Privat ägande och väpnad kamp från Kommunistiska partiet skildras okritiskt av SVT


VÄNSTERMEDIA. Kommunistiska partiet reser just nu runt i Norrbotten och håller offentliga möten. En av dem som är med är skådespelaren Sven Wollter. Hittills har det hållits möten i Gällivare och Kiruna och under torsdagen är det dags för Luleå. 

– Det behövs diskuteras en helt annan politik än den som diskuteras i dag. Det behövs en klasspolitik. Att arbetare tar ordet och inte den politiska och ekonomiska eliten som styr och ställer som de vill, säger Kommunistiska partiets ordföranden Robert Mathiasson som också är med på mötena.

– Vi vill att folk ska kliva ner från läktaren och aktivera sig.

De vill inte kalla det hela en valturné utan menar att mötena är till för att bredda den politiska debatten. Skådespelaren Sven Wollter är också med på möterna. Han vill att den politiska debatten ska bli tydligare.

– Vi är ett snällt folk och ju snällare vi blir desto lättare blir vi att styra. Jag vill att människor ska bli arga, säger Wollter.

-Pettersson läser ovanstående okritiska artikel på vänsterstyrda SVT, inte ett ord om att det Kommunistiska Partiet motsätter sig vårt demokratiska system och är beredda till väpnad kamp i öppen strid mot rådande lagar och regler.

Lite småsaker från kommunisternas hemsida och inte ett  dugg kritik från SVT, det är skillnad mot hur de behandlar odemokratiska organisationer som Nordiska Motståndsrörelsen eller demokratiska som Sverigedemokraterna. Jag har svårt att dra någon annan slutsats än att SVT är eller sympatiserar med kommunisterna.

 • Men som revolutionärer företräder vi framförallt det socialistiska målet. En fullständig frigörelse kräver att det kapitalistiska samhället avskaffas och ersätts av folkmakt och socialism.
 • Arbetarklassens första revolutionära utmaning mot kapitalismen gav avgörande lärdomar som teoretiskt formulerades av pionjärer som Marx, Engels, Lenin och Stalin.
 • En annan värld är möjlig – om privategendomens system avskaffas.
 • Arbete åt alla kan bara uppnås genom att privategendomens system upphävs.
 • Om nödvändigt måste denna kamp föras i öppen strid mot rådande lagar och regler.
 • Därför måste arbetarklassen och dess förbundna vara förberedda på väpnad kamp. 


9 responses to “Privat ägande och väpnad kamp från Kommunistiska partiet skildras okritiskt av SVT

 • Mimi N.

  Jag vill inte köpa tröjan. I flera decennier hade textinnebörden etsat sig fast i mig. Inte ska jag ta den på mig, inte nu.
  Jag väntar på att någon östeuropeisk konstnär ska designa en tröja med text och bild om ett förstört Europa (utan murar !) ! Den tröja vill jag ta på mig.
  The Agony And The Extasy (¨Vånda och extas) – filmen från 1965 om Michelangelo och påven Julius II som ni av min generation känner till. Sixtinska kapellet kommer nog att försvinna, för många kors …..

  Gilla

 • Håkan

  Sverige är DDR 2.0!
  Allt är kontrollerat på alla nivåer, grannar vaktar på varandra, kollegor på jobbet är direkt villiga att ange varandra om några icke socialististiska tankar dyker upp!
  Det är dax för Moderaterna att ta sitt ansvar och ställa sig på samma sida som SD!
  Då får vi se vad L och C går för? Förmodligen åker de ut! KD är redan ute!

  Gilla

 • Ronny

  Var kan man köpa den tröjan

  Gillad av 1 person

 • Falköga

  Både Wollter och SVT har gjort sig förtjänta av pension, men utan extra tillägg.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Undrar om farbror Sven W. törs besöka Husby, Rinkeby, Tensta. ? Nä. Det blir nog inte en alltför stor Utmaning där i norr. Men prova söderut, får du se om du överlever.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Patetiska reliker som klamrar sig fast vid det mest misslyckade samhällssytemet genom alla tider. Snart bara Nord Korea kvar.

  Gillad av 1 person

  • DuGamlaDuFria

   Ja det är oerhört märkligt att dessa människor inget lärt…Till och med Marx trodde inte på sin egen tes, han förstod att det var en utopi och att han blev missuppfattad i flera avseenden.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: