Stäng

Förlåt, Fats Domino

GOTT OCH BLANDAT. Förlåt ”Fats”, jag satt i bilen när jag hörde att du seglat vidare i tisdags vid en ålder av 89 år men glömde att rapportera på bloggen. 

Du Antoine Dominique ”Fats” Domino Jr. var en föregångare och stilbildare för den moderna rocken och popen som Elvis, Beatles och många andra lärde sig av.

Du gjorde låtar som ”Ain’t That a Shame”, ”Blueberry Hill”, ”Blue Monday” och ”Walking to New Orleans” och många, många fler. Du sålde a 65 miljoner skivor och det lär bli fler.

Fats spelade Rocknroll 15 år innan rocken var uppfunnen,

Förlåt Fats, och tack för musiken…keep on rockin!!!

8 reaktioner på “Förlåt, Fats Domino

 1. Stopp, stopp! Du får inte kalla honom ”Fats”!
  Det är att göra narr av någons utseende, och det gick kanske för sig på 50-talet.
  Men idag kommer säkert nån sociom-akrobat att anmäla detta förnedrande öknamn.

  Passa dig Pettersson, så det inte blir höga böter. Detta är ju mycket värre än en gruppvåldtäkt enligt PK-maffian….

 2. Ja Fats var ju ålderman sen Chucken gick hädan i våras. Nu är väl Little Richard ålderman av de gamla 50 talarna 84 år. Jerry Lee är ju bara 82 vi får se om de kan nå 90 år.

 3. Ja Pettersson när jag i går eftermiddag nåddes av denna hans bortgång, var det första gång sedan 2011,som sorgen på nytt hemsökte den gamle Stenbock.
  Fats var sedan mina ungdomsår min stora idol och hjälpare.
  I mina svåraste stunder på jorden,då olika öden drabbat mig brukade jag spela någon av hans stora hits för att skingra de grå känslor.Därför kunde jag igår inte vänta på ”Musik till fredagsölen” ,utan lade in en Video med Brightman/Bocelli och deras bekanta: Time to say goodbye…:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: