Sveriges mystiska sjukdom


INVANDRING. I nästan två decennier har Sverige kämpat med en mystisk sjukdom, kallat  katatoniskt tillstånd, eller uppgivenhetssyndrom, som bara drabbar barn som är asylsökande. Barnen blir helt apatiska, sluter sig, slutar gå och prata, eller öppna sina ögon. Så småningom återhämtar de sig. Men varför händer detta bara i Sverige?

När fler svenskar började oroa sig för konsekvenserna av invandring blev dessa ”apatiska barn”, som de blev kända som, en stor politisk fråga. Det fanns rapporter om att barnen bluffade och att föräldrarna förgiftade sina barn för att få uppehållstillstånd. Inget av detta bevisades.

Under det senaste årtiondet har antalet barn som drabbats minskat. Svenska myndigheter uppgav nyligen att var 169 fall under 2015 och 2016.

Sjukdomen drabbar barn från särskilda geografiska och etniska grupper och de mest utsatta från tidigare Sovjetunionen, Balkan, zigenarbarn, och senast yazidier. Bara ett litet antal har varit ensamkommande invandrare, ingen har varit afrikansk, och väldigt få har varit asiatiska.

Ofta har de drabbade barnen bott i Sverige i många år, talar språket och är väl anpassade till sina nya nordiska liv.

-Skumt säger Pettersson, läs mer på BBC…

Thomas Jackson, född 1953 i Lund, är en svensk läkare och psykiater som blev aktuell i debatten kring barn med uppgivenhetssyndrom åren 2006–2007. Under 2008–2009 kom han ut med två böcker i ämnet och var Regeringen Perssons utredare 2005 rörande apatiska flyktingbarn som han ansåg simulerade. Sedan blev Jackson icke-PK och förpassades ut i kylan.

Om Thomas Jackson på bloggen…


34 responses to “Sveriges mystiska sjukdom

 • GrumligaVattenFiskaren

  Man får aldrig reda på om barnen fortfarande är uppgivna EFTER familjen fått asyl….

  Gilla

  • thomasajackson

   Väldigt bra fråga, därför skall jag svara detaljerat men kort och finns intresse skall jag kanske t.o.m. be att få skriva en artikel med referenser här hos Pettersson.

   Alltså:
   1. Karolinska Institutet och Rädda Barnen gjorde en ”studie” som heter ”Bördan de kom med” som presenterades 2008 (kan googlas vill jag minnas. Den var upplagd som en intervjustudie av 30 apatiska barn som fått asyl. Men inget av barnet eller familjen önskade delta. Så studien gick helt på föräldrarnas utsagor i tidigare patientjournaler vilket många vet är bluff och båg. Icke desto mindre satta KI sitt signum på studium vilket är en skandal likvärdig med Macchiarini.- skandalen på Karolinska Insitutet (googla).

   2. Första gången som begreppet malingering by proxy (googla MAL-BP) formulerades var juni 1996 av Cassar et Al i vad jag minns American Journal of Youth and Childhood Psychiatry. Där slriver forskarna att barnen som utsättes för tvångssimulering alltså MAL-BP riskerar få permanenta problem med kamratrelationer och självbild.

   3. Notera att i allmänläkarnas tidning nr 2 år 2016 så skriver ordf för BUP i Sverige Lars Joelsson att han träffade två apatiska barn som han behandlat för 10 år sedan och blev intresserad av hur de mådde. den ena sa att hon kände sig osäker på sig själv och hade svårt med kamratrelationer. Den andra gav sämre kontakt med hade svårt med sig själv.

   Punkt 3 är alltså ett kvitto på att barnen utsatts för MAL-BP. Joelsson kände naturligtvis icke till Cassar et Als studie men han skrev till mig och undrade om jag var missnöjd med att det i alla fall verkar gått ”bra” för barnen. Joelsson trodde alltså jag icke hoppats det gått bra! Man tar sig för pannan och undrar hur okunniga och fördomsfulla barnpsykiatriker är. Tragedin är att vid svår MAL-BP riskerar barnen att dö och vad jag förstått har flera barn bara försvunnit från Sverige, en del anar Migrationsverket vara köpta på barnbordeller och har bara lämnats när familjen fått asyl.Detta är underrapporterat i svensk media sannolikt för det stämmer icke med ”bilden av Sverige” som journalisterna vill ”gestalta”.
   mvh
   tj

   Gilla

 • thomasajackson

  Ring mig på tel 004798189351 så tar jag med mig några biffiga killar från Nordiska Motståndsrörelsen så går du och jag
  tillsammans med dem i tur och ordning först upp till Socialstyrelsen och sedan till Läkarförbundet – och diskuterar saken – sen bjuder jag på middag – ty försoning är det finaste som finns i en värld full av hat.
  mvh
  Dr. Jackson

  Gilla

 • thomasajackson

  Jag skall vara lite hård men det behövs ibland. Den här dåren i kommentatorstråden som kallar sig Fan, illustrativ för den magnifikt korkade svensken, påstår sig vara läkare. Jag har aldrig mött en kollega som uttryckt sig så grovt i allvarlig medicinska sammanhang som han gör.
  Sannolikt är han inte läkare utan paramedicinare som spelar god på barnens bekostnad. Dock positivt att han kommenterar ty det bevisar vilken råhet, empatilöshet och hjärtlöshet som präglar dem som säger barnen är sjuka emedan de i verkligheten är offer för felaktig medicinsk behandling där barnläkare av traffickers blivit lurade att sätta sonder på dessa stackars barn som sedan svältes til dödens gräns. Det är dock viktigt att framhålla att BARNEN SIMULERAR ICKE – jag har aldrig sagt det och icke träffat någon kollega som sagt det, barnen är OFFER I EN GRYM TEATER där några barn t.o.m. kan ha sondsvultits till döds. Så på sätt och vis är det bra att Fan opponerar så intensivt som han gör så vi får denna debatten här – så tack för det Fan, hoppas du i verkligheten är bättre än du uppträder här.
  mvh
  tj

  Gilla

  • Pettersson

   Bry er inte om den som kallar sig Fan, han tillhör ett folkslag som har haft över 500 år på sig att bli normala och inte lyckats.

   Fan byter signatur oftare än vad Löfven byter politik.

   Han är en dinglare, som är ett annat namn för zigenare men också en idiot, troligen har han en hel del erfarenhet av läkare men från andra sidan skrivbordet…

   Bra att du är inne i värmen Thomas.

   Gilla

   • thomasajackson

    Tack Pettersson. Jo, jag har suttit med många killar som Fan och jag har ett sätt att hantera det, lite lagom motstånd och sedan försoning, han och jag hade säkert kunnat finna en allians i längden, han verkar ju ha ett engagemang för barns lidande trots allt, och det är ju bra. Men apatiska barnsaken har han nog fått lite om bakfoten.
    allt gott
    beste hilsen från
    TJ

    Gilla

   • thomasajackson

    Tillägg: Om han är zigenare så kan han ev. vara en superkriminell romsk trafficker som bevakar sina affärsintressen här på Petterssons blogg eftersom många romer har apatiska barn och håller dem i stort sett i slaveri. Jag hade en romsk familj som patinter som hade en vuxen ”slav” som de tjänade 12000 om dygnet på, då år 2011 var assistansersättningen 252 kr/tim och denne rom hade två familjemedlemmar anställda dygnet runt alltså 252 kr/tim x 48 drygt 12000 kr/dygn. Detta är en orsak att regeringen vill att assistens skall vara kommunal vilket jag stöttar. Det är enormt fusk inom detta. Organiserad kriminalitet men på låg nivå. Om du har FANs IP adress så spara den, vi kan alltid höras över mail, så kan jag kanske kolla upp och tala med FK/Polisen.

    Gilla

   • Pettersson

    Fan byter IP-adress, e-post och signatur vare gång han är på bloggen men jag känner igen honom ändå efter några års vana.

    Gilla

 • thomasajackson

  Vill gärna berätta för Pettersson att jag är inne i värmen. Mina svenska kollegor jag arbetat med vet jag har stött barnen och god diagnostik. 95% av journalisterna vet idag också att vi som varslade om feldiagnos och att barnen är svårt traumatiserade av behandlingen med sondmatning har fått rätt men det tar en tid för etablissemanget att ändra sig. Karolinska Institutet håller på att totaländra sig, Läkarförbundet har svårare eftersom deras dåliga diagnostik gör att de kommer i dålig dager. Jag skulle tro att om cirka fem år har bitarna fallit på plats.Men det tar sin tid.

  Läs gärna: http://jajj.se/swedens-resignated-children-a-billion-dollar-industry-for-doctors-lawyers-and-journnalists/

  Gilla

 • thomasajackson

  Bra att Petterssons tar upp detta. Barnen lider oerhört! Denna artikeln fick jag publicerad i en av världens mest spridda specialtidskrifter inom medicin och etik i juli å år:
  https://www.bioedge.org/indepth/view/only-in-sweden-but-why/12361/

  Gilla

  • Mia

   Om man misstänkte att föräldrarna ”förgiftat” sina barn borde man väl via blodprov ha kunnat upptäckt det.

   Gilla

   • thomasajackson

    Hej Mia, icke alls så, en del barn, mycket få, blev grovt övermedicinerade av läkemedel som snabbt metaboliserades, på några enstaka barn tog man läkemedelsanalyser efter några veckor utan napp, självklart eftersom alla spår av medicinen är borta efter 5-7 dagar (lever katabolisering) . F.ö. 99% av barnen är offer för malingering by proxy, googla gärna malingering by proxy så får du en mängd bra artiklar som de kommunistiska barnläkarna (som idag icke står högt i kurs bland oss kollegor) icke kände till.

    Gilla

   • Mr Q

    Det borde väl du redan känna till Mia ! Eller är detta,det enda gebit du inte behärska ?

    Gilla

   • Mia

    Jag vet att man genom blodprov kan se både alkohol och narkotika men jag visste inte att dessa läkemedel snabbt metaboliseras.Så resultatet är väl beroende på hur snabbt man tar provet efter intag av läkemedel.. Man hade i alla fall försökt men inte fått napp.

    Gilla

 • Tony

  Man behöver bara åka över bron till Köpenhamn, så
  inträder genast ett mera nyktert och sansat tillstånd.

  Gilla

 • Avmaskad

  Tillståndet (obs att jag inte skriver sjukdomen) beror på att svenskarna är väldens mest naiva folk.Till det kommer att en stor del av befolkningen har vänsteråsikter. Vänsterns ambition är att utöka andelen vänstersympatisörer och de återfinns i hög grad inom grupper med svag ekonomi.
  Med det sagt vill jag inte förringa de problem och hemskheter som en del upplevt.

  Gilla

 • gamgubben

  Det enda landet där det lönar sig simulera.

  Gilla

 • ossie

  Liknar ”Den inbillade sjuke” pjäs av Moliere redan på 1700 talet.

  Gilla

 • ladulaas

  Det är inget konstigt, att invandrare använder sig av ”apatiska barn” för att skaffa sig fördelar. De har snabbt lärt sig att hela svenska folket, för länge sedan, drabbats av ‘politisk apati’, efter alla diktatoriska påbud från våra härskare.

  Därför inser de att det hos svenskarna finns en förståelse för tillståndet ‘apati’, och därmed har de hittat en utmärkt affärsidé. Vissa invandrare är synnerligen kreativa…

  Gilla

 • Lena

  Det är ingen mystisk sjukdom, det handlar om signalpolitik !

  Gilla

 • Stenbock

  Tror detta syndrom även kan drabba en äldre fattig pensionär. Läste om en 84-årig f.d. sömmerska,som i S-Tyskland nu sitter av ett 3-månader långt fängelsestraff, p.g.a. upprepad stöld av livsmedel.
  För tillsammans hela 700:- kronor,har hon plockat korv och dyl.delikatesser med sig från handlaren,utan att betala.
  När hon nu inte på de c:a 500:- som återstår varje månad,av hennes pension kunnat betalt böterna,omvandlades dessa till att sitta bak galler !
  Av detta lär vi oss,att även tyskarna har minst två olika rättssystem !Troligen liksom vi t r e…..

  Gilla

  • ladulaas

   Tyskland är, som förlorare i VK2, ett förslavat land. Det styrs av USA, med England och Frankrike som påhejare. (Någon som får associationer till Knutssons elaka katter Måns, Bill och Bull, månne?)

   Det tyska etablissemanget sitter vid makten på USA’s uppdrag. Dess uppgift är att fortsätta banka skiten ur de tyska medborgarna, vilket är anledningen till att de inte drar sig för vilka gräsligheter som helst.

   För ett land (USA), som står på liken av tiotals miljoner av den amerikanska ursprungsbefolkningen, är förslavande av andra folk och nationer ‘business as usual’ och inget annat att vänta.

   För att hålla skenet uppe, undviker USA’s medlöpare att idag elda upp civila tyskar i hundratusental – som de passade på att göra under kriget – utan använder mera sofistikerade medel. Som att fängsla fattiga pensionärer…

   Gilla

   • Kurt

    Gå och få huvud undersökt människa, du ha ju en skruv löst i huvud och inte bara en !

    Gilla

 • Jhonsson

  Detta händer bara i Sverige och AB den enkla anledningen, att det endast finns svenska godhetsapostlar i Sverige. Dessa godhetsapostlar har också drabbats av en mystisk sjukdom, vilken gör det omöjligt för den att uppfatta verkligheten.
  Den senare sjukdomen mycket vanlig bland politiker och myndighetspersoner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: