Skattepengar i arbete


SKATTER. Beslutet om att bygga väggen togs 2015 av de rödgröna politikerna (S, MP, V) i stadsdelsnämnden. Det initiala förslaget var en 100 meter lång vägg, vilket sedermera istället blev två på 20 meter vardera där båda sidor går att måla på.

I början av oktober började Svensk markservice AB arbetena med väggarna som haft en budget på cirka 400 000 kronor, men den totala kostnaden ligger på c:a en miljon plus årligt underhåll.

I fredags invigdes väggen av Sus Andersson (MP), ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, fick “premiärtagga”. – Väggen ger människor som annars kanske har svårt att komma till tals en plats att uttrycka sig på. Jag hoppas att det här ska bli en jättetrevlig mötesplats i stadsdelen och att både unga och gamla ska kunna uttrycka sig där, säger hon Andersson till StockholmDirekt.

-Pettersson undrar om någon tror att graffitiväggar löser förorternas problem eller om MP med flera inte har några bättre förslag, men, men, nu får ”barnen” uttrycka sig och det är slut med bilbränder och stenkastning…


19 responses to “Skattepengar i arbete

 • Truthfighter

  Det är bara det man satsar på när det gäller kultur, invandrarnas vidriga uttryck av våld, skymfningar, kvinnoförtryck -och kvinnonedsättande. För det det Hip-hop handlar om. Därför dras också allt utländskt drägg till detta, som flugor kring en bajsklick. Obs att jag pratar om utländskt drägg, inte de få schyssta, som kommer in ibland nån gång om året.

  Gilla

 • Wall-sträth

  För verklig effekt behöver Muren vara 5 meter hög med taggtråd och gå runt alla nogo områden. Det skulle vara effektivt.

  Gilla

 • centurion

  Eftersom kommunen nu har sanktionerat detta kluddande, så står också kommunen som juridisk huvudman i detta spektakel. Vilket innebär att kommunen har ett mycket omfattande arbetsmiljö-ansvar. Således har kommunen samma ansvar som vilken arbetsgivare som helst. Vem kontrollerar att färgen klarar arbetsmiljöverkets bestämmelser ? Vem tillhandahåller nödvändig skyddsutrustning ? Vem kontrollerar att målarna ej exponeras av lösningsmedel under längre tid än stipulerat ? Vem sörjer för fri tillgång på färg (så att den lokala handlaren ej drabbas av stölder) ? Vem ordnar med omklädningsrum och toaletter ? mm, etc. Eftersom detta är att jämföra med vilken kommunal verksamhet som helst, så gäller också naturligtvis det regelverk som vi alla lyder under. Detta är en klassisk godhetsmanöver som spårade ur direkt. Såvida de ansvariga inte har något emot att kalla sig förbrytare och miljöbrottslingar.

  Gilla

  • Mia

   För att man sätter upp en graffittivägg behövs det inte omklädningsrum och toaletter och allt vad du räknat upp, det går bra att anvämda den ändå.
   Det finns sådana på litet olika platser i landet. På en del ställen får ungomar ta med färg själv. Ja, även vuxna brukar vilja testa, så alla är välkomna.

   Gilla

   • centurion

    All kommunal verksamhet lyder under kommunallagen och Arbetsmiljölagen !! Det bara är så. Flummigt tyckande hjälper ej.

    Gilla

 • compulsoryunion

  Bara i orten får de bombsäkra väljarna på Mona S skriva stort.

  Gilla

 • Jhonsson

  Mycket roligare och mer spännande att måla på järnvägsvagnar och husväggar etc. Dessutom är det ju förbjudet.

  Gilla

 • Mia

  Det lönar sig i längden att satsa på barn och ungdomar.

  Alla har inte föräldrar som har råd att skjutsa dem till dyra aktiviteter var och varannan dag.

  Gilla

  • Bosse S

   Alla har inte råd att köpa de dyra sprayfärgerna som behövs, så det blir väl till att sno burkarna för att kunna delta i den akttefinansierade idiotin.

   Gilla

   • Bosse S

    Skattefinansierade ska det vara, Idiotiskt att man inte kan editera

    Gilla

   • Mia

    Jag har många gånger irriterat mig på att man inte kan ändra när det blir fel så där är vi i alla fall överens.

    Gilla

  • Hans Nilsson

   Jag är en som var barn på 1950-60 talet som INTE är född av rika föräldrar men har klarat mig bra genom livet ändå. Jag vill påstå att jag INTE är unik.

   Gilla

   • Mia

    Idag är det vanligt att barn har flera aktiviteter i veckan på sitt schema och att föräldrar lägger ned mycket tid för att skjutsa dem dit. Det mesta kostar en hel del, dels eventuell utrustning och dels en summa för att få deltaga.

    Så var det inte när du växte upp, så du är inte ensam om att ha klarat dig ändå.

    Gilla

  • Truthfighter

   Barn ja, men inte skäggbarn, eller deras avkommor. En gång skäggbarn alltid skäggbarn. Och de enda aktiviteter de någonsin kommer att ägna sig åt, är våld och våldtäkter. Och DET behöver de ingen skjuts till.

   Gilla

 • Fredde

  Jag förutsätter att det är endast miljövänliga färger som används på denna miljonvägg.
  Detta därför att det är MP som är drivande.

  Eller blir det som med uppfinnaren i Sumpan :
  ”-tänkte inte på det”

  Gilla

 • compulsoryunion

  Klimatsmart

  Gilla

 • Tanten

  Vad blir nästa? Bilar att bränna upp?

  Gilla

 • Jhonsson

  Vi får väl hoppas att dessa partier även tillhandahåller sprayfärg i alla kulörer. Lämpligt placarde i i stor låda intill väggen och fritt att ta för sig.
  För i deras värld är ingenting för dyrt, förutsatt att det är avsett för invandrare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: