Var rubriksättaren påtänd?


GOTT OCH BLANDAT. En ung man misstänks nu för narkotikabrott efter att polisen hittat honom på sta’n och gjort husrannsakan i hans bostad. En person greps kl 1725 på tisdagens kväll i Jönköping och anhölls kl 2049 av åklagare efter inledande förhör.

Det rör sig om en man i övre 20-årsåldern som stoppades av polis och var narkotikapåverkad och hade knark på sig.

-Pettersson undrar om rubriken inte är något av ett rekord på att få en ett ord i en titel och vill gratulera Höglandsnytt för bedriften, men jag vill på intet sätt vara spydig. Jag vet att det förekommer fler än ett och annat skrivfel på bloggen.

KNARKCHOCK: Poliser hittade ännu mera knark vid knarktillslag hos knarkmisstänkt ung knarkare


11 responses to “Var rubriksättaren påtänd?

 • Tony

  Det finns ju mer än en definition på ordet Hög?
  Det är kanske det dom vill förmedla med namnet?

  Gilla

 • Tony

  En journalist idag behöver väl bara kunna några
  få ord såsom värdegrund, allas lika värde, rasist,
  fascist samt SD är Rasister, sen är dom fullärda?

  Flera av skribenterna på Bloggarna skriver i många
  fall bättre än journalisterna!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Dagens journalistik utmärker sig via värdegrundsdiktatets, denna förkastliga kättarskrifts, nihilistiska förnekande av traditionella, fastslagna regler och värden, icke sällan med en accelererande språklig utarmning till följd. Bristen på kvalificerade korrekturläsare bidrar självfallet till det förödmjukande förvirringstillståndet.

  Agendajournalistikens företrädare karakteriseras inte bara av moraliska defekter och svagsinne, utan även av en utpräglad avsky för svenska språket, eftersom etablissemanget nu vill få oss att tro att det inte existerar några rättesnören, då sådana skulle kunna uppfattas som kränkande av den analfabetiska och illitterata delen av massimporten.

  Mikael Parkvall, den logikavvisande lingvisten och Lernia-aktören, har tagit sig för att förneka att det överhuvudtaget skulle finnas något som kan definieras som språklig korrekthet, vägledande eller vilseförande, rätt eller fel, och har skamlöst hyllat den alltmer utbredda förekomsten av allehanda tal- och skriftspråkliga övergrepp.

  Inom den relativiserade kulturmarxismens inhemska högborg lovprisas barbarismerna, medan beprövade svenska riktlinjer för en god språkanvändning, där SAOB och SAOL utgjort lättillgängliga ledstjärnor, med avsmak desavoueras till fromma för globaliseringsprocessens ambitioner att successivt uppnå en allmän kognitiv kvalitetsförsämring och kulturupplösning.

  Nästa steg kan mycket väl bli dagsnyheter presenterade i serietidningsform för att samtliga ”alla lika värda-svenskar” skall kunna tillgodogöra sig innehållet – förmodligen följt av högskoleprov i samma stil och där framtida namnteckningar mycket väl kan komma att markeras med ett kryss eller en politiskt korrekt emoji.
  Andreas.

  Gilla

 • Fredde

  Jag noterar att längst ner står :
  ” Av Höglandsnytt Höglandsnytt ”

  De har nog nyttjat knark…

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Paulina Neuding blir chefredaktör för Kvartal .

  https://kvartal.se/paulina-neuding-ny-chefredaktor

  Gilla

 • Nils Dacke

  Tja, nivån på dagens journalister är inte högre än så här, vi får väl vara nöjda med att det trots allt liknar svenska språket. Nästa steg blir sannolikt SFI utbildade journalister och då kommer vi inte att begripa något. Därefter blir det arabiska eller somaliska.

  Gilla

 • Jhonsson

  Magert ordförråd? Eller använder sig journalisterna kan hända av svamp?

  Gilla

 • Lena

  Jag vet inte vad de nyttjar……..men att mertalet är dummarare än de dummaste i klassen och dessutom FULARE……det kan vi instämma i !.

  Gilla

 • Billy Boy

  På HÖG-landsnytt kan man nog misstänka att fler än rubriksättaren måste varit HÖGA eftersom inte någon annan på redaktionen varken på lägre eller HÖG-re nivå upptäckte fadäsen innan KNARK-nyheten publicerades i HÖGsta fart.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: