ta tillbaka Kirkuk området där enorma reserver av olja finns, som sedan Iraqisk militär gjorde och sedan var det kört med Kurdistan.
    Utan oljan i Kirkuk har de ingen försörjning, utan kurderna måste ge upp planerna på egen stat där.
    Kurderna i Syrien har uttalat att deras målsättning är ingen egen stat utan möjligen en federation eller liknande, som verkar vettigt.
    Det verkar att USA kommer att bli tvungen att lämna MÖ, utan att få något fotfäste där.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: